Ha szeretnénk letérni a megszokott ösvényről és a Tokió-Kiotó vonal mellett más irányba is kikacsintani, akkor Mie prefektúrát és látnivalóit mindenképpen érdemes megfontolnunk. Legtöbben a shinkansen ablakából vetnek egy pillantást a prefektúrára, míg mások az Ise szentélyt veszik bele útitervükbe, azonban egy másik különleges helyszín is felfedezhető a közelben, méghozzá az Uga völgy térsége. A régió mesébe illő erdei, magasztos vízesései és csörgedező hegyi patakjai a kirándulók és természetkedvelők körében igazán kedveltek, de az ország egyik legvarázslatosabb táborhelyének köszönhetően hamarosan mások is felfedezik a térség gazdag látnivalóit.

Az új tábor jelenleg tervezési és kivitelezési fázisban tart, Inabe városánál kerül kialakításra egy dán cég, a Nordisk japán részlegének vezetésével. Az Uga völgyben helyet kapó létesítmény sátraknak és házaknak is otthont ad, hogy a táborozni vágyók és kirándulók is megtalálják a számukra legmegfelelőbb szállást. Ami biztos, hogy a tervek alapján olyan érzésünk lehet, mintha egy Ghibli alkotásból látnánk egy részletet.

A projekt kiemelt hangsúlyt fektet a környezet fenntarthatóságára, de emellett a cég a dán hygge fogalmát is szeretné beleépíteni, ami egy kényelmi jólétre irányuló életstílust takar.

Inabe nagyjából 1 órás vonatúttal közelíthető meg Nagoya városából, onnan már csak egy ugrás választ el a kirándulástól a vadonban. A Hygge Circles Ugakei névre keresztelt új tábor 2021-től kezdi el a kirándulni vágyók fogadását.

Forrás: SoraNews24