Shosha hegy (書写山) ad otthont a több mint 1.000 éves múltra visszatekintő templomegyüttesnek, az Engyōji-nak. Himeji városának külső részén található, de a központból busszal és felvonóval mindössze fél óra alatt könnyen megközelíthető. A hegytetőn található, sűrű erdőségben fekszenek az Engyoji épületei. A felvonó állomásától kb. 10-15 perces sétával érhetjük el a Niomon kaput, majd még ugyanennyivel a Maniden-t, a meredek lejtőre épült, csodálatos faszerkezetű templomot. Ha szeretnénk elkerülni a sétát, a felvonó fenti állomásától buszjárat indul a templomhoz, melyre egy retúr jegyért mindössze 500 jent kell fizetnünk.

A Maniden épületét elhagyva, az erdei ösvényt követve, rövid sétával elérhetünk három további épületet, a Mitsunodo-t, melynek épületei a Daikodo (főépület), a Jikido (szállás és ebédlő, jelenleg a templom kincseit itt állítják ki) és a Jogyodo (tornagyakorlatokra szánt épület). Még tovább haladva, számos épületet csodálhatunk meg, illetve a közeli kilátóból lenyűgöző látvány tárul elénk Himeji városára.

Shosha_Engyoji

A mesés táj és a régi korokat idéző környezet, ideális forgatási helyszínné teszi a Shosha hegyet. Több történelmi film és TV sorozat helyszíneként szolgált, így a népszerű Hollywood-i film, az Utolsó szamuráj is részben a hegyen került leforgatásra, például a Mitsunodo épületeiben.

Engyoji Temple_web

Himeji állomástól vagy a Himeji kastélytól a 8-as busszal juthatunk el a Shosha hegy felvonóig (280 jen az egyirányú jegy), majd a felvonóval gyorsan elérhetjük a hegytetőt – a retúr jegy 1.000 jenért vásárolható meg. Kombinált jegyet is vásárolhatunk, mely magában foglal egy retúr buszjegyet Himeji állomástól a felvonóig, illetve egy retúr jegyet a felvonóra – mindezért 1.420 jent kell fizetnünk. Amennyiben inkább túráznánk egyet, nagyjából 1 óra alatt gyalogosan is feljuthatunk a hegyre.

Milyen látványosságok vannak még a Shosha hegyen?

SONY DSC

A három templom mögött egy kicsivel még egy másik épület is található, melyet Kaizando-nak hívnak, és ami egy hatalmas Buddha szobornak ad otthont. A múlt megelevenedése mellett a tájak is felejthetetlenné teszik a hegyre tett látogatásunkat. Azonban, a táj minden évszakban más arcát mutatja, ezért célszerű ősszel és tavasszal is megtekinteni.

Őszi körutazásunk Himeji városába is ellátogat, tekintsd meg a programot!

Forrás: Japan GuideVoyaponJNTO