Az utcákon nézelődő külföldi turisták most ugyan ritkaságszámba mennek Japánban is, az átmeneti állapot végét már nagyon sokan várják. Mi sem bizonyítja jobban, mint egy friss felmérés, melyben az emberek vírushelyzetet követő úticéljait mérték fel. Ebben előkelő szerepet foglalt el Japán is!

Az online kérdőív kitöltésében nagyjából 6.200 fő vett részt, összesen 12 országból, így például Amerikából, Kínából, Franciaországból és Dél-Koreából. A válaszadók 82%-a tervez tengerentúlra utazni a korlátozások feloldását követően és arra a kérdésre, hogy hova utaznának, Japánt a válaszadók 46%-a említette, melyet Korea (22%) és Taiwan (17%) követ.

Az ország kevésbé keresett prefektúrái is a leginkább vágyott úticélok közé kerültek.

Winter sports in Niseko, Hokkaido

Arra vonatkozóan, hogy az országon belül hova utaznának legszívesebben, Tokió végzett a lista élén, amit a válaszadók közel fele (47%) jelölt. Ezt a szigetország északi része, a gyönyörű tájairól és világhírű sípályáiról híres Hokkaido követte, a maga 42%-os arányával. A bronzérmet Kansai régió hozhatta el, mely olyan neves városoknak ad otthont, mint Kiotó, Kobe vagy Oszaka – ide a felmérésben résztvevők 37%-a utazna szívesen. Még mindig népszerű úticélnak számít Tokió vonzáskörzetében, azonban a városon kívül Yokohama és Hakone, melyeket 30% vett fel listájára.

A felmérés arra is kitért mi teszi olyan vonzóvá Japánt az utazni vágyók szemében: a páratlan látnivalókon túl (47%), az ínycsiklandó ételeket (43%) és a tisztaságot (36%) hozták fel legtöbben ösztönző tényezőként.

Te milyen válaszokat adtál volna a felmérés kérdéseire? Oszd meg velünk válaszaidat!

Forrás: SoraNews24