Rendezettség, illedelmesség, gazdag hagyományok, modern technika, hatalmas felhőkarcolók. Biztosan mindenkinek eszébe jutnának további Japánra jellemző tulajdonságok, legtöbbünknek azonban a kedvező extrém sport helyszínek nem szerepelnének a listáján. Pedig, ha az adrenalin szerelmesei vagyunk, rengeteg izgalmakkal teli lehetőség közül válogathatunk a szigetországban.

Hullámok hátán

A Tokiótól délre található két kis sziget, Niijima és Shikine-jima egyre nagyobb figyelmet vív ki magának a turisták körében. Könnyű megközelíthetőségüknek, valamint gyönyörű partjaiknak köszönhetően rengeteg mesés élményt gyűjthetnek a látogatók. Niijima homokos tengerpartjai és mesés hullámai egyszerűen vonzák a szörfözni vágyókat, míg Shikine-jima inkább sziklás partjai miatt népszerű a búvárkodás és snorkeling szerelmesei körében. Mivel mindkét sziget vulkáni aktivitás következtében keletkezett, természetes hőforrásokban bővelkednek, így az onsen fürdők is rendkívül népszerűek. Niijima szigetén rengeteg onsen fürdőt próbálhatunk ki, némelyik tengerre nyíló kilátással rendelkezik, ahonnan éjszaka kémlelhetjük a csillagos eget. Shikine-jima szigetén 3 különleges, úgynevezett kaichu onsen várja a látogatokat: a Jinata onsen, a Matsugashita Miyabi onsen és az Ashitsuki onsen. Ezen onsenek egyedisége abban rejlik, hogy mindegyik víz alatti, tehát ár-apály idején tűnik elő, emiatt csak néhány óráig látogatható.

Niijima szigetén számos partszakasz gondoskodik róla, hogy a szörfösök ne maradjanak hullámok nélkül. A legkedveltebb szörfös helyek Habushiura, Secret, Mamashita, B-tei és Awaiura. A sziget már évtizedek óta a szörfösök mekkája, ráadásul a Niijimamura Múzeum 60-as évekbeli szörfdeszkákból összeállított gyűjteménye a sziget kulturális és történelmi örökségei közé tartozik.

Tekints le Japánra egy teljesen más látószögből!

Ha a víz helyett inkább a légi sportokért rajongunk, mindenképpen próbáljuk ki a siklóernyőzést. A legismertebb helyszínek az ország központi régióiban találhatóak, de ha tudjuk mire figyeljünk, északon és délen is lelhetünk gyöngyszemekre. Hokkaido-ra látogatva a virágfővárost, Furano-t érdemes felkeresnünk, míg délen Ishioka városát, ahol a gyerekeknek szóló tanfolyamoktól kezdve, kezdőknek és profiknak egyaránt indítanak órákat. Amennyiben maradnánk a megszokottabb útvonalon, Kiotóban érdemes keresgélnünk, ahol jóval többre bukkanhatunk, mint az egyébként mesés templomok. Csak vonatra kell szállnunk és egy nagyjából 40 perces úttal eljuthatunk Nantan városába, ahol tandem- és szóló siklóernyőzésen is részt vehetünk.

A sárkányrepülés izgalmait már csak a kivételes látvány teheti még maradandóbbá. Oshino városkája a Fuji hegy északkeleti lankáinál, elsőszámú célpontja a sárkányrepülőzőknek, hiszen itt tökéletes látvány tárul a szégyenlős hölgyre.

Síelés a japán havon

sieles japán

Az ország egyik legismertebb síparadicsoma Niseko-nál található, ahova rengeteg turista érkezik a világ minden tájáról, keresve a síelés vagy a snowboardozás élményét. Niseko nagyjából 2 órára található Sapporo városától, a legnagyobb hóesések is ebben a térségben jellemzőek. A hegyek körüli alacsony páratartalom minőségi porhavat eredményez, melynek mindössze 8%-os a nedvesség tartalma. Ezt a fajta havat „Japow” becenévvel is illetik, ami az angol japán és por szavakból tevődik össze.

Extrém élmények a hegyekben

A síelés nem az egyetlen sport, amit a hegyekben űznek a japánok. Az ország 73%-át hegyek borítják, teljes Japánt pedig mintegy 35.000 folyó szeli át, így nem is csoda, hogy tökéletes helyszín a canyoning kedvelői számára. Tokiótól északra, 1 órás utazással juthatunk el Minakami városához, ami az egyik legnépszerűbb úticél a kültéri programokra, valamint az onsenekben pihenni vágyóknak. A térségben számos társaság indít túrákat, ahol akár egy vízesés tetejéről is belevethetjük magunkat a vízbe, vagy kipróbálhatjuk a raftingot.

Ha maradnánk a hegyek megnyugtató szikláinál, de közben kerülnénk a vizet, nyugat felé vegyük az irányt, a Chichibu-Tama-Kai Nemzeti Parkba, ami mind a túrázók, mind az extrém hegymászók kedvelt helyszíne. Az egyik legtöbbet felkeresett hely Tokió közelében a Mitake hegy, a Tama folyó mentén.

Tokiótól nagyjából 3 óra vonatozással egy olyan helyre juthatunk, ahol átélhetjük a bungee jumping okozta adrenalin löketet és közben a tájban is gyönyörködhetünk. Japán egyik leghosszabb gyalogos hídja, a Ryujin Otsuribashi 100 méter magasban emelkedik és 375 m hosszan húzódik. A bátor ugrást egy oklevéllel is díjazzák, de a kaland itt még nem ér véget, ugyanis felfedezhetjük Ibaraki mesés természeti látványosságait, de ellátogathatunk a közeli Takyu szentélybe is. Érdemes felkeresni a kiemelt eseményeket is, úgy mint a Koinobori Fesztivál vagy a Nyári és Őszi Fesztiválok.

Szeretnél extrém élményekkel gazdagodni Japán látogatásod során? Mondd el terveidet és mi összeállítunk Neked egy személyre szabott ajánlatot! Kérd ajánlatunkat!

Forrás: All About Japan