Útvonal: Szöul, Gyenogju, Tokió, Kiotó

Körutazásunk keretében felfedezheti Kelet-Ázsia két legizgalmasabb országát: Dél-Koreát és Japánt. Dél-Korea a háborút követően, alig néhány évtized alatt vált Ázsia és a világ egyik vezető gazdasági hatalmává, megőrizve ezeréves kultúrájának emlékeit. Az országot az ázsiai gyors ütemű fejlődés és a dinamikusság jellemzi, a modern felszín alatt azonban láthatók a sámán, a konfucionista és a buddhista kultúrák gyökerei. Dél-Korea felfedezése után utunk Japánban folytatódik, ahol megismerheti Tokió izgalmas és nyüzsgő metropoliszát, valamint Kiotót, az ország történelmi és kulturális kincsestárát.

1 . Nap

Elutazás Szöulba menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

2 . Nap

Érkezés Szöulba, transzfer a szállodába. Szállás Szöülban.

3 . Nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos buszos városnézés Szöulban. Elsőként a Jogyesa buddhista templomot látogatjuk meg, majd egy fotó készítésének erejéig megállunk a „Kék Ház” bejáratánál, azaz a jelenlegi elnöki rezidenciánál. Ezt követően a város 5 palotája közül a legnagyobba, a Gyeongbokgung palotába látogatunk, ahol a rendkívül látványos királyi őrségváltásnak is tanúi lehetünk. Vásárolgatás és ebéd a közelben, majd elhagyjuk a belvárost, és meglátogatjuk a közeli skanzent (Korean Folk Village), ahol korhű környezetben ismerkedhetünk meg a Joseon kori korea mindennapjaival és különböző kulturális előadásokat is nézhetünk. Transzfer vissza a szállodába, szállás Szöulban.

4 . Nap

Reggeli a szállodában, majd két napos kirándulásra indulunk Gyeongjuba, az egykori Silla királyság fővárosába. A várost ma már úgy is nevezik, mint a városfalak nélküli múzeum. Elsőként a Gyeongju Nemzeti Múzeumba látogatunk, majd a közeli park egy híres tavacskájával, az Anapjival folytatjuk városnézésünket, és megtekintjük a 600-as években épült gránittornyot a Cheomseongdae-t, melyet a csillagok vizsgálatára használtak. Mai utolsó állomásunk a Tumuli park, ami amellett, hogy a helyiek közkedvelt kirándulóhelye, királyi sírhelyekként szolgáló dombok otthona is. A városnézés után elfoglaljuk a szobákat a szállodában, szállás Gyeongjuban.

5 . Nap

Reggeli után folytatjuk Gyeongju és környékének felfedezését. Megtekintjük a Seokguram barlangot, amely a világörökség része, és a Bulguksa templomegyüttes részét képezi. Több fontos buddhista műtárgy mellett a legnépszerűbb a közel 5 méter magas Buddha szobor, amely a központi kamrában áll. Ellátogatunk még a közeli népművészeti múzeumba, majd délután indululunk vissza Szöulba. Szállás Szöulban.

6 . Nap

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, utazás Tokióba, majd transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabad program. Szállás Tokióban.

7 . Nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos buszos városnézésre indulunk Tokióban, melynek elején végigtekinthetünk a hatalmas metropoliszon a Tokió toronyból, majd egy teaszertartásban vehetünk részt a Happo-en Kertben. A grill ebéd elfogyasztása után a program részét képezi a Császári Palota terének és a Nijubashi-hídnak a megtekintése. Ezt követi egy hajókázás a Szumida folyón, majd kikötés után a Senso-ji templomot látogatjuk meg, valamint sétálunk a Nakamise bevásárlóutcában.

Este szabad program, majd szállás Tokióban.

8 . Nap

Reggeli a szállodában, majd utazás Kiotóba shinkanszen szuperexpresszel. Délután szabad program, szállás Kiotóban.

9 . Nap

Korán reggel egész napos városnézésre indulunk busszal Kiotóban. A teljes napot kitöltő túra délelőtti részében megtekinthetjük a Nijō kastélyt, az Aranypavilont és a Császári Palotát. A délelőtti program után japán és nyugati jellegű büféebéd következik, majd meglátogatjuk a Heian Jingu szentélyt és a Sanjusangendo buddhista templomot. Városnézésünket a Kiyomizu-derában, a „Tiszta víz” Templomában zárjuk, amelyet a hegyoldal fölé merészen kiugró épületszárnyak és a csodálatos faszerkezet mellett a nagycsarnok óriási tornácáról nyíló páratlan kilátás tesz különlegessé.

Szállás Kiotóban.

10 . Nap

Szobák elhagyása, transzfer a szállodából az oszakai reptérre egyénileg. Elutazás Budapestre menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

Időpont: egyénileg választható
Részvételi díj:   Ft/fő-től

 • Standard csomag: 3*+-os (standard) kategóriájú szállodákkal:  Ft/fő-től
 • Prémium csomag: Superior kategóriás (3*+ és 4*) szállodákkal:  Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

 • A megadott szállásokat franciaágyas/kétágyas szobában
 • Reggelis ellátást, kivétel Kiotóban
 • Nemzetközi repülőjegyet és illetékeket Budapest – Szöul, Szöul – Tokió és Oszaka – Budapest útvonalra
 • Egész napos buszos kirándulást angol nyelvű idegenvezetéssel Szöulban, két napos kirándulást Gyeongjuba, valamint városnézést Tokióban és Kiotóban idegenvezetéssel
 • Shinkansen szuperexpressz vonatjegyet Tokió – Kiotó útvonalra, másodosztályra
 • Retúr repülőtéri transzfert Szöulban privát autóval, Tokióban Airport Limousine Busszal

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A reggelin kívüli és a programban nem jelölt étkezéseket
 • A városokon belüli tömegközlekedést
 • Belépőjegyeket és egyéb személyes kiadásokat a programban szereplő kirándulásokon kívül
 • Egyágyas felárat

Standard csomagban:

 • Szöul, 2+1 éj: STAZ Hotel Myeongdong 3*
 • Gyeongju, 1 éj: GG Hotel Gyeongju 3*
 • Tokió, 2 éj: Hotel Villa Fontaine Nihombashi Hakozaki 3*
 • Kiotó, 2 éj: Karasuma Kyoto Hotel 3*

Prémium csomagban:

 • Szöul, 2+1 éj: Courtyard Marriott Seoul Namdaemun
 • Gyeongju, 1 éj: GG Hotel Gyeongju 3*
 • Tokió, 2 éj: Keio Plaza Hotel Tokyo 4*
 • Kiotó, 2 éj: ANA Crowne Plaza Hotel Kyoto 4*

Prémium csomag választása esetén garantáljuk, hogy szállása európai sztenderdeknek is minden téren megfelelő, magasabb 3*+ vagy 4*-os (superior) kategóriájú, a JTB által ellenőrzött színvonalú hotel vagy ryokan legyen. A szállás kiválasztásánál ügyelünk arra, hogy az elhelyezkedését és a szolgáltatásait tekintve is a lehető legkényelmesebb legyen, továbbá ezeket a szállásokat szabad helyek függvényében speciális, csak a JTB irodái számára elérhető árakon foglalhatjuk.
A szálloda változtatásának jogát fenntartjuk!

Feltételek:

 • Az ajánlat 2021. január 5. és december 20. között, valamint a szabad helyek függvényében érvényes.
 • Az ajánlat minimum két fő együttes utazása esetén érvényes. Ajánlatért egy fő részére, egyágyas elhelyezéssel, kérje munkatársaink segítségét.
 • A program, szállások és szolgáltatások igény szerint egyedileg módosíthatóak, kombinálhatóak egyéb ajánlatainkkal.
 • Az árak nem tartalmazzák az augusztusi, egyes ünnepi és kiemelt időszakok felárát.
 • Prémium csomag választása esetén garantáljuk, hogy szállása európai sztenderdeknek is minden téren megfelelő, magasabb 3*+ vagy 4*-os (superior) kategóriájú, a JTB által ellenőrzött színvonalú hotel vagy ryokan legyen. A szállás kiválasztásánál ügyelünk arra, hogy az elhelyezkedését és a szolgáltatásait tekintve is a lehető legkényelmesebb legyen, továbbá ezeket a szállásokat szabad helyek függvényében speciális, csak a JTB irodái számára elérhető árakon foglalhatjuk.
 • Irodánk a programváltozás jogát fenntartja.