Habár a nyüzsgő nagyvárosok mint Tokió, Oszaka vagy Fukuoka igazán csábítóak az aktív életvitelt követő, karrierjükre koncentráló fiatal korosztály körében, sok japán mégis másra vágyik, ha a letelepedés kerül terítékre. Japán északi régiója, Hokkaido idén 2. alkalommal végzett a dobogó tetején, mint legvágyottabb prefektúra a letelepedéshez.

Az SDG 2020-as felmérésében résztvevők 84,9%-a választotta első helyre a havas Hokkaido-t, melyet szorosan követtek Okinawa, Fukuoka, Ishikawa, valamint Oszaka. Japán legészakabbi régiója tengernyi lehetőséget kínál, legyen szó ételekről, látnivalókról vagy természeti csodákról. Bár utazhatunk sűrűn lakott városokba is, mint Sapporo, a régió legnagyobb részét a természet nyugalma jellemzi és hatja át.

Előnyei ellenére sokszor hozzák fel Hokkaido-val kapcsolatban, mennyire hideg tud lenni és az éves hómennyiség is a régióban a legnagyobb. Úgy fest, még ezek sem tántorították el az embereket, hogy az északi régiót válasszák. Hacsak nem Sapporo-ban élünk, ahol a tömegközlekedés kifejezetten jól kiépített, szükségünk lesz autóvezetési képességünkre, melyet sokszor hóban kell fejlesztenünk.

A tavalyi év eredményéhez képest meglepő lehet Kanto régió helyezése: Valószínűleg a vírushelyzetből is fakadóan, Tokió hihetetlen mértékben visszaesett a ranglétrán; a tavalyi 4. helyről idén a 33.-ra zuhant. A környező prefektúrák, úgy mint Kanagawa, Chiba, valamint Saitama szintén legalább 10 hellyel estek vissza. Ezzel azonban Japán vidéki régiói lehetőséget kaptak, hogy megcsillogtassák előnyös vonásaikait. Shimane prefektúra példának okáért a tavalyi 43. helyéről idén a 11.-re került, Toyama régió szintén hasonlóan teljesített.

Forrás: SoraNews24