Kabuki
A japán kultúra hosszú évszázados története során létrehozta a drámai színjátszás különleges formáit, amelyek alig hasonlítanak más országok színházi szokásaira. Ez azért van, mert Japán 750 éven át elzárkózott az idegen kultúrától. A japán színjátszás a darabok változatossága mellett számos technikai újdonságot fejlesztett ki, amelyet később a többi ország színházai is felhasználtak. Ilyen a forgószínpad, ami a 17. században jelent meg és japán találmány, de ide tartozik az úgy nevezett „hanamicsi”, ami virágos utat jelent, de valójában a színpadot a nézőtérrel összekötő hidat nevezik így.
A japán színház műfajai az évszázadok során sokat változtak, kialakultak legismertebb formái, így az arisztokráciát szórakoztató nóa városi polgárság igényeinak megfelelő kabukide mindenképpen ki kell emelnünk a japán bábjátszás rendkívül fejlett műfaját a bunraku-t is. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a kjógen-t, a tenyers-talpas komédiát sem, amelyet a komoly kabuki előadások szüneteiben adtak elő, hogy felvidítsák a nagyérdeműt.
2019. július 18-án (csütörtök) 18 órától vendégeink mindegyikből kaphatnak egy kis ízelítőt dr. Vihar Judit, a Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke előadásában, legvégül pedig magyarul hallgathatnak meg egy-egy részletet Csikamacu Monzaemon, a japán Shakespeare legkiemelkedőbb tragédiájából, a Kettős szerelmi öngyilkosság Amidzsima szigetén címűből. Az előadás mellől egy finom vacsora sem hiányozhat, melyről a Fuji Étterem (1025 Budapest, Csatárka utca 54.) séfje gondoskodik.

MENÜ:

Előétel:

  • Ceruzabab szezámmag öntettel (ingen no gomae)
  • Lazac, omlett, tintahal nigiri sushi (saba, tamago, ika nigiri)
  • Lazacos tekercs (sake maki)
  • Forrázott sós szójabab (edamame)

Főétel:

  • Csirkenyárs teriyakisan (yakitori)
  • Grillezett makréla (saba shioyaki)
  • Keményítőben sült csirkefalatok, ecetes hagymás pácban (tori nanban)
  • Friss saláta wafu öntettel (wafu sarada)
  • Rizs (gohan)

Leves:

Miso leves (misoshiru)

Desszert:

Citrusos, joghurtos házi édesség (wagashi)

Részvételi díj: 10.900 Ft

A rendezvényen való résztvevők száma korlátozott (30 fő). Az eseményen azok vehetnek részt, akik kitöltötték a regisztrációs űrlapot és 2019. július 9-én 17.00 óráig befizették a részvételi díjat. A részvételi díj a menüsor ételeit, valamint az előadást tartalmazzák, a további plusz fogyasztás a helyszínen, egyénileg fizetendő. A befizetés teljesíthető átutalással, vagy személyesen irodánkban készpénzzel, illetve bankkártyával. (A díjbekérőt a regisztrációt követően küldjük ki.)

A rendezvényt minimum 12 fő jelentkezése esetén tartjuk meg! A rendezvény lemondására legkésőbb 2019. július 9. (kedd) 17 óráig van lehetőség, ezt követően a részvételi díjat nem áll módunkban visszatéríteni. Bármely kérdés esetén keressen minket a nikolett.nemeth@jtbhungary.com email címen.