Kameiwa barlag, egy csoda melyet szívedbe zársz

Minden évben kétszer, napéjegyenlőséghez közeledve a reggeli nap sugarai bevilágítanak a barlang száján és megragyogtatják a víz tükrét. A fény ebben az időszakban pont úgy esik, hogy a vízen tükröződve szív alakot formáz, mely egyedülálló látványt nyújt az ide érkezők számára. Hogy szemtanúi lehessünk ennek a varázslatos eseménynek, Chiba prefektúráig kell utaznunk. A Kimitsu városánál fekvő Shimizu Keiryu Parkban gyönyörködhetünk a Noumizo vízesésben, ami 2-3 órás utazással, Tokióból is megközelíthető.

Korábban, a Kameiwa barlang vagy más néven Teknős sziklabarlang, viszonylag ismeretlen helyszín volt az emberek számára, de a National Geographic-ban való megjelenésnek köszönhetően előlépett az árnyékból, és az egyik legkülönösebb látványt nyújtó helyszínné vált, mely 2019-ben a 10 legkeresettebb japán helyszín közé is bekerült.

Elsőként 2015-ben szerzett ismertséget a barlang, miután egy Instagram felhasználó szívet ábrázoló fotója bejárta az internetet. Sokan egy anime vagy tündérmese világához hasonlították, ami nem is áll olyan távol a valóságtól, hiszen a barlangot elárasztó fény, tényleg földöntúli látvány. Bár természeti csodának tűnik, valójában az 1600-as években hozták létre mesterséges módon, hogy a rizsföldek öntözését biztosítsák. Kérdéses ugyanakkor, hogy a tervezői pusztán véletlenül alakították ily módon vagy alapvetően szezonális látványosságnak is szánták. A legnagyobb eséllyel tavasszal és ősszel, a napéjegyenlőség táján kaphatjuk lencsevégre a szív formát, méghozzá reggel 6 és 8 óra között. Ha nem sikerülne eljutnunk a két jeles nap tájékán, tavasszal és nyáron a csodás zöld növényzet, és az éjszaka, a víz tükre felett táncoló szentjánosbogarak miatt is megérhet egy látogatást. Ősszel pedig a buja növényzet karmazsinvörössé alakul a barlang körül, élénk színekkel tarkítva a tájat.

A környék azonban sokkal többet tartogat a barlangnál: felfedezhetjük a Shimizu Keiryu Parkot és nevezetességeit, megnézhetjük a Nokogiri hegy szikláiba faragott nagy Buddha szobrot és közeli templomát, vagy bejárhatjuk a híres Oyama Senmaida rizsföldeket, mely által közelebb kerülhet hozzánk a környék mezőgazdasági öröksége.

Tokióból a Keiyo-, Uchibo-, majd a Kururi JR vonalakon közelíthető meg, Kazusa-Kameyama megállónál kell leszállni. A parkba legegyszerűbben taxival vagy fél óra gyaloglással juthatunk el.

Forrás: Gaijinpot