Tudj meg mindent Japán egyik ikonikus ételéről, az instant ramen levesről!

Az Oszakától északra fekvő Ikedában egy hatalmas múzeum kizárólag instant leveseket sorakoztat fel, ráadásul ezrével. Itt biztosan mindenfélével találkozhatunk majd: kicsivel, naggyal, húsossal és zöldségessel, limitált kiadásúval, régivel, újjal és még sorolhatnánk. Színes, interaktív kiállítás vár az érdeklődőkre, ahol egy gyárbemutatón is részt vehetnek a helyszínen. Olyan látványos elemek színesítik a tárlatot, mint a csomagolásokból összeállított boltív vagy az instant tésztalevesek idővonala, ahol megtekinthetjük az elmúlt korok leveseit egészen napjainkig.

A látványos bemutatóhoz japánul sem szükséges tudnunk, garantáltan elkápráztat minket. A legtöbben nem is a kiállítás, sokkal inkább a saját leves készítése miatt érkeznek, ahol saját ötletünket válthatjuk valóra, kezdve az ízesítéssel és hozzávalókkal. A „My Cupnoodles Factory” levesüzemnél miután megadtuk álomízvilágunkat, a csapat már csomagolja is számunkra, de itt még nem ér véget a történet. Saját csomagolást is gyárthatunk, személyre szabott logo-val és személyes üzenettel ellátva, hogy még egyedibb legyen.  Ha nem elégszünk meg ennyivel, egy előzetes regisztrációt követően csirkés ramen készítő workshop-ra is jelentkezhetünk, hogy megtanuljuk elkészíteni az egyik klasszikust.


Kép: oyster.com

A múzeum kóstoló csarnokában különleges, regionális ízeket és limitált kiadású leveseket próbálhatunk ki, majd az automaták egyikéből kiválaszthatjuk kedvencüket, hogy szeretteink se maradjanak finomságok nélkül.

Bár a Yokohamában található múzeum nagyobb népszerűségnek örvend, Ikedában már az 50-es évektől kezdve készítenek instant levest. A II. Világháborút követően sok nélkülöző család életén segített az instant leves feltalálása, hiszen ők nem engedhették meg maguknak a meleg ételt. Azonban, 1958-ban Ikedában, megszületett a világ legelső instant tésztalevese, a csirkés ramen, melyet egy aprócska fészerben kísérletezett ki a tajvani és japán gyökerekkel rendelkező alapító, Momofuku Ando. Ő volt a ma már jól ismert Nissin alapítója, mely egy teljesen ismeretlen kis helyi vállalkozásból nőtte ki magát.

Tehát ha Oszakában jártok és szeretnétek jobban megismerni az instant leves történetét, vagy csak saját készítésű levesre vágytok, ne habozzatok átruccanni Ikedába! 🙂

Forrás: Gaijinpot