Ezúton szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, 2017. június 1-jétől a japán állampolgárok bizonyos feltételek mellett ismét jogosultak használni a Japan Rail Pass vasútbérletet.
A feltételek részleteiről, illetve az igénylés menetéről az alábbi oldalakon olvashatnak:
Japán nyelven: https://www.japanrailpass.net/img/about_jrp/file/conditions_ja.pdf
Angol nyelven: https://www.japanrailpass.net/img/about_jrp/file/conditions_en.pdf

A Japan Rail Pass megvásárlásával az egész országot lefedő Japan Railways hálózatban utazhat. Az ajánlat érvényes a sinkanszen szuperexpresszekre is! Magyarországon a bérlet kizárólagos forgalmazója a Japánspecialista.

A japán vasúti rendszer a világon egyedülálló. Jellemzője a tökéletes pontosság és a szerelvények makulátlan tisztasága. Ezen kívül Japánban a közlekedés legegyszerűbb és legolcsóbb módja a vonatozás. A vasúthálózat kifogástalanul lefedi az ország egész területét, így vonaton utazva kényelmesen és gyorsan érhetjük el úticélunkat. Ülésünkben hátradőlve pillantást vethetünk az elsuhanó japán tájra, a rizsföldekre, a távolban magasodó hegyekre, néhol pedig a tengerre. A gyorsaságát legjobban a legtöbbek által megtett út, a Tokió-Kiotó szakasz (513 km) bizonyítja, aminek megtétele sinkanszennel mindössze 2,5 órát vesz igénybe.

A bérlet érvényessége

A vasútbérlet érvényes minden Japan Railways (JR) által üzemeltetett vasútvonalra, a NOZOMI és MIZUHO vonatok kivételével minden Shinkansen szuperexpresszre, továbbá „limited express”, „express”, „rapid”, és „local” helyi vonatokra is.

A vasútbérlettel igénybe vehetőek továbbá az alábbi vonalak is:

  • A Tokyo Monorail (A Haneda repülőtér és a Hamamatsucho állomás között)
  • Az Aomori Railway „local” vagy „rapid” vonatai, kizárólag az alábbi viszonylatokon: Aomori-Hachinohe, Aomori-Noheji, valamint Hachinohe-Noheji.
  • Az IR Ishikawa Railway vonatai, kizárólag az alábbi viszonylaton: Kanazawa–Tsubata.
  • Az Ainokaze Toyama Railway vonatai, kizárólag az alábbi viszonylaton: Toyama–Takaoka.

A Japan Rail Pass bizonyos, kizárólag helyi- illetve rövid távú, JR által üzemeltetett buszokra is érvényes az alábbi regionális társaságok járataira: JR Hokkaido Bus, JR Bus Tohoku, JR Bus Kanto, JR Tokai Bus, West Japan JR Bus, Chugoku JR Bus, JR Shikoku Bus, JR Kyushu Bus.

A Japan Rail Pass vasútbérlettel igénybe vehető továbbá a Hiroshima és Miyajima között közlekedő, JR által üzemeltetett kompjárat is.

A bérlet 7, 14 és 21 napos változatban, első és másodosztályra kapható. Az állomásokon a helyjegy megváltása ingyenes a bérlet felmutatásával! Mivel ezt a kedvezményes utazási lehetőséget kifejezetten turisták számára alakították ki, ezért kizárólag ideiglenes tartózkodás esetén váltható ki, úgynevezett “temporary visitor” pecséttel. Amennyiben turistaként látogatunk az országba és  tartózkodásunk ideje nem haladja meg a 90 napot, rendszerint ilyen pecsétet kapunk útlevelünkbe.

Nem jogosultak a Japan Rail Pass kiváltására:

  • japán állampolgárok, akik nem felelnek meg a JR által támasztott követelményeknek
  • Munkavállalási-, diplomáciai-, vagy tanulmányi/kutatói céllal, “working holiday” vízummal érkezők, katonai szolgálatot teljesítők
  • rövid időtartamra, de nem turista céllal érkező utasok

A Japan Rail Pass névreszóló, használata nem ruházható át más személyre. Az utazás során bármikor kérhetik útlevelüket, ezért mindig legyen Önöknél. További Gyakori kérdések

Árak

A Japánban bevezetésre kerülő forgalmi adó növelés következtében, a Japan Railways 2019. október 1-től minimális árkorrekciót helyez érvénybe, ezáltal a JR vasútbérletek, illetve regionális bérletek új áron vásárolhatók meg honlapunkon és irodánkban is.

Időtartam Felnőtt 1. osztályon Gyerek 1. osztályon Felnőtt 2. osztályon Gyerek 2. osztályon
7 nap ¥ 39.600 ¥ 19.800 ¥ 29.650 ¥ 14.820
14 nap ¥ 64.120 ¥ 32.060 ¥ 47.250 ¥ 23.620
21 nap ¥ 83.390 ¥ 41.690 ¥ 60.450 ¥ 30.220

A fenti árak nem tartalmazzák a jegykiállítási díjat, melynek összege online vásárlás esetén 3.500 Ft/db, személyes vásárláskor 5.000 Ft/db.
Gyermekek 6 éves kor alatt ingyen, 6 és 11 éves kor között féláron utazhatnak.

A Japan Rail Pass-t készpénzzel, bankkártyával (Visa/Master), illetve átutalással vásárolhatja meg irodánkban – forintban és jenben egyaránt. Utóbbinál az utalásnak meg kell érkeznie bankszámlánkra, utána tudjuk csak odaadni a bérleteket!

A vonatbérlet ára forint átutalás vagy kártyás fizetés esetén az aktuális (Sberbank által meghatározott) napi JPY deviza eladás árfolyamnak megfelelően kerül kiszámlázásra. Készpénzes forintos fizetés esetén pedig az aktuális (Sberbank által meghatározott) napi JPY valuta eladás árfolyamnak megfelelően kerül kiszámlázásra.

Bővebb tudnivalókat a vasútbérletről itt talál.

A fenti árak tájékoztató jellegűek, aktuális árakról érdeklődjön irodánkban!

Az árakon felül jegyenként 3.500 Ft kötelező kezelési költség fizetendő online vásárlás-, 5.000 Ft személyes vásárlás esetén.

Repülőjegy és Japan Rail Pass vásárlása

Amennyiben nálunk vásárolja repülőjegyét is, a Japan Rail Pass jegykiállítási díjat elengedjük. Tekintse meg kedvezményes ajánlatainkat Tokióba, Oszakába és Nagoyába.
További információkért, kérjük forduljon hozzánk bizalommal: japan@jtbhungary.com, 06 (1) 486 8063