A japán templomokat és szentélyeket gyakran energiapontokként is emlegetik, mivel a bennük rejlő titokzatos szépség azt az érzés kelti a látogatókban, hogy varázslatos módon feltölti a lelküket. Személyesen megtapasztalni a szépségüket egy felejthetetlen élmény, de lencsevégre kapni már sokkal embert próbálóbb feladat. Egy japán fotós azonban pont erre specializálódott, így @wasabitool fotói legszebb pillanataikban adják vissza a helyek varázsát. Legutóbb Kiotóban járt, hogy megmutassa, milyen csodálatos és látványos is valójában a város téli mesevilága. A Hosen-in templom híres kertjében készült hófödte képek rögtön felrobbantották az internetet. A templomot gyönyörű kertje mellett véres plafonja is ismertté teszi, melyet az ott elhunyt szamuráj harcosok vére színezett be.  A templomot bejárni valóban emlékezetes élmény, azonban bizonyos napokon és fényben, a hólepte kert látványa még inkább lenyűgöző.

kyoto_kifune_szentely2

Egy másik népszerű fotósorozat a kiotói Kifune szentélyről készült. A város északi hegyeiben található, csendes falucska szentélyéhez, vörös lámpásokkal szegélyezett mesés lépcsősoron keresztül juthatunk fel. A lámpások egészen este 8-ig bevilágítják a tájat, ami a téli időszakban azaz január 18. és február 29. között, a hóesésben különösen szemet kápráztató látvány. Az emberek szerint a téli éjszakákon, amikor a lámpások halvány fénye megvilágítja a hófödte tájat, a hely mintha életre kelne – a fotók láttán nem nehéz ebben hinni.

Nem csak Kiotó nyerte el ugyannakkor a fotós szívét. Gyakran utazza be Japánt, hogy minden évszakban lencsevégre kapja a vidéki tájat. Jelenleg a szilvafák virágzását helyezte előtérbe, mely hatalmas sikert aratott a művész Twitter, valamint Instagram oldalain. Ha most nem is tudnál Japánba utazni, a fotók legalább egy szeletét bemutatják az ország misztikumának, hogy meghozzák a kedved egy felejthetetlen utazáshoz.

ume_viragzas_japan

ume_viragzas_japan2

Forrás: SoraNews24

Képek: Twitter/@wasabitool

All rights of the pictures belong to @wasabitool.