A zekkei szót leginkább mesés tájként szokták fordítani, így gyakran használják festői tájakra, melyekben Japán csakugyan bővelkedik. Bár egyelőre még kérdéses mikor lesz alkalmunk ismét felfedezni a szigetországot, sok felmérés foglalkozik azzal a kérdéssel, hova látogatnának el legszívesebben a japánok a vírushelyzet után.

Több mint 1.000 válaszból született a következő lista:

  1. Az első helyet ezúttal Kumamoto prefektúra gyöngyszeme, Fufudaki szerezte meg. Minami Ogunimachi kis városában található ez a természeti látványosság, ami nem más, mint a férj és feleség (házaspár) vízesés, ami egy igen találó név, mivel két folyó találkozásánál helyezkedik el.
  2. A következő helyezett sem nélkülözi a természeti csodákat, sőt a föld, a tenger és az ég is közrejátszik a tökéletes összkép kialakításában. A Niigata prefektúrában található Sadoshima tengerpartot éjszaka az úgynevezett tengeri szentjánosbogarak (umihotaru) fénye világítja be. Ezek az apró méretű rákocskák természetes módon fényt bocsátanak ki magukból, akárcsak a szentjánosbogarak, mely olyan érzést kelt, mintha a Tejutat szemlélnék, csak éppen a tengeren.
  3. Japánban temérdek fajta torii kaput találhatunk a szentélyek közelében –  némelyik magasztosan emelkedik ki a tengerből, míg mások több kaput is magukban foglalnak. Az Ouo szentély Saga prefektúrában a kettőt ötvözi, itt több kapu nyúlik bele a tengerbe. Az „ouo” szó jelentése, a nagy hal pedig egy ékes emlékeztetője annak, hogyan függtek egykor a tengerparti közösségek a tenger áldásától.

    Photo: © Zekkei Japan
  4. Japán északkeleti régióját, Tohoku-t gyakran a hóval és hegyvidékes tájaival azonosítják. Holott a térség másik arca, a vadvirágokkal borított fennsík Iwate prefektúrában szintén megérdemelné az elismerést a külföldi utazók körében is.

    Photo: Travel to Tohoku
  5. Fukui prefektúra gyors sodrású folyói és a vízből kiemelkedő hatalmas sziklái sok művészt megihletnének, főleg, ha sikerül elkapni azt a pillanatot, amikor egy gém éppen megpihen a kora reggeli ködben.
  6. Köztudott a Japánba utazók körében, hogy Nara városa rengeteg szabadon kószáló szarvasnak ad otthont, azonban az állatokba a közeli hegyre felvezető túraútvonalak közelében is belefuthatunk. Ha késő délután indulunk útnak, megcsodálhatjuk a hírnököket a lemenő nap fényében. Ez a látvány tehette Narát a top lista sereghajtójává a japánok szemében.
Get back home

Photo: © Ryusuke Komori

A Te listádon milyen helyszínek szerepelnének? Oszd meg velünk legjobban vágyott úticéljaidat Japánban! 

Forrás: SoraNews24