Útvonal: Oszaka, Hiroshima, Fukuoka, Beppu, Kumamoto, Nagasaki

Bő két hetes egyéni körutunk során részletekbe menően fedezheti fel Nyugat-Japán főbb nevezetességeit, és a Japán közismertebb területeihez képest sokkal emberibb léptékű Kyushu szigetét. Az ország ezen szegletében betekintést nyerhet az igazán autentikus vidéki életbe, és zavartalanul élvezheti az érintetlen természet közelségét.

Az Oszakába való érkezés, valamint egy hiroshimai megálló után olyan városokból fedezheti fel a környező tájakat, mint Fukuoka, Beppu, Kumamoto vagy Nagasaki, ellátogathat az ország egyik leghíresebb, ma is aktív vulkánjához az Aso-hegyre, megmártózhat a legkedveltebb hegyi forrásvizű fürdőkben, valamint többet is megtekinthet a legszebben fennmaradt japán kastélyokból.

1 . Nap

Elutazás Budapestről Oszakába átszállással.

2 . Nap

Érkezés Oszakába, transzfer a belvárosba egyénileg, és a szállás elfoglalása Oszaka belvárosában.

3 . Nap

Reggeli a szállodában, majd Oszaka legfőbb látnivalóinak felfedezése egy napban egyénileg, vagy csoportos, angol idegenvezetős program keretében. Meglátogatjuk a Oszaka kastélyt és gyönyörű kertjét, hajókázhatunk a várost behálózó csatornákon, majd séta a Dotonbori utcán, vagy az Osaka Sky Building kilátójának meglátogatása.

Szállás Oszakában.

4 . Nap

Reggelit követően a közeli Kiotóba látogathatunk. Az egykori főváros bővelkedik a kulturális és történelmi látnivalókban, csak úgy, mint híresebbnél híresebb szentélyekben és templomokban. Buszos, angol idegenvezetős programunk segítségével a lehető legtöbb nevezetességet nézhetjük meg egy nap alatt, például az Aranypavilont, a Császári Palotát, a Nijo kastélyt és a Kiyomizuderát, avagy a “Tiszta víz templomát”. Szállás Oszakában.

5 . Nap

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. JR Szuperexpressz vasúttal kezdjük meg utunkat az ország nyugati része felé. Első állomásunk Hiroshima, de igény szerint, aki kíváncsi, megszakíthatja az útját egy gyors látogatás erejéig Himeji városánál, ahol ismét régi pompájában tündököl a “Fehér kócsagként” is becézett Himeji kastély, Japán egyik legszebbnek mondott kastélya.

Hiroshimába érkezés után a szálloda elfoglalása a belvárosban.

6 . Nap

Délelőtt Hiroshimából átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet más néven Szentély-szigetként is emlegetnek. A híres Itsukushima szentély előtti Torii (egy hatalmas sintó templomkapu) a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán sorolják Japán három legszebb helyéhez. Délután Hiroshimában ellátogatunk a Béke Múzeumba és az Emlékparkba, ezenkívül megtekintjük a Hirosima Dómot – az atombombatámadás mementóját. Szállás Hiroshimában.

7 . Nap

A reggelit, és a szállodából való kijelentkezést követően tovább folytatjuk utunkat nyugatra a szélsebes sinkanszennel, amivel egészen Fukuokáig utazunk. Ez a város a Kyushu-sziget északi végében található, és amellett, hogy a környék legnépesebb városa, nagyon fontos kikötőként is szolgál már évszázadok óta, Kínához és Koreához való közelségének köszönhetően. Érkezés után a szállás elfoglalása, majd szabad program. Szállás Fukuokában.

8 . Nap

Reggeli a szállodában, majd lehetőség nyílik Fukuoka megismerésére, akár egyénileg, akár irodánk angol idegenevetős, buszos túráját igénybe véve. Olyan látványosságokat fedezhetünk fel, mint a gyönyörű kilátást nyújtó Akama szentély, az izgalmas tengeri finomságokat kínáló Karato Ichiba halpiac, vagy a Kanmon alagút, ami egyike a legrégebben megnyitott tenger alatt átvezető alagutaknak.

Szállás Fukuokában.

9 . Nap

Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd vonattal utazunk Beppuba, ahol a híres onszenfürdők kényelmében pihenhetjük ki az előző bő egy hét kirándulás fáradalmait. Két éjszakát töltünk itt, mielőtt folytatjuk Kyushu-sziget felfedezését.

Szállás hagyományos japán fürdő-szállodában Beppuban.

10 . Nap

Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd vonattal utazunk Beppuba, ahol a híres onszenfürdők kényelmében pihenhetjük ki az előző bő egy hét kirándulás fáradalmait. Két éjszakát töltünk itt, mielőtt folytatjuk Kyushu-sziget felfedezését.

Szállás hagyományos japán fürdő-szállodában Beppuban.

11 . Nap

A délelőttünk egy hosszabb vonatozással indul, mert meg kell kerülnünk a sziget közepén magasodó rengeteg hegységet, hogy eljussunk a nyugati parton fekvő Kumamoto városába. A délutánt a szállodába való bejelentkezés után tölthetjük a környék felfedezésével, illetve egy kellemes sétával a Kumamoto kastély körül, vagy a Suizenji kertben.
Szállás Kumamotóban.

12 . Nap

Reggeli után buszos kirándulás keretében tehetünk látogatást Japán egyik leghíresebb aktív vulkánjához, az Aso-hegyhez. Az út első állomása a hegy lábánál elterülő Kusasenri mező, ahol kis szabadidő és egy jellegzetes helyi Aka-ushi beef steak ebéd vár ránk. Amennyiben az időjárás megengedi, és az Aso vulkanikus aktivitása épp kellően alacsony, a hegy kráteréhez vezető felvonópályát megnyitják, így folytathatjuk utunkat a csúcs felé. A kirándulás végeztével busszal juthatunk vissza Kumamotóba.
Szállás Kumamotóban.

13 . Nap

Reggelit követően kijelentkezünk a szállodából, és vonattal utazunk utolsó állomásunkra Kyushu szigetén, Nagasaki városába. Érkezést követően egyénileg kezdhetjük meg a környék felfedezését, például rövid hajós túrát tehetünk a közeli Gunkanjima-szigetre. Ez a piciny, mindössze 480m hosszú és 150m széles sziget arról híres, hogy bár mára teljesen elhagyatott, egykor 5.000 lakosa volt, amivel a világ legsűrűbben lakott településének számított.
Szállás Nagasakiban.

14 . Nap

Reggeli a szállodában, majd Nagasaki számtalan látnivalójának felfedezését folytathatjuk egyénileg. Kezdjük például a napot a Nagasaki Béke Parkban, ami hiroshimai párjához hasonlóan a második világháború szörnyű pusztítására emlékeztet minket, illetve annál is inkább a béke fenntartásának fontosságára. Meglátogathatjuk még a Dejima városrészt, amit 1636-ban építettek azzal a céllal, hogy az ide hajózó portugál kereskedőket elkülönítsék a japán lakosságtól. Néhány évvel később a portugálokat kiutasították az országból, onnantól kezdve Dejima a szintén hajóval érkező holland kereskedők „otthona” lett. Este, sötétedés után érdemes felvonóval „megmászni” az Inasa-hegyet, amiről a fényekben úszó város csodás panorámája tárul elénk.
Szállás Nagasakiban.

15 . Nap

Reggeli, majd a szállodából való kijelentkezés után búcsút veszünk Kyushu szigetétől, és vonattal, vagy belföldi repülőjárattal utazunk vissza Oszakába, hogy a hosszú, nemzetközi repülőút előtt még kissé kipihenjük magunkat.
Szállás Oszakában, a repülőtér közelében.

16 . Nap

A szállodai reggeli után transzfer a Kansai repülőtérre, majd utazás haza Budapestre átszállással.

Időpont: egyénileg választható
Részvételi díj: 899.000 Ft/fő-től

 • Standard csomag: 3*+-os (standard) kategóriájú szállodákkal: 899.000 Ft/fő-től
 • Prémium csomag: 4*-os (superior) kategóriájú szállodákkal : 1.099.000 Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

 • A megadott szállásokat franciaágyas/kétágyas szobában
 • Reggelis ellátást
 • Nemzetközi repülőjegyet és illetékeket Budapest – Oszaka – Budapest útvonalra
 • 14 napos Japan Rail Pass vasútbérletet másodosztályra
 • Repülőtéri transzfert asszisztenciával érkezéskor Oszakában Airport Limousine busszal

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A reggelin kívüli étkezéseket
 • A városokon belüli tömegközlekedést
 • Belépőjegyeket és egyéb személyes kiadásokat
 • Egyágyas felárat

Standard vagy prémium csomagban:
Standard vagy Prémium csomag választása esetén garantáljuk, hogy szállása európai sztenderdeknek is minden téren megfelelő 3*+-os (standard), illetve magasabb 4*-os (superior) kategóriájú, a JTB által ellenőrzött színvonalú hotel vagy ryokan legyen. A szállás kiválasztásánál ügyelünk arra, hogy az elhelyezkedését és a szolgáltatásait tekintve is a lehető legkényelmesebb legyen, továbbá ezeket a szállásokat szabad helyek függvényében speciális, csak a JTB irodái számára elérhető árakon foglalhatjuk.

Standard  csomagban:

 • Oszaka, 3 éj: Mystays Shin Osaka Conference Center
 • Hiroshima, 2 éj: Hotel New Hiroden
 • Fukuoka, 2 éj: The B Fukuoka Tenjin
 • Beppu, 2 éj: Hotel & Resorts Beppuwan (japán stílusú szállás)
 • Kumamoto, 2 éj: APA Kumamoto-Nichigin-Nishi
 • Nagasaki, 2 éj: APA Nagasaki-Ekiminami
 • Oszaka repülőtér, 1 éj: Kansai Airport Washington Hotel

 

Prémium csomagban:

 • Oszaka, 3 éj: Vischio Osaka by Granvia
 • Hiroshima, 2 éj: Sheraton Hiroshima
 • Fukuoka, 2 éj: Nishitetsu Grand Hotel
 • Beppu, 2 éj: Yufuin Hotel Shuhokan (japán stílusú szállás)
 • Kumamoto, 2 éj: Hotel Nikko Kumamoto
 • Nagasaki, 2 éj: Best Western Premier
 • Oszaka repülőtér, 1 éj: Hotel Nikko Kansai Airport 4*

A szálloda változtatásának jogát fenntartjuk!

Feltételek:

 • Az ajánlat 2019. január 5. és december 20. között, valamint a szabad helyek függvényében érvényes.
 • Az ajánlat minimum két fő együttes utazása esetén érvényes. Ajánlatért egy fő részére, egyágyas elhelyezéssel, kérje munkatársaink segítségét.
 • A program, szállások és szolgáltatások igény szerint egyedileg módosíthatóak, kombinálhatóak egyéb ajánlatainkkal.
 • Az árak nem tartalmazzák az augusztusi, egyes ünnepi és kiemelt időszakok felárát.
 • Standard vagy Prémium csomag választása esetén garantáljuk, hogy szállása európai sztenderdeknek is minden téren megfelelő 3*+-os (standard), illetve magasabb 4*-os (superior) kategóriájú, a JTB által ellenőrzött színvonalú hotel vagy ryokan legyen. A szállás kiválasztásánál ügyelünk arra, hogy az elhelyezkedését és a szolgáltatásait tekintve is a lehető legkényelmesebb legyen, továbbá ezeket a szállásokat szabad helyek függvényében speciális, csak a JTB irodái számára elérhető árakon foglalhatjuk.
 • Irodánk a programváltozás jogát fenntartja.