Nara_Get-close-to-the-deers

A szarvasairól ismert Nara folyton éhes lakói mellett egy másik különleges eseménynek is otthont ad, méghozzá a szarvasok gyülekezőjének. A shikayose vagy szarvas hívás rendszerint egy kürt segítségével történik, melyet a szarvasok védelméért felelős alapítvány szerint hosszú ideje, 1892 óta művelnek. Régen ugyanis egy trombita megfújásával ünnepelték a Rokuen (szarvasok kertje) befejeztét, melyet a Nara Parkban élő szarvasok védelmére hoztak létre.

A látványosságot minden alkalommal turisták és helyiek nagy tömege követi figyelemmel. Amikor megszólal a kürtön Beethoven 6. szimfóniája, közel 100 állat kezd gyülekezni, némelyik galoppozással megközelítve a zenészt. Rendszerint makkokat szórnak nekik csemege gyanánt, de a látogatók is sokszor kínálják meg őket különleges szarvas keksszel (shika senbei), hogy közben megsimogathassák őket.

Az eseményre hétfő és rendezvények kivételével minden reggel 10-kor kerül sor a Nara Parkban, a Kasuga szentélynél, a Tobihino tisztáson. A látogatók nagyjából 15 percig élvezhetik a gyülekezőt.

Forrás: SoraNews24, Nippon.com