A Condé Nast Traveler magazin olvasói Kiotót választották meg a világ legjobb városának

Hihetetlenül sok kivételes helyre utazhatunk a világban, de úgy gondoljuk, hogy Japán minden bizonnyal egyike a legszebbeknek. A varázslatos tájak, a páratlan kulináris élmények, a sok kedves ember, a gazdag történelem és nem utolsó sorban az egyedülálló kultúra mind kivételes úticéllá teszik az országot. A Condé Nast Traveler magazin pedig alá is támasztotta az állítást, hiszen az elmúlt 5 évben sorra japán városokat jelöltek a világ legjobb nagyvárosának. Idén Kiotó nyerte el a megtisztelő címet, leváltva ezzel az előző 4 év csúcstartóját, Tokiót. Bár Tokió még mindig a legjobbak között szerepel, idén csak a 6. helyre volt elegendő a szavazatok száma: Lyon, Szingapúr, Sydney és Bécs került elé a listán.

Kiotó sem a lista végén kullogott, valójában az elmúlt 10 évben mindig bekerült a legjobbak közé. Ázsia legkeresettebb városainak egyike volt, majd 2015-ben bekerült a világ TOP 10-es kedvencei közé. Egy évre rá pedig már a 2. helyre verekedte fel magát, rögtön Tokió után. Azóta általában 2. vagy 3. helyre választották meg az olvasók, míg idén a dobogó legfelső fokát tudhatja magáénak.

Kiotó varázsa vitathatatlan: az utazás szerelmesei már történelme és lenyűgöző épületei miatt is a lista élére helyeznék, emellett még sokan megemlítették gasztronómiai remekműveit, – a magazin kiemelte, hogy közel 100 Michelin csillagos étteremmel büszkélkedik – festői tájait és hagyományokban gazdag kultúráját.

k

Kiotó polgármestere is meghatódva értesült róla, hogy a nemzetközi utasok ennyire szeretik a várost. Ugyanakkor, a japánok reakciója vegyesnek bizonyult, mivel a népszerűség magában foglalja a nagyobb látogatószámot, a zsúfoltabb utcákat és látványosságokat. A válaszadók egy része emiatt nem volt túl lelkes, míg mások kifejezettenb büszkék voltak arra, hogy Kiotó és Japán ilyan kimagasló népszerűségnek örvend az utazóközönség körében.

Bár a világot sújtó utazási korlátozások következtében idén nem sokan járhattak személyesen a város utcáin, remélhetőleg a jövő év több jóval kecsegtet számunkra és visszatérhet a nyüzsgés Kiotó városába.

Addig is tarts velünk virtuális utazásainkon, melyek Facebook csatornánkon élő adásban mutatják be a japán kultúrát, látnivalókat. Október 20-án a gésák világába kalauzolunk el egy japán hölgy, Akari san közreműködésével.

Forrás: SoraNews24 ; Condé Nast Traveler