nasu hegy_japan

A Tokiótól északra fekvő Nasu hegység lábánál található az Art Biotop, mely amellett, hogy egy díjnyertes művész keze munkája, a mindennapos nyüzsgés elől visszavonulni vágyók számára is enyhülést hoz. A botanikus kert számos programot kínál, – többek között kipróbálhatjuk a fazekasságot vagy az üvegfújást – emellett körbejárhatjuk a környéket kétkeréken vagy kipróbálhatjuk a spa részleg nyugtató kezeléseit is. A legtöbb érdeklődőt azonban, a Junya Ishigami által tervezett botanikus kert hozza, mely a „Water Garden” nevet kapta, és ahol a pihenésé, illetve a  gyógyulásé a főszerep.

art-biotop-kert_tokio3

A botanikus kertben összesen 318 fa és 160 egyedülállóan kialakított élőhely és tavacska található, melyek teljesen olyan érzést keltenek, mintha egy fantáziavilágból csöppentek volna a valóságba. Valójában, egy ilyen kert fizikailag lehetetlen volna, hiszen a vízgyűjtő normál esetben olyan szinten megtelne, hogy a fák képtelenek lennének a növekedésre. Ez a kert ellenben egy gondosan összeállított műremek, mely leplezi az egészet lehetővé tevő emberi tényezőt. Az elképzelés a hagyományos japánkertektől származik.

art-biotop-kert_tokio2

art-biotop-kert_tokio6 art-biotop-kert_tokio5

A kertben található fák eredetileg a hotel tervezett területén helyezkedtek el. Közel 4 év leforgása alatt, minden egyes fát alaposan lemértek, gyökerestül kiemeltek, majd elszállítottak, és egy jól átgondolt tervrajz szerint újraültettek. Számos tavacskát hoztak létre a fák között, hogy a leveleken átszűrődő napfény pont visszatükröződjön rajtuk. A fák és a tavak közötti területekre pedig mohaszőnyeget ültettek, ezáltal egy olyan környezetet teremtve, melyben a természet szoros egységet alkot az emberi technikával és a művészettel.

art-biotop-kert_tokio4

A hotel vendégei számára biztosított a belépés a kertbe, de amennyiben csak szeretnénk kiruccanni Tokióból, hogy megnézzük, érdemes előre időpontot foglalnunk a túráik közül.

Forrás: Spoon & Tamago