4 hét, 5 évszak, 16 megye, 20 város

Japán a lehetetlennek tűnő végletek világa

Ha Japán hagyományosabb, turistáktól elzártabb világára vagy kíváncsi, az északi területeket érdemes felkeresned, ahol az érintetlen természeti csodák, az onsenek és a gasztronómia nap nap után elvarázsol. Csak néhány óra shinkasennel és egy Tokiótól, Kiotótól teljesen eltérő Japán tárul elénk, tülekedéstől, zsúfoltságtól mentesen.

Habár Tokió és Kiotó is csodálatos látnivalókat tartogatnak, Japán északi régiói mégis sokak számára feltérképezetlen vidéknek számítanak. Fotókon jellemzően az üdítő zöld tájak, vagy éppen a hófödte lankák köszönnek vissza, és a béke érzete jár át bennünket, miközben a képeket tanulmányozzuk. Arról ritkábban esik szó, mégis milyenek az itt élő emberek? Vannak-e különleges fogásaik vagy kimondottan a térségre jellemző szokásaik? Turistaként észak-Japán melyik részével kezdjük utunkat, és milyen lehetőségeink vannak közlekedési eszközök tekintetében? Tóth-Vásárhelyi Réka, idén tavasszal a szigetország egy ismeretlenebb részére is ellátogatott, melyről egy finom vacsora mellett többet is mesél vendégeinknek.

Mikor?

2019. szeptember 25-én (szerda) 19 órától

Hol?

Sushi Sei Étteremben (1036 Budapest, Bécsi út 58.)

Különleges, észak-Japánra jellemző fogásokból álló menüsor a Sushi Sei Akitából származó japán szakácsától:

 

  • Kobachi sansumori (előétel válogatás)
  • Sushi moriawase (tonhal nigiri, lazac nigiri, tamago nigiri, 3 db lazacos-uborkás maki)
  • Kiritanpo nabe (kiritanpo, csirke, gomba, póréhagyma sárgarépa, tofu, szójás csirkealaplé)
    A Kiritanpo a Tohokou régió Akita prefektúrájának népszerű hagyományos étele. Eredetileg hordozható étkezésként készültek favágók és vadászok számára. Az akitai emberek általában szeptembertől március végéig, a betakarítási időszakban fogyasztják a kiritanpot.
  • Kiwis piskótatekercs

Részvételi díj: 10.900 Ft

A rendezvényen való résztvevők száma korlátozott (22 fő). Az eseményen azok vehetnek részt, akik kitöltötték a regisztrációs űrlapot és 2019. szeptember 20-án 17.00 óráig befizették a részvételi díjat. A részvételi díj a menüsor ételeit, valamint az előadást tartalmazzák, a további plusz fogyasztás a helyszínen, egyénileg fizetendő. A részvételi díj befizetése teljesíthető átutalással, vagy személyesen irodánkban készpénzzel, illetve bankkártyával. (A díjbekérőt a regisztrációt követően küldjük ki.)

A rendezvényt minimum 16 fő jelentkezése esetén tartjuk meg! A rendezvény lemondására legkésőbb 2019. szeptember 18. (szerda) 17 óráig van lehetőség, ezt követően a részvételi díjat nem áll módunkban visszatéríteni. Bármely kérdés esetén keressen minket a nikolett.nemeth@jtbhungary.com email címen.

[gravityform id=”55″ name=”Japánspecialista Klub jelentkezés” title=”true” description=”false” ajax=”true”]