A Tadami vonal a Fukushima-beli Aizu-Wakamatsu állomás és a Niigatában található Koide állomás között közlekedik. Még a 20-as években nyitották meg és a vonal az idő folyamán szépen egyre hosszabb távot járt be, míg végül elérte mai 135 km-es hosszát.

Az első járat reggel 6-kor indul Fukushimából, nyáron pedig különösen pazar látvány tárul az utasok elé, amikor felszáll a sűrű tejköd a folyók felett. Ezáltal olyan érzést kölcsönöz, mintha egy mesevilágba csöppentek volna. A különös jelenség a magashegyi hóolvadásnak köszönhető, amikor a folyókba ömölve találkozik a meleg nyári levegővel.

oze_lapvidek
Kép: ©Yasufumi Nishi/©JNTO

Japán érintetlen természeti szépsége és kis falui is megtekinthetők a vonatról. A vörösre festett tetők megcsillannak a napfényben, amint a köd eltűnik.

ouchi_fukushima
Kép: ©JNTO

Mivel a Tadami vonalon csak néhány vonat jár nap mint nap, érdemes úgy tervezni az érkezést, hogy ne kelljen sokat várnunk. Legegyszerűbben a Tokiói főpályaudvarról (Tokyo Station) juthatunk el a Tohoku shinkansen vonattal (kb. 3 órás út) Koriyama állomásig, ahonnan pedig a helyi Ban’etsu West vonalra kell átszállni. Sajnos az Aizu-Kawaguchi és a Tadami állomás közötti szakaszt 2011. júliusában lezárták a felhőszakadások okozta károk miatt, a felújítás várhatóan 2021-ig tart.

ForrásSpoon & Tamago
Rights of the top image belongs to ©kenkou hoshi/©JNTO