Tisztelt Érdeklődő,

alábbi egyéni csomagunk átmenetileg nem foglalható.

Dátum egyeztetésért, kérem keressen minket az alábbi elérhetőségen:

hu@japanspecialist.com

Megértését köszönjük!

Üdvözlettel: Japanspecialist csapata

 

Japán, a végletek varázslatos országa. Kevés olyan változatos hely van a világon, mint a felkelő nap országa, ahol keveredik a modernitás és a tradíció. Tapasztalt, angolul beszélő idegenvezetők segítségével és szervezett, buszos programjaink során fedezze fel Tokió örökké nyüzsgő városát, hódítsa meg a hófödte Fuji hegy csodás lankáit, barangoljon Kiotóban és ismerje meg Japán tradicionális arcát. Utazása során térjen le a megszokott ösvényről és fedezze fel japán mesés vidékeit is!

Útvonal: Tokió, Nikko, Kamakura, Fuji-Hakone Nemzeti Park, Takayama , Shirakawa-go, Kanazawa és Kiotó

1 . Nap

Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal.

2 . Nap

Érkezés Tokióba. Transzfer a szállodába bérelt taxival. A szobák elfoglalása.
Szállás Tokióban.

3 . Nap

Reggeli a szállodában, majd angol nyelvű, szervezett városnézés Tokióban. Félnapos buszos városnézésünk elején megtekintjük a Császári Palotát, majd a Tsukiji halpiacra látogatunk. Megtekintjük a Tokyo Towert, majd a Senso-ji Templom felé vesszük az irányt. Programunk a Nakamise bevásárló utca forgatagában ér véget. Délután szabadprogram.
Szállás: Tokióban

4 . Nap

Reggelit követően egész napos kirándulás Kamakurába, angol nyelvű idegenvezetővel. Utunkat a Hokoku-ji és a Jomyo-ji templomok megtekintésével kezdjük, ahol utóbbiban egy zöldtea kóstoláson is részt veszünk. Ezután a Daibutsu-t, azaz a gigantikus Buddha szobrot nézzük meg, majd egy japán stílusú ebéden veszünk részt. Végül, mielőtt még visszaindulnánk Tokióba, ellátogatunk a közeli óceánpartra, Enoshimába, ahol egy közkedvelt vásárló utca és egy gyönyörű kilátást biztosító szentély is vár minket. Este visszatérés busszal Tokióba, a program Shinjukuban ér véget.
Szállás: Tokióban.

5 . Nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás Nikkóba angol nyelvű szervezett program keretében. Egy csodás szentélykomplexum és gyönyörű természet várja a látogatókat. A világörökségi helyszíneket bejáró program első állomása a Nikko Toshogu szentély, majd japán ebéd elfogyasztása után a környék másik jelképéül szolgáló Chuzenji tóhoz utazunk, amely a Nantai vulkán egy korábbi kitörése által alkotott kráterben terül el. Ebből a tóból “táplálkozik” a közeli Kegon-vízesés is, amely 97 méteres magasságával egyike Japán legnagyobb vízeséseinek. Utunk során a tó mellett lévő kilátóból csodálhatjuk a hatalmas zuhatagot, de akár használhatjuk a vízeséshez épített liftet is. Este visszatérés busszal Tokióba, a program Ginzában vagy Shinjukuban ér véget.
Szállás: Tokióban.

6 . Nap

Szabad program Tokióban.

Szállás Tokióban.

7 . Nap

A szállodai reggelit követően egész napos buszos kirándulás a Fuji hegyhez a Hakone Nemzeti Parkba. Japán legmagasabb hegycsúcsának megtekintése, és hajókázás a közeli tavon. Utazás busszal Tokióból a Hakone Nemzeti Parkban elhelyezkedő a Fuji-hegyhez (kb. 2 óra utazás). Túránk első állomása a Fuji hegy Ötödik állomása (magasság: 2.300m). A japán stílusú ebéd után hajókázás az Ashi-tavon, majd kabinos felvonózás a Komagatake-hegyre. A nagy zsúfoltság és a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a program állomásai változhatnak. A programot a Yumoto Fujiya hotelnél fejezzük be, ahol a szállásunk is lesz.
Szállás: Hakoneban.

8 . Nap

Reggelit és kijelentkezést követően utazás Hakoneból Takayamába busszal és vonattal egyénileg. A Japán Alpok hegyei közt fekvő Takayama városa leginkább hagyományos kézművesiparáról hires. Érkezést követően a Yatai Kaikan Hall, a Kusakabe Népművészeti Múzeum és a Kami Sannomachi városrész megtekintése. Majd érkezés a szállodába. Szállás Takayamában.

9 . Nap

Reggeli után még gyorsan ellátogatunk a híres takayamai reggeli piacra, majd utazás busszal Takayamából Gokayama felé, az UNESCO Világörökség részét képező skanzenbe, Shirakawa-goba. A falvacska leginkább érintetlennek tűnő hagyományos parasztházikóiról (Gassho Zukuri) híres, melyek különleges tetőszerkezetét úgy alakították ki az évszázadok során, hogy elbírják a régióban télen hulló rengeteg havat. Egy dombtetőn fekvő hangulatos kilátóból csodáljuk meg a falut, majd betekintést nyerhetünk a hely Wada család egykori rezidenciájára is.
A hagyományos japán stilusú ebéd után továbbutazás Kanazawába busszal.
Szállás Kanazawában.

10 . Nap

Délelőtt elindulunk felfedezni Kanazawa szamuráj és gésa negyedének utcáit, melyek varázslatos hangulatot árasztanak. Majd sétát teszünk a kastély egykori parkjában, a Kenroku-enben, mely egyike Japán 3 legszebb kertjének. A nap során helyi kézműves termékeket vásárolgathatunk a Hakuza Honten piacán. Délután vonattal utazunk tovább Kiotóba. Transzfer a szállodába.
Szállás Kiotóban.

11 . Nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés Kiotóban. A teljes napot kitöltő túra délelőtti részében megtekinthetjük a Nijō kastélyt, az Aranypavilont és a Császári Palotát (szombat, vasárnap és nemzeti ünnepeken a palota zárva tart, helyette a Kitano-tenmangu szentélyt keressük fel). A délelőtti program után japán és nyugati jellegű büféebéd következik, majd Narába utazunk. Ezen a délutáni programon meglátogathatja Japán egykori fővárosában a csodálatos Todaiji templomot, ahol a hatalmas bronz Buddha-szobor található, majd megnézheti a Kasuga szentélyt és sétálhat az 1.200 őznek otthont adó Nara parkban.
Szállás Kiotóban.

12 . Nap

Reggeli után vonattal utazunk Hiroshimáig, majd átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet más néven Szentély-szigetként is emlegetnek. A híres Itsukushima szentélynél egy hatalmas sintó templomkapu a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán sorolják Japán három legszebb helyéhez. Délután Hiroshimában ellátogatunk a Béke Múzeumba és az Emlékparkba, ezenkívül megtekintjük a Hiroshima Dómot – az atombomba támadás mementóját. Este visszavonatozunk Kiotóba.
Szállás Kiotóban.

13 . Nap

Egész napos szabad program Kiotóban.
Szállás: Kiotóban.

14 . Nap

Egész napos szabad program Kiotóban.
Szállás: Kiotóban.

15 . Nap

Transzfer a repülőtérre bérelt taxival. Hazautazás Budapestre menetrend szerinti járatokkal.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Időpont: csak bizonyos napokon indul, heti 1-2 indulással
Részvételi díj:  aktuális árainkról érdeklődjön kollégáinknál

 • Standard csomag: 3*+-os (standard) kategóriájú szállodákkal: Ft/fő-től
 • Prémium csomag: 4*-os (superior) kategóriájú szállodákkal :  Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

 • Szállást a megadott szállodákban, kétágyas szobában
 • Reggelis ellátást minden nap
 • A túra során 5 ebédet
 • Nemzetközi repülőjegyet és illetékeket Budapest – Tokió, Oszaka – Budapest útvonalra
 • A programban említett szervezett, angol nyelvű idegenvezetős városnézéseket/kirándulásokat
 • Angol nyelvű asszisztenciát, ahol nincs idegenvezetés (pl. vonat)
 • A vonat- és buszjegyeket a program szerint
 • Repülőtéri- és egyéb transzfereket a program szerint busszal vagy taxival

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A városokon belüli tömegközlekedést az egyéni programok során
 • Belépőjegyeket és egyéb személyes kiadásokat
 • Egyágyas felárat

Feltételek:

 • Az ajánlat 2021. január 5. és december 20. között, valamint a szabad helyek függvényében érvényes.
 • Az ajánlat minimum két fő együttes utazása esetén érvényes. Ajánlatért egy fő részére, egyágyas elhelyezéssel, kérje munkatársaink segítségét.
 • Az árak nem tartalmazzák az augusztusi, egyes ünnepi és kiemelt időszakok felárát.
 • Standard vagy Prémium csomag választása esetén garantáljuk, hogy szállása európai sztenderdeknek is minden téren megfelelő 3*+-os (standard), illetve magasabb 4*-os (superior) kategóriájú, a JTB által ellenőrzött színvonalú hotel vagy ryokan legyen. A szállás kiválasztásánál ügyelünk arra, hogy az elhelyezkedését és a szolgáltatásait tekintve is a lehető legkényelmesebb legyen, továbbá ezeket a szállásokat szabad helyek függvényében speciális, csak a JTB irodái számára elérhető árakon foglalhatjuk.
 • Irodánk a programváltozás jogát fenntartja.