1. Shibuya – A fiú és a szörnyeteg (Bakemono no Ko)

tokyo_shibuya

© 2015 THE BOY AND THE BEAST FILM PARTNERS

Az üzletek tengere, a fiatalok kedvelt találkozóhelye: Shibuya. Tokió népszerű látványossága nem csak ezer és ezer kereszteződésen átkelő gyalogosáról juthat eszünkbe, de itt található többek között Hachiko szobra is, emellett rengeteg művészt is megihletett. A fiú és a szörnyeteg (Bakemono no Ko) alkotója, Hosoda Mamoru is ezt az ikonikus helyszínt választotta filmje meghatározó pontjának. Tokió nyüzsgésének megtestesítőjének mindenképpen a felkeresendők között a helye utazásunk során.

2. Washinomiya szentély – Lucky Star (Raki☆Suta) 

© Kagami YOSHIMIZU/Lucky Paradise

Washinomiya szentély Kanto régió legrégebbi szentélye, ahol 3 istenség székhelye található. Amennyiben sikeresek szeretnénk lenni, vagy szükségét érezzük az áldásnak kapcsolatainkhoz, ide feltétlenül látogassunk el. A Lucky Star (Raki☆Suta) anime népszerűsége miatt főleg Szilveszterkor keresik fel a rajongók, hogy itt imádkozzanak az új év beköszöntekor. A szentélyen túl más érdekes látnivalókat is találhatunk a városban, így például a közeli Hyakkannon melegvizű fürdőt.

3. Hakone – Evangelion (Evangerion)

kanagawa-hakone-fuji

© khara

A világhírű franchise sorozat egyik felejthetetlen csatajelenete a turisták számára is oly kedvelt Hakone városában zajlik, ahonnan remek rálátás nyílik a Fuji hegyre. A Tokiótól könnyen megközelíthető onsen fürdőiről ismert városka számtalan felfedeznivalót tartogat – kezdve az Ashi tavon való hajókázással vagy a kábeles felvonóból megtekinthető csodás kilátással.
Kapcsolódó fakultatív programunk: Kétnapos látogatás a Fuji-hegyhez – Hakone & Onsen

4. Nishinomiya – Suzumiya Haruhi (Suzumiya Haruhi no Yuuutsu)

© 2006 Nagaru Tanigawa・Noizi Ito

A Hyogo prefektúrabeli Nishinomiya városa több helyszínével is megjelenik az animében. Az óratornyot sok rajongó csak Haruhi óra néven emlegeti, de kiemelt helyszín a Nishinomiya-kita középiskola előtti lejtő is, ahonnan káprázatos kilátás nyílik elénk a városra. Ha az animét nem is láttuk, akkor is érdemes útitervünkbe rejteni, ugyanis remek programokat és látványosságokat tartogat, például az Arata Endo által tervezett Koshien Hall épületét.

5. Kamiichi – Farkasgyermek (Ōkami Kodomo no Ame to Yuki)

© 2012 „WOLF CHILDREN” FILM PARTNERS

Hosoda Mamoru szülővárosa a Toyama prefektúrában található Kamiichi városka. Az animében is felbukkanó régi kis házikó a valóságban több mint 130 éves, ennek ellenére a nagyközönség számára szabadon látogatható. A városban több kültéri programot is tervezhetünk, hiszen a Tsurugi hegy és a Chubu-Sangaku Nemzeti Park remek lehetőséget nyújt egy kis kirándulásra, de ha inkább a kulturális helyszínek érdekelnek, az Oiwa-san Nisseki-ji templom az ideális választás számunkra, ahol Buddha kőbe faragott szobra tekinthető meg, melyet Japán kiemelten fontos kulturális örökségei közé választottak.

+ 1. Kagoshima –  Másodpercenként 5 centiméter (Byōsoku Go Senchimētoru)

© Makoto Shinkai/CoMix Wave Films

Bár az animében több város helyszíne is felbukkan, a rakétakilövés ikonikus jelenetét Kagoshima szigete ihlette. Takaki pedig a Nakayama parton, Tanegashima szigetén gyakorolta a szörfözést, mely mesés finomhomokos tengerpartjáról és magas hullámairól ismert – főleg a szörfösök körében. Azonban, a sport mellett sokan jönnek ide búvárkodni, halászni vagy kajakozni.

Mi volt számodra a legkedveltebb helyszín Japánban, ami egy animében is megjelent?