Felmérés rangsorolja a japán prefektúrákat

Japán mind a 47 prefektúrája sajátos jellemzőkkel és életstílussal bír. Bár, a legtöbben Tokióban tengetik mindennapjaikat, sokan nem a fővárosban képzelnék el az életet. A japán Yahoo! nemrégiben közzétette egy 2019-es felmérését, melyben az ország minden pontjáról kérdeztek meg embereket, hogy hol élnének a legszívesebben. Prefektúránként átlagosan 340 ember válaszát gyűjtötték össze, így közel 16.000 résztvevő válasza alapján vonták le a következtetéseket.

A felmérés címe némileg megtévesztő lehet, a célja nem az volt, hogy megvizsgálja hova költöznének a legtöbben, inkább arra irányult, hol folytatnák legszívesebben az életüket. A válaszok alapján az alábbi 10 prefektúra került ki győztesként:

10. Miyazaki

miyazaki-takachiho-2

9. Tokyo

tokyo-night-view

8. Aichi

Nagoya_Castle_1

7. Hyogo

hyogo-kobe-port

6. Kyoto

Maiko walking in Gion, Kyoto

5. Kanagawa

Yokohama látkép

A lista közepére nem meglepő módon Kanagawa prefektúra került, melynek élénk városa, Yokohama folyamatosan a legélhetőbb városok közé kerül a japán felmérésekben. A tengerpart közelsége, a divatos üzletek és éttermek, a Tokióhoz való közelség, valamint a kedvező életfeltételek miatt rengetegen utaznak ide.

4. Okinawa

Okinawa main island

Okinawa main island (© OCVB)

3. Osaka

osaka_large

A  dobogó legalsó fokára Oszaka került, melynek nyüzsgő éjszakai élete és kultúrája leginkább Tokióhoz hasonlítható. Azonban, a város maga számos kulináris élvezetet is nyújt, úgy mint a méltán népszerű takoyaki vagy okonomiyaki, de emellett csodás épületeket is rejt, például az Umeda Sky Building-et.

2. Fukuoka

fukuoka-night-view

A Fukuoka régióban élők 80%-a maradna jelenlegi lakóhelyén, semmi pénzért nem költözne el. A remek összeköttetés más ázsiai országokkal, a csodás természeti látványosságok, illetve a finom fogások tökéletesek a családok számára is a letelepedéshez, ráadásul a résztvevők bevallása szerint az árak is megfizethetőek.

1. Hokkaido

Sapporo

hokkaido-niseko-4

A lista élén a szigetország legészakibb szigete, Hokkaido végzett! Bár télen az időjárás zordnak mondható, rendkívül kedvező áron lehet lakást vásárolni a japánok szerint, ráadásul a tájak is gyönyörűek! A mezőgazdaságáról és ízletes tejtermékeiről ismert prefektúra kétségkívül megér egy utazást, ha szeretnénk elvonulni a nagyvárosok nyüzsgése elől.

Szerinted melyik prefektúra érdemli az első helyet?

Forrás: Yahoo! Japan és SoraNews24