Gyümölcsszedés és levendula farm látogatás

Tokióban nyáron a tikkasztó hőség jellemző, de szerencsére sok módon lehűthetjük magunkat az augusztusi kánikulában. Egyesek az óceánban szeretnek megmártózni, míg mások a hegyeket választják a hűsöléshez, például a fővároshoz közeli Kanto régióban.

A Gunma prefektúrabeli Numata városa általában jópár fokkal hűvösebb, a délebben fekvő síkságok hőmérsékletéhez képest. De ami még lényegesebb, hogy számos szórakozási lehetőséget tartogat minden korosztály számára. Ezek közül kimondottan kedvelt program a Tambara Levendula Park, valamint a Harada Farm, ahol magunk szedte gyümölcsökből falatozhatunk.

A fővárostól nagyjából 2 órás utazásra számíthatunk a Joetsu shinkansen-nel száguldva, Jomokogen állomásig. Innen a levendula főszezonjában egy különleges, szezonális buszjárat szállít el közvetlenül a parkhoz. Más időszakban helyi vonattal utazhatunk tovább a közeli Numata állomáshoz, majd helyi buszjárattal érünk el a parkig.

Tambara Levendula Park

Kép: © Tourist Guide of Gunma Prefecture

A Park télen síparkká változik, de ahogy elolvad a hó a lankákon, előbújnak a levendulák és a nyár beköszöntével illatos virágokkal örvendeztetik meg a látogatókat. A hatalmas nyitott tér, a számos étterem és üzlet minden időben ideális, családbarát hellyé teszi a parkot. A nyári hónapokban kiemelten keresettek a levendula ízesítésű sütik, italok, fagylalt.

Ami a kikapcsolódást illeti, a látogatók eldönthetik, hogy egy rövid, kb. 10 perces sétát tesznek a főépületig a virágok között, vagy felvonóról csodálják meg a tájat.

A főépületnél lehetőség van pihenésre, itt találhatók a mosdók is a felfrissülésre. A felfelé vezető utat akár kisebb gyerekekkel is könnyen megtehetjük, sőt az út mellett elhelyezett padokon bármikor tehetünk egy rövid pihenőt. Miután elkészítettük fotóinkat, a helyi specialitásokat is megkóstolhatjuk az éttermek egyikében, hogy teli hassal térjünk haza.

Harada Farm

A régió egyik legnagyobb farmja, a gyümölcs kedvelők paradicsomának számít, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy mindig dugig van látogatókkal, így érdemes előre időpontot foglalni.

A farmon saját magunk szedhetünk például barackot, szőlőt, amit aztán természetesen nem csak megkóstolhatunk, de haza is vihetünk magunkkal. Szőlőből két fajtát próbálhatunk ki: a piros Delaware-, és a nagyobb szemű, Buffalo szőlőt.

A belépő ára általában egy ingyenes italt és desszertet is magában foglal, melyeket a helyi kis étkezdében próbálhatunk ki. A páratlan programot a kisebb gyerekekkel utazó családok is nagyon élvezni fogják, de a szülőknek is izgalmas élménynek ígérkezik.

Ha szeretnél hasonló programokon részt venni következő japán utazásod során, kérj ajánlatot csapatunktól az űrlap kitöltésével!

Forrás: Japan Guide