Új életre kelnek a régi kimonók egy japán művész keze által

A hagyományos japán kultúrába égett a kimono, melyet valószínűleg örökre ikonikusnak tartunk majd. A hétköznapokban egyre inkább beleivódik a modern stílusba is, de ezeket a ruhadarabokat pár pillanat alatt felölthetjük, hagyományos változatukkal ellentétben.

Éppen ezen oknál fogva, sok japán háztartásban igen ritkán használják őket, sokszor csak a szekrényben pihennek árván és idővel bizony tönkremennek. Szerencsére számos alkotó, designer kezdte el azon törni a fejét, hogyan is lehetne újrahasznosítani ezeket a csodás ruhadarabokat. Így születtek meg a kimono inspirálta menyasszonyi ruhák, tornacipők és Keiko Tagai divattervezőnek hála, a divatos kimono kalap.


Kép: keikotagai.com

A művész rengeteg különböző kimono anyaggal dolgozott és ezekből kalapok sokaságát készítette el, gyakorlatilag minden alkalomra – a hétköznapitól kezdve egészen a különleges eseményekig. Ezek az egyedi kalapok kifejezetten a viselőjük stílusához és a kimono mintájához igazodva születtek meg. Ráadásul minden egyes darab egyedileg, fejméretre készül, tehát a maga nemében egyedülálló a világon.

 

A kimono természetéből eredően az anyaga darabról darabra változik, ezért akárcsak az ujjlenyomat, minden kalap – legyen az egyedi vagy sem – kézzel készített és teljesen személyre szabott. Emellett a tervező arra is odafigyelt, hogy ne csak divatos, de környezetbarát is legyen.

A mesterművek ára 14.400 jentől egészen 41.200 jenig mozog és megvásárolható akár külföldről is a tervező weboldalán, mely ingyenes kiszállítást biztosít az egész világon.

Forrás: SoraNews24 ; Keiko Tagai

Rights of the featured image belong to Keiko Tagai