A japán Nestlé egy új lehetőséget kínál a reggeli csúcsidőben ingázóknak, akik Tokióba igyekeznek a munkahelyükre. Az egyik legkellemetlenebb, ámbár elkerülhetetlen napi esemény a Tokióban közlekedők számára, a reggeli, szardíniás dobozra hajazó vonat-, illetve metró járatokon való utazás. Jövő hónaptól azonban sokkal kényelmesebben juthatnak be a központba a városban dolgozók. Ahelyett, hogy a hihetetlenül zsúfolt szerelvényeken utaznának, kipróbálhatják az „Elegancia” névre keresztelt luxus buszt.

A japán yuga szóból származó (kifinomultság, elegancia) YuGa nevű busz a Nestlé és a tokiói városnéző busztársaság, a KM közös szerelemgyereke. A busz Ikebukuro állomás, valamint Tokyo állomás között közlekedik. A nagyjából 40 perces utat reggel 8-kor kezdi meg Ikebukuro állomástól. A buszra kötelező helyet foglalni, állóhelyet nem biztosítanak az utasoknak. Ellenben a 10 férőhely minden ülése hátradönthető, lábtartóval és USB töltővel felszerelt. Továbbá minden utasnak takarót és papucsot is biztosítanak, hogy még kényelmesebb legyen a munkahelyre vezető utazás.

nescafe_yuga busz_ulesek

nescafe_yuga busz_ulesek2

Bár minden lehetőség adott még néhány szemhunyás beiktatására, a teljes utat átaludni nem ajánlatos, mert akkor kihagyhatjuk a fedélzeten felszolgált reggelit, ahol választhatunk az angol, mexikói vagy svájci konyha finomságai közül. A Nescafé jóvoltából pedig finom kávét szolgálnak fel, de azokra is gondoltak, akik érkezés előtt még felfrissülnének, a fedélzeten mosdó is található.

nescafe_yuga busz_reggeli

A busz teljesen ingyenesen igénybe vehető, azonban mindössze 5 napig utazhatnak rajta: december 2-9-10-17 és 18-án. Az utasokat egy sorsolás segítségével választják ki, melybe a YuGa oldalán tudunk bekerülni.

Forrás: SoraNews24