A Genbi a világ egyik legszebb shinkansen vonata, közben a legsebesebb művészeti galéria, ami a vonatozás élményével bővíti a művészetet kedvelő utasok étvágyát. Vitathatatlan, hogy a shinkansen vonatokon való utazás Japán legizgalmasabb programjai közé tartozik, de egyes vonatok különlegesebbek társaiknál, így a Genbi nevet viselő shinkansen is.

Néhány éve indult útjára a rendkívül gyors, stílusosan feketére pingált vonat, melyet a Nagaoka tűzijáték fesztiválon (Niigata prefektúrában) készült tűzijáték fotókkal is dekoráltak kívülről. A dekoráció azonban nem csak kívülről lehengerlő, a belső kialakítás annál inkább magával ragadja mindazokat, akik felszállnak a vonatra. A 13 szerelvényből álló shinkansen egy igazi mozgó galéria, melyben számos stílusú mű felsorakozik. Mindenki megtalálja a számára leginkább tetsző művet: láthatunk absztrakt festményeket különböző színek és formák egyvelegéből, de lenyűgöző fotósorozatokra is bukkanhatunk.

Az étkező kocsi a japán-, illetve nyugati-stílusú konyhára is gondolt, melyeket mind niigatai cukrászok álmodtak meg. A gyerekek egy számukra kialakított területen, akár modellvasúttal is elüthetik az időt.

A shinkansen egyetlen hátulütője, hogy kizárólag Niigata prefektúrában közlekedik, így mindössze egy 40 perces út áll rendelkezésünkre, hogy mindent megtekintsünk. A vonat általában Niigata és Echigo Yuzawa állomások között közlekedik, azonban idén ősztől a Tokióból utazóknak is kedveznek és 2 napig ők is kipróbálhatják a mesés mozgó galériát. Ezzel kényelmesen eljuthatnak a fővárosból Niigatába, ráadásul hosszabb időt tölthetnek a vonaton, hiszen a közel 2 órás út során többek között Ueno, Omiya, és Nagaoka városokban is megáll a shinkansen. A Genbi október 5-6-án közlekedik majd Tokyo és Niigata Station között: Niigata állomásról 6:17-kor gördül ki és 8:20-kor ér be Tokióba, ahonnan indul is vissza Niigatába 8:32-kor (10:30-as érkezéssel). Jó hír a Japánba utazóknak, hogy a JR Pass is érvényes a vonatra. 🙂

Forrás: Genbi Shinkansen és SoraNews24