Szamurájkardok, páncélok és rituális eszközök – csak néhány példa a szamurájok rád váró titkai közül, melyeket általában múzeumba látogatva tekinthetsz meg, de most egy szálloda belsejében kaptak helyet. Az épület eredetileg egy szamuráj család rezidenciájának raktáraként szolgált, azonban közel sem lepukkant, hiszen gondosan felújították a múlt tiszteletére.

Az Akita prefektúrában található Kakunodate városát remek állapotában megmaradt épületei és szamuráj házai miatt gyakran emlegetik „kis Kiotóként”. A Wanoi Kakunodate hotel a hagyományos szállásokhoz képest 3 külön, privát épületből (kura) áll, ezek névszerint a “Nishinomiyake Bushigura“; a “Nishinomiyake Gakkogura” és a “Tanmonogura“. Az épületek a nagy tiszteletnek örvendő Nishinomiya szamuráj család után kerültek elnevezésre, akik a földet is birtokolták. Míg a Bushigura szócskát úgy fordíthatnánk, hogy a harcos raktár, a Gakkogura arra az épületre utal, ahol a savanyítási, fermentálási folyamatokat végezték, valamint a Tanmonogura a különböző szövetanyagok raktározására szolgáló épületet jelöli.

A régi szamuráj raktárak egyik jellegzetessége a nehéz, vastag faanyagból készült ajtó, melyet a szálloda kialakításakor nagyon szép állapotban megőriztek. A szoba közepén egy még működő kandalló kapott helyet, a falakat pedig hatalmas függönyök ékesítik, kiegészítve gyönyörűen megmunkált páncélzattal.


©SoraNews24


©SoraNews24

Az épületben helyet kapó bútorok és design mind jelentőséggel bírnak, úgy mint a hagyományosan megmunkált nyírfa, mely a városkában az alacsonyabb rangú szamurájokat jellemezte. A fiatal szamurájok tanulmányi életébe is betekintést nyerhetünk a régi könyvek és iskolai füzetek által, melyek többek között angolt és földrajzi ismereteket ölelnek fel. Ezen túl rengeteg régi népművészeti kelléket is megtekinthetünk, például egy régi gyaloghintót, melyet vélhetően a daimyo vagy más magasabb rangú szamuráj használhatott.

A Bushigura épülete 2 szintet foglal magában, a hálószobát az emeleten találjuk. Privát családi vagy baráti kikapcsolódáshoz ideális választás lehet, hiszen a foglalás a teljes épületre értendő, így egy hatalmas, saját épület gondoskodik róla, hogy előkelőségnek érezhessük magunkat. A meghitt hangulatról a csodás fagerendákkal díszített plafon, a meleg színek és az ötletesen kialakított világítás gondoskodik, míg a vastag falaknak köszönhetően nyugalomban tölthetjük vakációnkat.


©SoraNews24


©SoraNews24


©SoraNews24

A Japánra egyébként is jellemző tulajdonság a hagyományos és modern egyvelege, a szamuráj szálláson is megjelenik: a wifi, légkondi, hűtő és kávégép mind a vendégek kényelmét segítik elő úgy, hogy közben a régi idők hangulata sem kerül a háttérbe. A hotel épületében nincs személyzet, a szálláson kizárólag a vendégek tartózkodnak. A legtöbb foglalás nem tartalmaz vacsorát, mert a szállásadók abban bíznak, hogy vendégeik szívesen fedezik fel a helyi specialitásokat a közeli éttermek egyikében. Reggelit azonban biztosítanak, melyet egy előre megbeszélt időpontban szolgálnak fel a kandallónál, ezáltal a személyzettel kizárólag be- és kijelentkezés, valamint reggeli ideje alatt találkozhatunk.

Forrás: SoraNews24
Rights of all inserted photos are belong to ©SoraNews24.