Új látványosság van felemelkedőben Tokió szívében | Japánspecialista Hungary

Új látványosság van felemelkedőben Tokió szívében

Shibuya felavatta legújabb turista látványosságát!

Tokió üdvöskéje lehetőséget biztosít arra, hogy letekintsünk Tokióra és megcsodáljuk mesés panorámáját, méghozzá szédítően magasról. Shibuya a kulturális csomópontok között is előkelő helyen szerepel, egyben Tokió egyik legforgalmasabb városrésze. Számtalan mozifilm, TV műsor és videojáték színhelyéül szolgál, a mindig forgalmas kereszteződést előszeretettel hívják “Scramble”-nek.

Bár Shibuya már most is jól ismert, sőt egyenesen kedvelt a turisták körében, népszerűsége mostantól még inkább tetőfokára hág. Egy városfejlesztési projekt keretében, 2014-ben kezdtek neki egy új látványosság építésének, Shibuya felhőkarcolói között, melyet november 1-től nyitottak meg a nyilvánosság előtt: ez a Shibuya Scramble Square.

Biztosan sokak fejében megfogant a gondolat, vajon miben tér el az új felhőkarcoló az eddigiektől. A Shibuya Scramble Square épülete 230 méter magas és valójában  – egyelőre – még csak terveinek egyharmadát kínálja, mivel nyugati és központi épületét 2028-ra tervezik befejezni. Minden épületben számos étterem, butik és kiskereskedői üzlet található, némelyik kifejezetten csak Shibuyában rendelkezik üzlettel. Az újdonság azonban nem korlátozódik a vásárlás megszállottjaira, hiszen 2.000 jen fejében, fellátogathatunk a 45-46 és 47. emelet kilátójára, ahonnan páratlan kilátás tárul elénk a városra. A megnyitó előtt több híresség is megfordult a kilátóban, megosztva élményeit a publikummal:

A kilátó késő estig nyitva tart, az utolsó csoportot este 10-kor engedik fel, így lehetőségünk nyílik éjszakai képeket is készíteni Tokióról.

Csak az idő a megmondhatója, mennyire lesz népszerű Shibuya legújabb felhőkarcolója, de annyi biztos, hogy a kilátás legnyűgöző és kétségkívül sokakat vonz majd különlegessége miatt.

Forrás: SoraNews24

Related posts

Leave A Comment

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress