Jelenleg nem elérhető szolgáltatás

Ne érkezzen felkészületlenül Japánba! Vegyen részt Rajzó-Kontor Kornélia, a Magyarországi Japán Tea Egyesület művészeti vezetőjének foglalkozásán, és ismerkedjen meg az alapvető japán protokollal az azt méltóképpen képviselő japán tea művészetén keresztül!

A hosszú évszázadokon keresztül formalizálódó zöld tea fogyasztás Japánban a 16. században egy új művészeti ág, a japán teaművészet megszületéséhez vezetett. A több mint 400 éves hagyományokkal rendelkező teaművészet nem csupán a japán tradicionális művészetek összefoglaló művészete, de rögzíti az elmúlt korok etikettjét, s mindeközben folyamatosan igazodva a jelen korok sajátosságaihoz időről időre újabb teakészítési módokkal, teaeszköz típusokkal gazdagodik. Ez biztosítja a művészet hagyományőrző szerepén túlmenően a jelen kor kihívásainak, változásainak való megfelelést, így a művészet mindenkori létjogosultságát, életképességét.

A Magyarországi Japán Tea Egyesület itthon egyedüli hivatalos Urasenke teaművészetet oktató szervezetként működik, művészeti vezetői a nagymestertől kaptak engedélyt és megbízást az oktatói munkára. Japánba utazva ezek az alapismeretek jelentősen növelik a komfortérzetet, melyet tovább fokozhat a meghajlási, bemutatkozási, ajándékozási formák, szokások megismerése. „A teaművészet nem más, mint a japán emberek hétköznapi tevékenységeinek, etikettjének, protokolljának kifejeződése. A teaszertartások során elsajátított szabályrendszer tökéletesen alkalmazható a hétköznapi gyakorlatban. Megtanulhatjuk a helyes viselkedést, és ez megnyitja az utakat.”

Időpont: minden hónap első szerdája (esti időpont) és csütörtöke (délelőtti időpont)
(További időpont egyeztetése lehetséges)
Részvételi díj: 9.000 Ft/fő

Az árat minimum 4 fő jelentkezése esetén tudjuk garantálni.
Egyéni csoport részére kérje ajánlatunkat!

 

Az árat minimum 4 fő jelentkezése esetén tudjuk garantálni.
A programváltozás jogát fenntartjuk.

– utazás egyénileg Veresegyházára, a japán Urasenke teaiskola magyarországi tagozatának gyakorlóhelyére
– bevezetés a japán teaművészet és a japán protokoll alapjaiba, teaszertartás
– haza utazás egyénileg