A világhírű Lonely Planet útikönyvek kiadója Shikoku szigetét választotta az ázsiai–csendes-óceántérség 2. legjobb helyének

shikoku_map_jul_2016

A Lonely Planet listáján azon helyek szerepelnek, melyeket a térségben a legérdemesebbnek tartanak felkeresni. 2019-ben a lista 2. helyezettje a japán Shikoku sziget lett! Ausztrália került a lista élére; Margaret River-t találták a legvonzóbbnak, ezt követi Kochi és térsége, beleértve a Kochi kastélyt, a Hirome piacot, valamint a világhírű 88 Szent Templomot és a Setouchi Triennale Művészeti Fesztivált, melyek szintén a látnivalók között találhatók.

Kochi prefektúra foglalja el Shikoku szigetének legnagyobb részét, közvetlenül a Csendes-óceánra tekintve. Büszke szaké örökségére, melyet 18 szaké főzdéje is hűen tükröz. Emellett különleges hagyományokat ápol és kiváló ételeket is kóstolhatnak a látogatók a szaké mellé. Úgy tartják, hogy a Kochi-ban élő emberek az ország más régióihoz képest jóval többet költenek ivásra, főleg szakéra. A Hirome piacon például már kora reggel elkezdik az ivást, így a szaké kedvelői valódi paradicsomnak tartják. A ma induló Rögbi Világbajnokság miatt az elkövetkező 6 hétben számos sport- és szaké rajongó élvezheti a térség vendégszeretetét.

Matsuyama_Castle_Tower  Matsuyama_Onsen

Shikoku szigetére őszi körutazásunk során is ellátogathatsz, amikor többek között felfedezzük a várkastélyt Matsuyama városában, ellátogatunk a híres Dogo onsenbe, majd felkeresünk egy hamisítatlan törölköző múzeumot. Tarts velünk 14 napos (11 éj) körutazásunk során, csatlakozz a „Momiji: őszi nagykörút Shikoku érintésével” csoportba! Ha pedig szeretnéd beszerezni a Lonely Planet legújabb 2019-es Best of Japan kiadványát, megvásárolhatod irodánkban!

Forrás:JapanToday