Ismét egy csokoládé különlegességgel jön elő a japán KitKat

A fenntarthatóság jegyében egy újító szellemű csokoládét dob piacra Japánban az egyik legkedveltebb édességmárka, melyet „KitKat Chocolatory” üzleteiben vásárolhatnak meg az édességre vágyók. A legújabb csoki szeletekhez a kakaó gyümölcs fehér színű húsát használták fel, melyet kiszárítottak, majd porrá őröltek, ezzel helyettesítve a cukrot.  Általában a kakaóbabokat körülvevő gyümölcshúst csak a fermentációs folyamat során használják fel, a hús mintegy 70%-a azonban kárba vész.

kakao_gyumolcs2

kakao_gyumolcs

A Nestlé emiatt keresett egy olyan alternatív megoldást, mellyel csökkenthetik az élelmiszer pazarlását, és fokozottabban figyelhetnek a fenntarthatóbb környezetre. A kakaó hazájában, Brazíliában sem ismeretlen a gyümölcs húsának felhasználása, gyakran kerül italokba, fagylaltokba vagy éppen jégkásába. A porrá őrlés, amit aztán cukor helyettesítésére használnak, ugyanakkor újításnak számít a csokoládékészítők világában.

A világ első kakaó gyümölcsből készült szeletei november 29. óta érhetők el a szigetországban, és a KitKat online webshopjában. Egy szelet 400 jenért, vagyis kb. 1100 Ft-ért vásárolható meg, de az ajándékozókra is gondoltak, így 5-7-es kiszerelésben is megtaláljuk a csokit az üzletek polcain.

 

Forrás: JapanToday

Képek: PR Times