Japán négy szigete közül, a legkisebbre, Shikokura igazán különleges élmények közepette látogathatunk jövő tavasztól. Varázslatos tengerpartokra juthatunk el, de emellett a helyi éttermek ínyencségei sem maradhatnak ki. Azonban, már az odajutás is megér egy külön említést, hiszen az új „Toki no Yoake Monogatari” nevet viselő vonat olyan helyekre visz el, melyeket shinkansen vonattal talán meg sem közelíthetnénk.

shinkansen kocsik

A Japan Railways legújabb luxus „városnéző” vonata Kochi állomástól egészen a délnyugati Kubokawa állomásig közlekedik. A vonat két kocsiból áll és 47 utas közlekedését teszi lehetővé. Sajátos nevét az a tény ihlette, hogy Kochi prefektúra szolgált otthonául egy kiemelkedő vezetőnek, Sakamoto Ryoma-nak, aki a haladó szellemű szamurájok közé tartozott, ezáltal arra törekedett, hogy véget vessen Japán kényszerített elszigeteltségének és bevezesse az országot a világ nemzetei közé. Így a Toki no Yoake Monogatari elnevezés teljesen találó, hiszen egy korszak hajnalának történeteként fordítható. A vonat külső és belső kialakítása is hűen tükrözi a nevet: kívülről a nap és a hold képeivel dekorálták, a második kocsiban pedig belülről csillagokat festettek a plafonra. A kocsi a Sorafune nevet kapta, ami égi hajót jelent.

Sorafune_kocsi

sorafune_shinkansen

Az egyedi belső kialakítás további különlegessége, hogy nincsenek sem hosszú, padszerű-, sem kabinos elrendezésű ülések. Helyette minden utas külön ülésen foglalhat helyet, melyhez egy saját asztalka is tartozik. Így az utasok pihenve élvezhetik a táj látványát, miközben egymással is cseverészhetnek.

Kurofune_kocsi
kurofune_shinkansen

A Kochi – Kurokawa út két, reggeli piacáról ismert városkán is áthalad, ahol kiváló helyi alapanyagokból készült ételeket is megkóstolhatunk. A vonat kipróbálására azonban még egy kicsit várnunk kell, hiszen 2020. tavaszán indul útnak. Addig shinkansen, különböző expressz vonatok és buszok segítenek, hogy bejárhassuk Shikoku szigetének gyönyörű látnivalóit.

Kapcsolódó körutazásunk: Momiji: őszi nagykörút Shikoku érintésével

Forrás: SoraNews24JR Shikoku