Járja be Japán legszebb tájait, és ismerje meg a szigetországot építészeti sajátosságain keresztül! Vegyen részt 11 napos építészeti kalandozásunkon Kiotó kolostoraitól Tokió metropoliszáig!

Az út során egyénileg járhatja be a japán építészet meghatározó alkotásait. A túra a gyökereket és hagyományokat jelképező Kiotóból indul, majd útban Tokió modern metropolisza felé olyan különlegességeket látogathat meg, mint Naoshima, a japán kortárs építészet Mekkája. Japán a világ építészetének egyik fellegvára, ahol a régi és az új, a hagyományos és a modern párhuzamosan képviselteti magát, és nemhogy elhalványítja, hanem éppen kiemeli egymást. Az így létre jövő izgalmas és vibráló kultúrát csak akkor érthetjük meg, ha ezt a kettősséget együtt szemléljük.

Egyéni utunkon úgy ismerheti meg Japánt, ahogy kevesen láthatják – építészeti szemszögből. Fedezze fel velünk a szentélyek és felhőkarcolók országát!

Útvonal: Oszaka, Kiotó, Naoshima, Nagoya, Tokió

1 . Nap

Elutazás Budapestről Oszakába menetrendszerinti járattal.

2 . Nap

Érkezés Oszakába, ahol első látnivalónk mindjárt maga a mesterséges szigeten épült Kansai Nemzetközi Repülőtér. A Renzo Piano által tervezett épület különlegessége, hogy folyamatos süllyedése miatt olyan oszlopokon nyugszik, amelyek magassága fémlapok behelyezésével növelhető. Minibuszos transzferrel érkezünk meg kiotói szállásunkra. A szobák elfoglalását követően az újabb építészeti izgalmakkal kecsegtető kiotói főpályaudvar (Hara Hiroshi) felé vesszük az irányt. A 15 emeletes üvegépület több, mint puszta vasútállomás: helyet kapott itt több múzeum, mozi, kormányhivatal, iroda és étterem is. A város meghatározó építményét a hullámzó formák harmóniája teszi különlegessé. Az állomásról a Fushimi-Inari-szentélyhez vezet utunk, ahol közel tízezer cinóbervörös sintó kapu végtelennek tűnő sora alatt jutunk el az imacsarnokhoz. Szállás Kiotóban.

3 . Nap

Egész napos kiotói városnézésünk első állomásaként felkeressük a Sanjūsangen-dō templomot, amely az ország leghosszabb faépülete. A templomon kívül megtekintjük az itt látható kannon szobrokat is. Ezt követően meglátogatjuk a város első templomainak egyikét, a Kiyomizu-derát, amelyet a hegyoldal fölé merészen kiugró épületszárnyak és az egyedi faszerkezet mellett, a nagycsarnok óriási tornácáról nyíló páratlan kilátás tesz különlegessé. Innen az Ginkaku-ji (Ezüstpavilon) felé vesszük az irányt, amely megjelenésében közel áll a japán (wabi-sabi) esztétikához. Egyszerű fa alapanyaga egyszerre hibátlan szépséget és egyszerűséget kölcsönöz neki. Délután a piac gasztronómiai érdekességeit fedezzük fel, majd ellátogatunk a tradicionális Gion-negyedbe, ahol ha szerencsések vagyunk, akkor megpillanthatunk egy gésa-tanoncot is. Szállás Kiotóban.

4 . Nap

Kora reggel, egy rövid vonatozás után meglátogatjuk túránk egyik legkülönlegesebb helyszínét, az Akashi Kaykyō hidat. Közel 4 kilométeres hosszával és 300 méter fölötti pilonmagasságával jelenleg ez a világ leghosszabb függőhídja. Rövid vonatozást követően eljutunk a Himeji-várkastélyhoz, amely Japán legjobb állapotban fennmaradt kastélya. Busszal és felvonóval közelítjük meg a hegyekben rejtőzködő Engyō-ji zarándokhelyet, ahol az Utolsó szamuráj című nagy sikerű filmet is forgatták. Tömegközlekedéssel visszatérünk Kiotóba. Szállás Kiotóban.

5 . Nap

Délelőtt folytatjuk az egykori császárváros, Kiotó felfedezését. Felkeressük a Nijō-kastélyt, a Tokugawa sógunok egykori rezidenciáját, mely híven tükrözi a hagyományos japán kastélyépítészet felfogását. A belső és külső körre tagolódó épületet egy gyönyörű japán kert gazdagítja, amely 1994 óta a világörökség kincsei közé tartozik. Ezt követően Japán egyik szimbóluma, az Ashikaga sógunok által épített Aranypavilon felé vesszük az irányt. A Kinkaku-ji nem véletlenül Kiotó egyik leghíresebb látványossága. A zöldellő fákkal körülvett templom három szintje különböző stílusokban épült, és magába foglalja a japán esztétika egészét. Délután útnak indulunk a Kiotótól 40 km-re fekvő Ibarakiba, hogy megtekintsük a Kasugaoka-templom főkápolnáját, a Fény Templomát (Andō Tadao). Az 1989-ben épült kápolna különleges szerkezetéről híres, az oltár mögötti vasbetonfalon keresztet rajzol az ablakmegnyitás, melyen keresztül a reggeli órákban beszűrődik a fény. Tömegközlekedéssel visszatérünk Kiotóba. Szállás Kiotóban.

6 . Nap

Reggel a Japán beltenger egyik legkülönlegesebb szigetére, Naoshimára utazunk. Világszínvonalú múzeumaival, művészházaival, szabadtéri műalkotásaival és kellemes mediterrán tengerpartjaival vívta ki az őt megillető nemzetközi figyelmet. Szállásunk egy minimalista építészeti remekműben, az Andō Tadao által tervezett Benesse House-ban lesz.

7 . Nap

A napot a kortárs művészeti múzeumairól, épületeiről és szobrairól ismert Naoshimán töltjük. Itt található a koreai származású, de főként Japánban tevékenykedő kortárs festő és szobrász munkáit felsorakoztató Lee Ufan Múzeum (Andō Tadao) és az inspiráló környezetben domboldalra épült, Naoshima déli partjára néző Chichū Művészeti Múzeum (Andō Tadao). A sziget keleti partján fekvő kis kikötőváros, Honmura ad otthont az Art House Projectnek. A művészeti vállalkozás célja elhagyatott házak, műhelyek, templomok és szentélyek művészeti installációvá alakítása. A 2013-ban megnyílt Andō Múzeum is e projekthez csatlakozik. Szállás Naoshimán.

8 . Nap

Délelőtt némi szabad program Naoshimán, majd a délutáni órákban komppal és vonattal Oszakába, majd Nagoyába utazunk. Szállás Nagoyában.

9 . Nap

Délelőtt megcsodáljuk Nagoya egyik ikonikus felhőkarcolóját, a Mode Gakuen Spiráltornyot, amely többek között három különböző iskolának is otthont ad. Ezután meglátogatjuk a Toyota Múzeumot, ahol két-három órát töltünk a tárlat megtekintésével, majd a shinkansen szuperexpresszel három óra alatt Tokióba utazunk. Szállás Tokióban.

10 . Nap

Egész napos városnézésünk a fővárosban Asakusa vérvörösben pompázó buddhista templománál kezdődik, amelynek megtekintése után a frissen átadott Asakusa Kulturális Információs Központba látogatunk. Az épület tetején, egy kávé mellett gyönyörködhetünk a városra nyíló páratlan panorámában. Ezután rövid látogatást teszünk a szintén új, földrengés állóra tervezett Skytree toronyban, amelyik a világ legmagasabb szabadon álló telekom állomása. Délután hajóval átszeljük a lenyűgöző Tokiói-öbölt, majd megismerkedünk Odaibával, Tokió mesterséges szigetével, amely a huszadik századi megalomán, optimista városfejlesztés élő példája. Visszautunkon a vezető nélküli magasvasúttal, az öböl felett átívelő, kétszintes Rainbow Bridge-en haladunk át. Opcionális sukiyaki vagy shabu-shabu vacsoránkat a Roppongi Hills Mori Tower (Kohn Pedersen Fox, The Jerde Partnership) kilátójának éttermében fogyaszthatjuk el. Szállás Tokióban.

11 . Nap

Délelőtt kirándulás Kamakurába, amely a XII-XIV. században Japán fővárosaként szolgált. Megtekintjük a Hasedera templomot, majd ellátogatunk a Kōtoku-inhez, amely a tiszta föld szekta temploma, és megcsodáljuk az előtte álló hatalmas, rézből készült Nagy Buddha szobrot is. Visszaúton megállunk az ország második legnagyobb városában, Yokohamába. Utazunk Japán leggyorsabb liftjével, majd megcsodáljuk a körpanorámát a Landmark toronyból. Következő látványosságunk az Foreign Office Architects által tervezett Nemzetközi Kikötő Terminál, ami egy belső alátámasztás nélküli, tengerbe ívelő, mesterséges sziget. Tömegközlekedéssel visszatérünk Tokióba. Szállás Tokióban.

 

12 . Nap

Transzfer a repülőtérre Airport Limousine busszal. Hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

Időpont: egyénileg választható
Részvételi díj: 679.000 Ft/fő-től

 • Standard csomag: 3*+-os (standard) kategóriájú szállodákkal: 679.000 Ft/fő-től
 • Prémium csomag: 4*-os (superior) kategóriájú szállodákkal : 854.000 Ft /fő-től

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • A megadott szállásokat franciaágyas/kétágyas szobában
 • Reggelis ellátást (kivétel Naoshimán a Benesse House-ban)
 • Nemzetközi repülőjegyet és illetékeket Budapest – Oszaka, Tokió – Budapest útvonalra
 • 7 napos Japan Rail Pass vasútbérletet másodosztályra
 • Repülőtéri transzfert Oszakában minibuszos gyűjtőtranszferrel, Tokióban Airport Limousine busszal

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A reggelin kívüli étkezéseket
 • A városokon belüli tömegközlekedést
 • A kompjegyet Uno/Okayama és Naoshima között
 • Belépőjegyeket és egyéb személyes kiadásokat
 • Egyágyas felárat

Feltételek:

 • Az ajánlat 2021. január 5. és december 20. között, valamint a szabad helyek függvényében érvényes.
 • Az ajánlat minimum két fő együttes utazása esetén érvényes. Ajánlatért egy fő részére, egyágyas elhelyezéssel, kérje munkatársaink segítségét.
 • A program, szállások és szolgáltatások igény szerint egyedileg módosíthatóak, kombinálhatóak egyéb ajánlatainkkal.
 • Az árak nem tartalmazzák az augusztusi, egyes ünnepi és kiemelt időszakok felárát.
 • Standard vagy Prémium csomag választása esetén garantáljuk, hogy szállása európai sztenderdeknek is minden téren megfelelő 3*+-os (standard), illetve magasabb 4*-os (superior) kategóriájú, a JTB által ellenőrzött színvonalú hotel vagy ryokan legyen. A szállás kiválasztásánál ügyelünk arra, hogy az elhelyezkedését és a szolgáltatásait tekintve is a lehető legkényelmesebb legyen, továbbá ezeket a szállásokat szabad helyek függvényében speciális, csak a JTB irodái számára elérhető árakon foglalhatjuk.
 • Irodánk a programváltozás jogát fenntartja.