A buddhizmus a mai napig fontos részét képezi a japán kultúrának. Számos iskolája és ága létezik, melyek közül a legismertebbek közé tartozik a zen buddhizmus is. Kevesen tudják azonban, mi lapul a felszín alatt: mit jelent a valóságban buddhistának lenni, milyen gyakorlatokat végeznek a szerzetesek, és egyáltalán hogyan kell elképzelni egy átlagos hétköznapot a kolostor falai között.

A kérdésekről a magyarországi Onedropzen csoport vezetője és megbízott tanítója, Szaladják “Taikyo” István rántja le a leplet, sőt egy rövid meditáción keresztül a vendégeket is bevonja a zen spirituális világába. Ha velünk tartasz 2019. november 20-án (szerda) 19 órától a Fuji Étteremben (1025 Budapest, Csatárka u. 54.), megtudhatod milyen egy zen kolostorban élni japán szerzetesek társaságában. A hagyományos japán menüsor mellett, a meglepetésekből sem lesz hiány az est során. (A rendezvényt autentikus tatamival borított teremben tartjuk, ahol a vendégek japán módon, a földön ülve étkeznek.)

Választható menüsor:

Hagyományos vegetáriánus (“A” menüsor):

A shojin ryori a buddhista szerzetesek tradicionális étkezési stílusa Japánban, mely a zen buddhizmus 13. századi elterjedése óta rendkívül széles körben ismert, kedvelt. Az ételek jellemzően hús, hal és egyéb állati eredetű termékektől mentesek, így vegánok és vegetáriánusok egyaránt élvezhetik. Az ételek jellemző alapanyaga a szójabab, így megtalálható bennük a tofu, sokszor szezonális zöldségekkel vagy vadon szedett növényekkel tálalva, melyekről úgy vélik, hogy egyensúlyt teremtenek a test, elme és a lélek között.

Előétel:

  • Sült édestofu nigiri
  • Pácolt jégcsapretek tekercs

Főétel (Bento):

  • Leopárdkontyvirág zselé
  • Óriás édesbab
  • Párolt bébispenót, zaru szósszal
  • Pirított lapulevélgyökér saláta
  • Rántott tofu szójás mártással
  • Szójásan pácolt zöldség
  • Zöldséges Japán krokett
  • Rizs
  • Sanuki tészta, meleg szójalevesben

Desszert:

  • Gyümölcsválogatás

 

Normál (“B” menüsor):

Előétel:

  • Tonhalkrémes tekercs

Főétel (Bento):

  • Leopárdkontyvirág zselé
  • Óriás édesbab
  • Párolt bébispenót, zaru szósszal
  • Pirított lapulevélgyökér saláta
  • Keményítő bundában sült tintahalkarikák
  • Grillezett ráknyárs
  • Friss saláta szezámos öntettel
  • Majonézes burgonyasaláta
  • Grillezett makréla
  • Rizs
  • Miso leves

Desszert:

  • Gyümölcsválogatás

Részvételi díj: 12.990 Ft

A rendezvényen való résztvevők száma korlátozott (28 fő). Az eseményen azok vehetnek részt, akik kitöltötték a regisztrációs űrlapot és 2019. november 13-án 17.00 óráig befizették a részvételi díjat. A részvételi díj a menüsor ételeit, valamint az előadást tartalmazzák, a további plusz fogyasztás a helyszínen, egyénileg fizetendő. A részvételi díj befizetése teljesíthető átutalással, vagy személyesen irodánkban készpénzzel, illetve bankkártyával. (A díjbekérőt a regisztrációt követően küldjük ki.)

A rendezvényt minimum 16 fő jelentkezése esetén tartjuk meg! A rendezvény lemondására legkésőbb 2019. november 18. (hétfő) 17 óráig van lehetőség, ezt követően a részvételi díjat nem áll módunkban visszatéríteni. Bármely kérdés esetén keressen minket a nikolett.nemeth@jtbhungary.com email címen.

Rights of the featured image belong to onedropzen.hu