Az emberek már emberöltők óta közlekednek vonattal, keresztbe-kasul bejárva Japánt. Az egyik magánkézben lévő társaság, a Sotetsu esetében pedig most 100 éve, hogy először utazhattak a Tokióval szomszédos Kanagawa prefektúrából. Az eddigi 3 vonal mellett a vonattársaság most egy újítással áll elő, méghozzá a Japan Rail közbenjárásával. Az új vonal a Kanagawa-beli Nishiya állomást közvetlenül köti össze Tokióval, ezzel csökkentve az utazási időt és megelőzve a túlzsúfolt járatokat.

A november 30-án induló új vonalat a Sotetsu azzal ünnepelte, hogy egy szívmelengető reklámban tekint vissza történelmére. A “100 Years Train”, vagyis a vonatozás 100 éve című reklámban egy fiatal pár vonatozik a Sotetsu vonalon, méghozzá 4 korszakon átívelően: a Taisho, Showa, Heisei és Reiwa korszakokon keresztül lehetünk szemtanúi megismerkedésüknek.

Ahogy az utasok, úgy a Sotetsu vonalon közlekedő vonatok is sokat változtak az évek során. A reklám készítői éppen ezért nagy figyelmet szenteltek a vonattársaság 100 éves történelmének tanulmányozására, hogy korhű képet adjanak a 4 korszakban közlekedő vonatokról. Itt láthatóak a Taisho (1912-1926), Showa (1926-1989), Heisei (1989-2019), és a májusban kezdődő Reiwa korszakra jellemző vonatok:

sotetsu_100ev_vonatok

A reklámban a szerelmesek hagyományos japán öltözékben, még a Taisho korszakban találkoznak először. Miután tekintetük találkozik egy végtelen pillanat erejéig, a férfi állomásához érve leszáll a vonatról és miután több korszakban majdnem szóba elegyednének, végül elérkezünk a Reiwa korszakhoz, ahol végül újra találkoznak. Amikor a fiatal nő megpillantja telefonján a Shinjuku állomást, mellyel az új vonalra hívják fel a nézők figyelmét, végre az éppen leszállni készülő férfi után szól, aki így visszaszáll a vonatra.

sotetsu_100ev_vonatok_szerelmesek

A reklám találékony módon mutatja be a vonattársaság legújabb fejlesztéseit, egyben betekintést nyújt a Sotetsu történelmébe is. A vonal jelenlegi utasai számára pedig mindig nyitva áll a kapu egy hasonló románc lehetőségére miközben éppen Tokió felé veszik az irányt.

Forrás és képek: SoraNews24