Túránk során Kiotó környékén két világörökségi helyszínt is megtekintünk, az Ujigami szentélyt és Byodo-in templomot, melyek jellegzetes épültei az UNSECO világörökségi listájára is felkerültek. Ezek után a festői Uji folyó partján fogyasztjuk el a hagyományos japán stílusú ebédünket, később pedig elkészíthetjük saját zöld teánkat. Ezt követően utunkat Kiotó egyik leglátogatottabb szentélye, a Fushimi Inari Taisha szentély felé vesszük. A nagyszentélyt Inari, a rizs istene előtti tiszteletből állították a VIII. században, jelenleg Japán 40 000 Inari-szentélyének legfontosabbika. A shintó hit szerint a kitsune, róka Inari küldönce, ezért a szentély területén több róka szoborral is találkozunk. A szentélytől a Senbon Torii, a vörösre festett „ezer szentélykapu” jelöli ki hosszú sétánk útvonalát.

1 . Nap

– utazás az Ujigami szentélhyez
– séta a Nakanoshima parkban
– Byodo-in templom
– hagyományos japán ebéd a Chikurin étteremben
– japán zöldtea készítés a Fukujuen Ujicha Kobo teaházban
– látogatás a Fushimi Inari Taisha szentélyben, ahol megtekintjük az ezernél is több vörös szentélykaput

Időpont: március 20 – november 27: bizonyos napokon
Részvételi díj: 29.000 jen/fő-től

2012. január 1-től a külföldi pénznemben kiadott szolgáltatások ára forint átutalás vagy kártyás fizetés esetén az aktuális (Sberbank által meghatározott) napi JPY deviza eladás árfolyamnak megfelelően kerül kiszámlázásra. Készpénzes forintos fizetés esetén pedig az aktuális (Sberbank által meghatározott) napi JPY valuta eladás árfolyamnak megfelelően kerül kiszámlázásra.

A program csak bizonyos napokon indul. Kérjük, érdeklődjön munkatársainknál!

Vegetáriánus ebéd előzetes kérésre rendelhető. A nagy zsúfoltság és a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a program állomásai változhatnak. A programváltozás jogát fenntartjuk.

(A program kódja: BUS1N15001NNS )