Sorra ütik fel fejüket a különleges kávézók, melyek aztán viharos sebességgel járják be a közösségi médiát. Nem is történt másképp egy szöuli pop-up art stílusú kávézóval sem, mely a Yeonnam-dong kerületben nyílt meg 2 évvel ezelőtt, és őrült népszerűségre tett szert rövid időn belül. Ezúttal egy rendkívül hasonló kávés hely nyitotta meg kapuit Tokióban, nem messze Shinjuku állomástól, mely egyszerűen a 2D Café nevet kapta. Attól a pillanattól kezdve, hogy átlépjük a küszöböt, úgy érezhetjük, mintha egy képregénybe csöppentünk volna. A retro kialakítás, a fehér padló és az egyszínű, de igényesen dekorált falak, illetve bútorok mind szürreális érzetet adnak. A képregény világban pedig bármi, amit rendelünk az érzékeinkkel játszik, hiszen színesek, illatosak és meglepően valóságosak.

popart_kavezo_tokio

A bútorok megoldása is érdekes: míg a sík felületek fehérek, az élei fekete vonalakkal kiemeltek, akár egy vázlatrajznál. A függönyök, virágok és a dekor fortélyosan megoldottak, amolyan rajzolt műremekek.

popart_kavezo_tokio4

Bár, sokan érkeznek a belső kialakítás miatt, a kávézó emellett a különleges ízekkel is csalogatja vendégeit. Az ételek és italok mind kitűnnek élénk színeikkel és széles ízvilágukkal. Kipróbálhatjuk például a japánok körében olyannyira kedvelt buborékos teát, – ananász, áfonya, paradicsom, mango ízekben – vagy megkóstolhatjuk a koreai stílusú jégkását 7 különböző ízben, többek között eper, banán vagy azuki bab ízvilágban.

popart_kavezo_tokio3

A kávézó feltehetően nagy sikert arat majd Japánban is, hiszen sokan megszállottjai a képregényeknek és animéknek. Ha pedig Te is kedvet kaptál hozzá, látogass Tokióba valamelyik körutazásunk során, vagy kérj személyre szabott ajánlatot egy egyéni utazásra – mondjuk egy anime témájúra. 🙂

Forrás és képek: Bored Panda