Hizen Yumekaido ninja falu

Ahol egy napra belőlünk is ninja lehet

Elméláztál már azon milyen lehet a ninják élete, milyen lehet ninjának lenni? Saga prefektúrában, méghozzá Ureshino városában most a fantázia valósággá válik, ugyanis az itt található téma parkban halálos ninja válhat belőlünk, amint magunkra öltöttük a fekete ruhát. Ezt követően már várnak a kalandok, persze csak miután hűséget fogadtunk hűbérurunknak. Miközben a parkban tartózkodunk, ninja képességeinket is fejleszthetjük vagy éppen megcsillogtathatjuk a shuriken csillagdobó órán. Megismerhetjük továbbá a feudális Japánbeli ninják életét, melyben a park személyzete áll rendelkezésünkre, akik végigkísérnek az újraalkotott ninja lakhelyeken. Az utcákon is a régi idők hangulata vár ránk: találkozhatunk bábkészítőkkel, kereskedőkkel, jósokkal, akik mind azon lesznek, hogy szórakoztassanak.

A Hizen Yumekaido ninja falu olyannyira hűen tükrözi az Edo korabeli hangulatot, hogy népszerű forgatási helyszín a filmesek körében. Ha jó napon érkezünk, még szemtanúja is lehetünk egy filmes remekmű születésének!

Ha jobban kedveljük szemlélni a dolgokat, a ninja előadásokon a helyünk, ahol többek között akrobatikus mutatványokat tekinthetünk meg, de híres alakokról, például Mito Komon-ról is hallhatunk történeteket. A kisebbek számára különböző foglalkozások biztosítják a szórakozást. A sok izgalom után nyugodtabb vízekre evezhetünk porcelán festéssel, ahol saját magunk készítette teás csészét vagy tálat készíthetünk, melyet egyedire szabhatunk, majd elláthatunk saját ninja klánunk pecsétjével.

View this post on Instagram

We Are Ninja #saga #ureshino #hizenyumekaidou #ninja #ninjavillage

A post shared by Saga Ninja (@ninja_village_hizenyumekaidou) on

A park bár egész napos kikapcsolódást nyújt, a gyönyörű tájra is érdemes időt szánnunk. Felfedezhetjük Ureshino múltat idéző, csendes kis városát, kipróbálhatjuk a hagyományos helyi fogásokat, vagy kipihenhetjük az egész napos ninja oktatást a város onsen fürdőinek egyikében.

Tokióból shinkansen vonattal juthatunk el Shintosu állomásig, ahonnan expressz vonattal kell tovább haladni Hizen-Kashima állomásig. A park minden hétköznap reggel 9 és délután 4 óra között, míg hétvégén 5 óráig tart nyitva. A belépőket több kategóriában vásárolhatjuk meg.

A park hivatalos oldala

Forrás: Gaijinpot