Váratlanul érkezett hóesés változtatta a tavaszi hanami-t téli mesevilággá a hétvégén. A tavasz első hónapjának végén az időjárás Japánban is pálfordulatot vett, ugyanis Kanto régióban leesett a hó – beleértve Gunma, Tochigi, Ibaraki, Saitama, Tokió, Chiba és Kanagawa prefektúrákat. A Japán Meteorológiai Ügynökség szerint egy alacsony légnyomású front haladt át a térségen 29-én, melynek köszönhetően pirkadattól egészen délig havazott az említett térségekben. Ez idő alatt közel másfél centi hótakaró jött létre, melyre az elmúlt 32 évben nem volt példa.

Az év ezen szakaszában a cseresznyevirágok közel vagy teljesen virágba borultak, így a városokban a fehér és rózsaszín szirmok mellett hópelyhek is ékesítették a tájat.  Több tucat fotó és videó került elő Tokió több pontjáról, ahol a már-már elhagyatott városra és tavaszi pompájára lehull a hótakaró.

A Meguro folyó általában a város egyik legforgalmasabb tavaszi cseresznyefavirág-néző (hanami) helyszíne, de most az utcák egészen kihaltak voltak.

A Nogawa folyó partján sétálva egészen olyan érzés lehetett, mitnha egy forgatásba csöppentünk volna.

A Császári Palota körül, a Chidorigafuchi szintén népszerű a hanami-n résztvevők között. A hulló pihék egyes videókon pont úgy festettek, mintha a szél felkapta volna a virágszirmokat.

Lenyűgöző fotók készültek Tokiótól kicsit távolabb, Gunma prefektúrában is, a Kezoji Parkban.

Forrás: SoraNews24