Ismét Pokémonok lepik el Japánt, de ezúttal nem a népszerű Pokémon GO játékban, hanem csatornafedők formájában örvendezhetünk bennük. Tavaly decemberben, a Kagoshima-beli Ibusuki városában jelent meg először egy Eevee-s csatornafedő, hogy ezzel népszerűsítsék a várost. Mivel a kis lény nevének hangzása hasonlít a város nevének kiejtésére, tökéletes nagykövetnek bizonyult. Azóta Eevee és változatai egyre több helyen bukkantak fel Ibusukiban, temérdek turista érkezését eredményezve az ország minden pontjáról. A közvélemény pozitív fogadtatásán felbuzdulva, még több kis Pokémon debütálását helyezték kilátásba, a következő egy szikla szörny, akit Iwate prefektúrában csíphetünk el. Az Iwate név két szó, a szikla (岩, “iwa”), és a kéz (手, “te”) összetételéből jön létre, emiatt választották meg a térség turisztikai nagykövetének is.

A szikla-bogár Pokémon, Shuckle pedig a 2011-es tóhokui földrengés egyik jelentős károkat szenvedő városában, Otsuchiban jelent meg.

Emellett más Pokémonok is várják, hogy megtalálják őket: többek között Onix, Shieldon, Kabuto, Tyrunt, Aron és Omanyte is. Az új csatornafedő design-ok elindíthatják majd a Pokémon rajongók felfedező kalandját, de a cég emelett egy még nagyobb bejelentéssel borzolja a kedélyeket. Ugyanis Tokió szomszédságában, Yokohama városában hamarosan Pikachu-s fedőket helyeznek el.  Két csatornafedőt találhatunk augusztus 5-től Sakuragicho állomásnál, míg másik kettőre a Minato Mirai környékén bukkanhatunk, egészen szeptember 1-ig.

pokémon csatornafedo_japan

A tervek szerint a jövőben kibővítik a Pokémon csatornafedők sorát Hokkaido, Fukushima, Tottori, és Kagawa prefektúrákban. A projekt mögött álló „The Pokémon Company” elmondása szerint minden Pokémonos csatornafedő teljesen egyedi, lényegében egyetlen egy készült belőlük az egész világon. A helyi designokkal a céljuk, hogy az utazni vágyók az ország vidéki tájait is szívesebben fedezzék fel, különösképpen a földrengés és cunami érintette területeken.

Szeretnéd tudni a különleges csatornafedők pontos helyszínét? Keresd fel a hivatalos weboldalt!

Forrás: SoraNews24 és PR Times

Rights of the top image belongs to The Pokémon Company.