Bár még az ünnepekig jócskán van idő, a karácsonyi fényáradat a legtöbb helyen, így Japánban is, már október végén megkezdődik. A Mie prefektúrában található Kuwana városában 8 milliónál is több LED világítással várják a nagybetűs ünnepeket, a váltakozó színek látványa pedig valósággal megbabonázza a látogatókat.

Kuwana illuminacio4

Japánban az éjszakai várost bejárni igazán különleges élmény, kiváltképpen a téli időszakban, amikor lépten-nyomon kivilágításokban gyönyörködhetünk. Tokióban minden évben szenzációs kivilágításokat tekinthetnek meg a látogatók, azonban az már kevésbé ismert, hogy Nagoya városától nem messze található az ország egyik legnagyobb téli kivilágítása.

Nabana no Sato (なばなの里) alapvetően egy botanikus kert és témapark Kuwana városában, ahová egész évben özönlenek a látogatók, hogy megtekintsék Japán hihetetlen flóráját. Azonban, ami igazán impozánsá teszi az emberek szemében, az a karácsonyi kivilágítás. Ráadásul, a többi kivilágított helyszínnel ellentétben, a Mie prefektúrabeli illumináció hatalmas területet fed le. A 210.000 négyzetméter területen mintegy 8 millió LED világítás biztosítja az ünnepi hangulatot és a garantált ámulatot. A kertet összesen 7 részre oszthatjuk, melyek közül a kiemelt területen évszakonként változik a látványosság témája. A fényfolyó nevet viselő látványosság 5 méter széles és 120 méter hosszan nyúlik el, míg a 2 fényalagút 100 méter hosszú installáció, melyet végig virágot formázó LED fények alkotnak. Mindegyik látványosság sajátos varázzsal bír, mindamellett egy közös tulajdonsággal is rendelkeznek: az összes gondos alkotómunka eredménye, mely a természet, valamint a fények harmóniáján alapszik.

Kuwana illuminacio5

Kuwana illuminacio3

Kuwana illuminacio6

A látogatók abszolút kedvence a kiemelt területen található, 30 méter magas és 155 méter széles installáció, mely összesen 26.400 négyzetméter területet jelent. Minden egyes LED világítást úgy helyeztek el, hogy egy mozgóképet adjon vissza. A 2019-2020-as idény fő témája a Sakura virágzás, mely a cseresznyefa 12 különböző formáját mutatja be, ahogy az évszak során változik.

Kuwana illuminacio1

A fényáradat sajátos hangulatot kölcsönöz a tájnak, ami az ország 30 legjobb látványossága közé is bekerült 2017-ben. Az illuminációt október 19-től tekinthetik meg a látogatók egészen jövő év május 6-ig. Azt hihetnénk, hogy egy ekkora terület nehezen megközelíthető, holott mindössze 35 perc a nagoya-i állomástól busszal vagy vonattal.

A park nem csak a látványra, de a kulináris élményekre is gondolt, melyet több tucat étteremmel biztosítanak, de ha vásárolni támad kedvünk, akkor sem ér minket csalódás választék tekintetében. Ha pedig elfáradnánk a hosszú séta után, a parkon belül található onsen fürdőben, felmelegíthetjük megfáradt végtagjainkat, hogy kicsit feltöltődjünk. Letekinthetünk a parkra a Fuji sziget elnevezésű kilátóból is, mely 45 méteres magasságban tornyosul a látnivalók fölé, és ahonnan 360 fokos panorámában csodálhatjuk meg a teljes kertet.

Habár a legtöbben éjszaka látogatnak ide az illumináció miatt, ne feledjük, hogy nappal is rengeteg látnivalóban lehet részünk az egyik legnagyobb botanikus kertben.

Forrás: Japan Today

Hivatalos weboldal

Rights of the inserted pictures are belong to © Japan Today