A Japánspecialista idegenvezetője: Gaál Zoltán

Ki vagyok?

Fényképészként, fotóriporterként és japán nyelvi idegenvezetőként keresem kenyerem, időnként japán tolmácsként is dolgozom. A Magyar Fotóművészek Szövetségnek vagyok a tagja, érdeklődök az egyéni és csoportos fotóművészeti kiállítások iránt. Ezidáig már 10 fotóművészeti albumom jelent meg. Szeretek utazni, szeretem Japánt, szívesen segítek, nyelvismeretemmel, helyismeretemmel, a Japánt meglátogató, Japánt felfedezni vágyó, különleges utazásokat kedvelő honfitársaimnak.

Miért pont Japán?

Felnőtt fejjel kezdtem el tanulni, a világ egyik legnehezebb nyelvén, japánul. Mesteremtől, a japán nyelv elismert tudósától, Erdős Györgytől, a nyelv elsajátítása mellett, a japán kultúra, japán történelem, és a kortárs japán irodalom szeretetét is megkaptam. Idegenvezetőként már, több mint húsz éve dolgozom.

Mik a legszebb pillanatok a szigetországban?

Japán egy távoli, különleges, idegen ország, sokszor, sok indokból megtettem a közel 10 ezer kilométeres utat, de megunni nem tudtam. Minden út más és más, mindegyik tartogat meglepetéseket, újdonságokat, jó és kellemes élményeket. Japán vendégszerető ország, jó ott utazónak, vendégnek lenni.

Gaál Zoltán, idegenvezető, tolmács, fotóművész