Japánnak jelenleg 21 helyszínen, összesen több mint 30 látnivalóját tartják számon az UNESCO Világörökségei között, és ez a lista folyamatosan bővül, hisz a várólistán is tőbb új hely szerepel. Szűk két hetes programunk során szeretnénk ezekből minél többet megmutatni utasainknak, legyenek azok több mint négyszáz éve álló kastélyok, buddhista templomok, vagy éppen természeti kincsek, mint a Fuji-hegy.

1 . Nap

Elutazás Budapestről Tokióba, menetrendszerinti járattal, átszállással.

2 . Nap

Érkezés Tokióba. Transzfer Tokió belvárosába Airport Limousine busszal. Szállás Tokióban.

3 . Nap

Egész napos buszos városnézésünk elején végigtekinthetünk a hatalmas metropoliszon a Tokió toronyból, majd egy teaszertartáson vehetünk részt. A japán stílusú ebéd elfogyasztása után a program részét képezi a Császári Palota terének és a Nijubashi-hídnak a megtekintése. Ezt követi egy hajókázás a Szumida folyón, majd kikötés után a Senso-ji templomot látogatjuk meg, valamint sétálunk a Nakamise bevásárlóutcában. Transzfer a szállodába egyénileg.
Szállás Tokióban.

4 . Nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás busszal és angol nyelvű idegenvezetővel Nikkóba. Ez a hegyek között fekvő település számtalan kincset rejteget, így a Toshogu szentélycsoportot is, amely a Tokugawa Ieyasu sógun síremléke. A misztikus hangulatú nemzeti park örökre szóló élményt nyújt.

Egy csodás szentélykomplexum és gyönyörű természet várja a látogatókat. A világörökségi helyszíneket bejáró program első állomása a Nikko Toshogu szentély, majd japán ebéd elfogyasztása után a környék másik jelképéül szolgáló Chuzenji tóhoz utazunk, amely a Nantai vulkán egy korábbi kitörése által alkotott kráterben terül el. Ebből a tóból “táplálkozik” a közeli Kegon-vízesés is, amely 97 méteres magasságával egyike Japán legnagyobb vízeséseinek. Utunk során a tó mellett lévő kilátóból csodálhatjuk a hatalmas zuhatagot, de akár használhatjuk a vízeséshez épített liftet is.

Visszatérés busszal Tokióba, szállás Tokióban.

5 . Nap

Egész napos szabad program a hatalmas metropoliszban. Szállás Tokióban.

6 . Nap

Reggeli a szállodában, majd utazás busszal Tokióból a Hakone Nemzeti Parkban elhelyezkedő Fuji-hegyhez (kb. 2,5 óra utazás) angolul beszélő idegenvezető kíséretében. Túránk első állomása a Fuji Ötödik állomás (magasság: 2.300m), majd a japán stílusú ebéd után hajókázás az Ashi-tavon, majd kabinos felvonózás a Komagatake-hegyre. Visszatérés busszal Tokióba az esti órákban. Szállás Tokióban.

7 . Nap

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Utazás Kiotóba shinkanszen szuperexpresszel. Transzfer a szállodába egyénileg, majd szabad program. Szállás Kiotóban.

8 . Nap

Reggeli után egész napos buszos városnézés Kiotóban angol nyelvű idegenvezetéssel. A teljes napot kitöltő túra délelőtti részében megtekinthetjük a Nijō kastélyt, az Aranypavilont és a Császári Palotát. A délelőtti program után japán és nyugati jellegű büféebéd következik, majd meglátogatjuk a Heian Jingu szentélyt és a Sanjusangendo buddhista templomot. Városnézésünket a Kiyomizu-derában, a „Tiszta víz” Templomában zárjuk, amelyet a hegyoldal fölé merészen kiugró épületszárnyak és a csodálatos faszerkezet mellett a nagycsarnok óriási tornácáról nyíló páratlan kilátás tesz különlegessé. Szállás Kiotóban.

9 . Nap

Reggeli a szállodában, majd újabb két világörökségi helyszín felkeresésére indulunk angol nyelvű idegenvezető kíséretében.

Délelőtt tömegközlekedéssel és gyalogosan jutunk el a közeli Uji városába, ahol átkelünk a híres Ujibashi hídon, majd teszünk egy kellemes sétát a Nakanoshima parkban, ahol pihenésképp részt veszünk egy teaszertartáson is. Innen a mai első világörökségi helyszínt, az Uji folyó partján álló Byodo-in templomot látogatjuk meg. Vonattal jutunk vissza Kiotóba, ahonnan délután az ország első igazi fővárosa, Nara felé vesszük az irányt. Nyugati stílusú ebéden veszünk részt, majd busszal utazunk Narába, ahol megtekintjük a csodálatos Todai-ji templomot, ahol a Nagy Buddha szobor is található, és a Kasuga Taisha szentélyt, mely többek között számtalan kőlámpásáról is híres. Mindeközben kellemes sétát teszünk a Nara Parkban, amely nagyjából 1.200 szabadon sétálgató őznek ad otthont. Utazás busszal vissza Kiotóba, szállás Kiotóban.

10 . Nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program. Szállás Kiotóban.

11 . Nap

Reggeli után egyénileg jutunk ki a kiotói pályaudvarra, ahonnan shinkanszen szuperexpresszel száguldunk mai első állomásunkra, Himejibe. A Himeji várkastély, ismertebb nevén a “Fehér kócsag”, egyike az ország 12 eredeti szerkezetében megmaradt palotájának, habár külsejét már többször felújították, hogy megtartsa egyedülálló szépségét. A kastély a vasútállomástól gyalogosan is kényelmesen elérhető és egyénileg is megtekinthető.

Délután szintén szuperexpressz vonattal folytatjuk utunkat Hiroshimáig, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Hiroshimában.

12 . Nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés egyénileg Hiroshimában és Miyajimán. A város nevének hallatán mindenkinek az 1945. augusztus 6-i atombomba támadás jut eszébe. Gyalogos városnézés keretében ennek a tragikus eseménynek az emlékeit járhatjuk végig. Megtekintjük a robbanás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hiroshima Dómot, valamint a tragédiáról készült felvételek és tárgyi emlékek gyűjteményét az Atombomba Emlékmúzeumban. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet más néven Szentély-szigetként is emlegetnek, és az ország három legszebb helyének egyikeként tartják számon. Itt található Japán legtöbbet fényképezett látványossága, a híres Itsukushima, „úszó” torii is. Utazás komppal és vonattal vissza a szállodáig. Szállás Hiroshimában.

13 . Nap

Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd sinkanszen szuperexpressz vonattal utazunk vissza Oszakába. A másnapi hazautazás előtti készülődést megkönnyítendő, szállásunk az Oszakai reptér közelében lesz. Szállás Oszakában.

14 . Nap

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés után hazautazás Budapestre menetrendszerinti járattal, átszállással az Oszaka Kansai repülőtérről.

Időpont: egyénileg választható

Részvételi díj:  aktuális árakról érdeklődjön kollégáinknál

 • Standard csomag: 3*+-os (standard) kategóriájú szállodákkal:  Ft/fő-től
 • Prémium csomag: 4*-os (superior) kategóriájú szállodákkal :  Ft /fő-től

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • A megadott szállásokat franciaágyas/kétágyas szobában
 • Reggelis ellátást
 • Nemzetközi repülőjegyet és illetékeket Budapest – Tokió, Oszaka – Budapest útvonalra
 • 7 napos Japan Rail Pass vasútbérletet másodosztályra
 • Szervezett, angol nyelvű idegenvezetős városnézést/kirándulást Tokióban, Nikkóban, a Fuji-hegyhez és a Hakone nemzeti parkban, Kiotóban, Ujiban és Narában, a programok során ebéddel*
 • Repülőtéri transzfert Tokióban Airport Limousine busszal

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A reggelin kívüli és a programban nem jelölt étkezéseket
 • A városokon belüli tömegközlekedést (kivétel a szervezett programok során)
 • Belépőjegyeket (kivétel a szervezett programok során) és egyéb személyes kiadásokat
 • Egyágyas felárat

Standard és Prémium csomagban:

Standard  csomagban:

 • Tokió, 5 éj: Shiba Park Hotel
 • Kiotó, 4 éj: Hotel New Miyako
 • Hiroshima, 2 éj: Chisun Hotel Hiroshima
 • Oszaka, Kansai repülőtérnél, 1 éj: Star Gate Hotel Kansai Airport

Prémium csomagban :

 • Tokió, 5 éj: Keio Plaza Hotel Tokyo 4*
 • Kiotó, 4 éj: Hotel Granvia Kyoto 4*
 • Hiroshima, 2 éj: Hotel Granvia Hiroshima 4*
 • Oszaka, Kansai repülőtérnél, 1 éj: Hotel Nikko Kansai Airport 4*

 

Standard vagy Prémium csomag választása esetén garantáljuk, hogy szállása európai sztenderdeknek is minden téren megfelelő 3*+-os (standard), illetve magasabb 4*-os (superior) kategóriájú, a JTB által ellenőrzött színvonalú hotel vagy ryokan legyen. A szállás kiválasztásánál ügyelünk arra, hogy az elhelyezkedését és a szolgáltatásait tekintve is a lehető legkényelmesebb legyen, továbbá ezeket a szállásokat szabad helyek függvényében speciális, csak a JTB irodái számára elérhető árakon foglalhatjuk.

A szálloda változtatásának jogát fenntartjuk!

Feltételek:

 • Az ajánlat 2021. január 5. és december 20. között, valamint a szabad helyek függvényében érvényes.
 • Az ajánlat minimum két fő együttes utazása esetén érvényes. Ajánlatért egy fő részére, egyágyas elhelyezéssel, kérje munkatársaink segítségét.
 • A program, szállások és szolgáltatások igény szerint egyedileg módosíthatóak, kombinálhatóak egyéb ajánlatainkkal.
 • Az árak nem tartalmazzák az augusztusi, egyes ünnepi és kiemelt időszakok felárát.
 • Standard vagy Prémium csomag választása esetén garantáljuk, hogy szállása európai sztenderdeknek is minden téren megfelelő 3*+-os (standard), illetve magasabb 4*-os (superior) kategóriájú, a JTB által ellenőrzött színvonalú hotel vagy ryokan legyen. A szállás kiválasztásánál ügyelünk arra, hogy az elhelyezkedését és a szolgáltatásait tekintve is a lehető legkényelmesebb legyen, továbbá ezeket a szállásokat szabad helyek függvényében speciális, csak a JTB irodái számára elérhető árakon foglalhatjuk.
 • Irodánk a programváltozás jogát fenntartja.