shinkansen

Ezúton szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, 2017. június 1-jétől a japán állampolgárok bizonyos feltételek mellett ismét jogosultak használni a Japan Rail Pass vasútbérletet.
A feltételek részleteiről, illetve az igénylés menetéről az alábbi oldalakon olvashatnak:
Japán nyelven: https://www.japanrailpass.net/img/about_jrp/file/conditions_ja.pdf
Angol nyelven: https://www.japanrailpass.net/img/about_jrp/file/conditions_en.pdf

A Japan Rail Pass megvásárlásával az egész országot lefedő Japan Railways hálózatban utazhat. Az ajánlat érvényes a sinkanszen szuperexpresszekre is! Magyarországon a bérlet kizárólagos forgalmazója a Japánspecialista.

A japán vasúti rendszer a világon egyedülálló. Jellemzője a tökéletes pontosság és a szerelvények makulátlan tisztasága. Ezen kívül Japánban a közlekedés legegyszerűbb és legolcsóbb módja a vonatozás. A vasúthálózat kifogástalanul lefedi az ország egész területét, így vonaton utazva kényelmesen és gyorsan érhetjük el úticélunkat. Ülésünkben hátradőlve pillantást vethetünk az elsuhanó japán tájra, a rizsföldekre, a távolban magasodó hegyekre, néhol pedig a tengerre. A gyorsaságát legjobban a legtöbbek által megtett út, a Tokió-Kiotó szakasz (513 km) bizonyítja, aminek megtétele sinkanszennel mindössze 2,5 órát vesz igénybe.

A bérlet érvényessége

A vasútbérlet érvényes minden Japan Railways (JR) által üzemeltetett vasútvonalra, a NOZOMI és MIZUHO vonatok kivételével minden Shinkansen szuperexpresszre, továbbá „limited express”, „express”, „rapid”, és „local” helyi vonatokra is.

A vasútbérlettel igénybe vehetőek továbbá az alábbi vonalak is:

 • A Tokyo Monorail (A Haneda repülőtér és a Hamamatsucho állomás között)
 • Az Aomori Railway „local” vagy „rapid” vonatai, kizárólag az alábbi viszonylatokon: Aomori-Hachinohe, Aomori-Noheji, valamint Hachinohe-Noheji.
 • Az IR Ishikawa Railway vonatai, kizárólag az alábbi viszonylaton: Kanazawa–Tsubata.
 • Az Ainokaze Toyama Railway vonatai, kizárólag az alábbi viszonylaton: Toyama–Takaoka.

A Japan Rail Pass bizonyos, kizárólag helyi- illetve rövid távú, JR által üzemeltetett buszokra is érvényes az alábbi regionális társaságok járataira: JR Hokkaido Bus, JR Bus Tohoku, JR Bus Kanto, JR Tokai Bus, West Japan JR Bus, Chugoku JR Bus, JR Shikoku Bus, JR Kyushu Bus.

A Japan Rail Pass vasútbérlettel igénybe vehető továbbá a Hiroshima és Miyajima között közlekedő, JR által üzemeltetett kompjárat is.

A bérlet 7, 14 és 21 napos változatban, első és másodosztályra kapható. Az állomásokon a helyjegy megváltása ingyenes a bérlet felmutatásával! Mivel ezt a kedvezményes utazási lehetőséget kifejezetten turisták számára alakították ki, ezért kizárólag ideiglenes tartózkodás esetén váltható ki, úgynevezett “temporary visitor” pecséttel. Amennyiben turistaként látogatunk az országba és  tartózkodásunk ideje nem haladja meg a 90 napot, rendszerint ilyen pecsétet kapunk útlevelünkbe.

Nem jogosultak a Japan Rail Pass kiváltására:

 • japán állampolgárok, akik nem felelnek meg a JR által támasztott követelményeknek
 • Munkavállalási-, diplomáciai-, vagy tanulmányi/kutatói céllal, “working holiday” vízummal érkezők, katonai szolgálatot teljesítők
 • rövid időtartamra, de nem turista céllal érkező utasok

A Japan Rail Pass névreszóló, használata nem ruházható át más személyre. Az utazás során bármikor kérhetik útlevelüket, ezért mindig legyen Önöknél. További Gyakori kérdések

Árak

A Japánban bevezetésre kerülő forgalmi adó növelés következtében, a Japan Railways 2019. október 1-től minimális árkorrekciót helyez érvénybe, ezáltal a JR vasútbérletek, illetve regionális bérletek új áron vásárolhatók meg honlapunkon és irodánkban is.

Időtartam Felnőtt 1. osztályon Gyerek 1. osztályon Felnőtt 2. osztályon Gyerek 2. osztályon
7 nap ¥ 39.600 ¥ 19.800 ¥ 29.650 ¥ 14.820
14 nap ¥ 64.120 ¥ 32.060 ¥ 47.250 ¥ 23.620
21 nap ¥ 83.390 ¥ 41.690 ¥ 60.450 ¥ 30.220

A fenti árak nem tartalmazzák a jegykiállítási díjat, melynek összege online vásárlás esetén 3.500 Ft/db, személyes vásárláskor 5.000 Ft/db.
Gyermekek 6 éves kor alatt ingyen, 6 és 11 éves kor között féláron utazhatnak.

A Japan Rail Pass-t készpénzzel, bankkártyával (Visa/Master), illetve átutalással vásárolhatja meg irodánkban – forintban és jenben egyaránt. Utóbbinál az utalásnak meg kell érkeznie bankszámlánkra, utána tudjuk csak odaadni a bérleteket!

A vonatbérlet ára forint átutalás vagy kártyás fizetés esetén az aktuális (Sberbank által meghatározott) napi JPY deviza eladás árfolyamnak megfelelően kerül kiszámlázásra. Készpénzes forintos fizetés esetén pedig az aktuális (Sberbank által meghatározott) napi JPY valuta eladás árfolyamnak megfelelően kerül kiszámlázásra.

Bővebb tudnivalókat a vasútbérletről itt talál.

JAPÁN REGIONÁLIS VASÚTI BÉRLETEK

A Japán vasúti bérlet Japán egész területén érvényes, viszont vannak olyan bérletek is, amelyek kisebb területeken használhatóak. Vásárolja meg nálunk repülőjegyét is, és a vasúti bérletek jegykiállítási díjat elengedjük. Tekintse meg kedvezményes reülőjegy ajánlatainkat Tokióba, Oszakába és Nagoyába.

Hokkaido Vasútbérlet (Hokkaido Pass)

Hokkaido szigetén érvényes bérlet. A Hokkaido Vasúti Társaság által üzemeltetett vonatokon és néhány JR Hokkaido buszon használható. A bérlet 3,4,5 vagy 7 napra, első vagy másodosztályra váltható ki. 6 éven aluli gyerekek ingyen utazhatnak, 6-11 év közöttiek 50% kedvezményben részesülnek. Ingyenes helyfoglalás a helyszínen.

További információ: www2.jrhokkaido.co.jp/global/english/railpass/rail.html

Árak

Időtartam Első osztály
Felnőtt
Első osztály
Gyerek
Másodosztály
Felnőtt
Másodosztály
Gyerek
3 nap 22,110 JPY 11,050 JPY 15,430 JPY 7,710 JPY
5 nap 27,770 JPY 13,880 JPY 20,060 JPY 10,030 JPY
Flexibilis 4 napos 27,770 JPY 13,880 JPY 20,060 JPY 10,030 JPY
7 napos 30,860 JPY 15,430 JPY 22,630 JPY 11,310 JPY

 

Keleti Vasútbérlet (Nagano, Nijigata Area Pass)

Érvényes a Nagano, Niigata régióban és Tokióban,magába foglalja a Tohoku – , Yamagata – , Joetsu- és a Hokuriku sinkanszent. 5 napos rugalmas bérlet létezik, amely felhasználható a vásárlástól számított 14 napig 5 tetszőleges napon. (Beleértve a vásárlás napját.). 6-11 év közötti gyerekek 50%-os kedvezményben részesülnek, 6 év alatti gyerekek ingyen utazhatnak.

További információ: https://www.jreast.co.jp/e/eastpass_n/index.html

Árak

Időtartam

Másodosztály
Felnőtt
(12év-)

Másodosztály
Gyerek
(6év-11év)

5 nap

146 EUR

73 EUR

Keleti Vasútbérlet (Tohoku Area Pass)

Érvényes Tokió és a fősziget Észak-keleti része között, magába foglalja a Tohoku-, Akita-, Yamagata-, Joetsu- és Hokuriki sinkanszent. Felhasználható a vásárlástól számított 14 napig 5 tetszőleges napon. (Beleértve a vásárlás napját.) 6-11 év közötti gyerekek 50%-os kedvezményben részesülnek, 6 év alatti gyerekek ingyen utazhatnak.

További információ: https://www.jreast.co.jp/e/eastpass_t/index.html

Árak

Időtartam

Másodosztály
Felnőtt
(12év-)

Másodosztály
Gyerek
(6év-11év)

5 nap

163 EUR

84 EUR

Kansai Vasútbérlet (Kansai Area Pass)

Érvényes Kiotó, Oszaka, Kobe, Nara és Himeji környékén, azaz a Kansai régióban. Kizárólag másodosztályra váltható, 1, 2, 3 vagy 4 napra. Sinkanszenekre nem érvényes. 50 %-os gyerekkedvezmény 6-11 év közötti gyerekeknek, 6 év alatti gyerekek ingyen utazhatnak.

További információ: https://www.westjr.co.jp/global/en/travel-information/pass/kansai/

Árak

Időtartam Másodosztály
Felnőtt
Másodosztály
Gyerek
1 nap 2,200 JPY 1,100 JPY
2 nap 4,300 JPY 2,150 JPY
3 nap 5,300 JPY 2,650 JPY
4 nap 6,300 JPY 3,150 JPY

 

Kansai WIDE Vasútbérlet (Kansai WIDE Area Pass)

Érvényes Kiotó, Oszaka, Kobe, Nara, Himeji, Shiga, Tsuruga környékén, valamint a Nanki és Okayama területekre, és a Kinosaki-Onsenbe. Kizárólag 5 napra, másodosztályra váltható. Sinkanszenekre nem érvényes – kivéve a SANYO Shinkansent, csak Okayama és Oszaka között.
50%-os gyerekkedvezmény 6-11 év közötti gyerekeknek, 6 év alatti gyerekek ingyen utazhatnak.

További információ: https://www.westjr.co.jp/global/en/ticket/pass/kansai_wide/

Árak

Időtartam

Másodosztály
Felnőtt
(12év-)

Másodosztály
Gyerek
(6év-11év)

5 nap

9,000 JPY

4,500 JPY

 

Kansai Hiroshima Vasútbérlet (Kansai – Hiroshima Area Pass)

Érvényes Kiotó, Oszaka, Kobe, Nara, Himeji, Shiga, Tsuruga környékén, a Nanki és Okayama területekre, Kinosaki-Onsen és Tottori felé, valamint Mihara és Hiroshima környékére. Kizárólag 5 napra, másodosztályra váltható. Sinkanszenekre nem érvényes – kivéve a SANYO Shinkansent, csak Hiroshima és Oszaka között.
50%-os gyerekkedvezmény 6-11 év közötti gyerekeknek, 6 év alatti gyerekek ingyen utazhatnak.

További információ: https://www.westjr.co.jp/global/en/ticket/pass/kansai_hiroshima/

Árak

Időtartam

Másodosztály
Felnőtt
(12év-)

Másodosztály
Gyerek
(6év-11év)

5 nap

13,500 JPY

6,750 JPY

Sanyo San’in Vasútbérlet (Sanyo San’in Area Pass)

Érvényes Osakában és Sanyo régióban (Osaka, Okayama, Hiroshima, Hakata). A bérlet használható Osaka és a Kansai Nemzetközi Repülőtér között közlekedő “Haruka” vonaton valamint Osaka és Hakata között közlekedő sinkanszenen. Kizárólag 7 napos, csak másodosztályra érvényes Sanyo vasúti bérlet váltható ki. 6-11 év közötti gyerekek 50%-os kedvezményben részesülnek, 6 év alatti gyerekek ingyen utazhatnak.

További információ: https://www.westjr.co.jp/global/en/ticket/pass/sanyo_sanin/

Árak

Időtartam

Másodosztály
Felnőtt
(12év-)

Másodosztály
Gyerek
(6év-11év)

7 nap

19,000 JPY

9,500 JPY

Kyusu Vasútbérlet (Kyushu Pass)

Érvényes Kyushu szigetén. Használható a “Tsubame” sinkanszenen is. 3 és 5 napos másodosztályú bérlet létezik. 6-11 év közötti gyerekek 50%-os kedvezményben részesülnek, 6 év alatti gyerekek ingyen utazhatnak.

További információk: https://www.jrkyushu.co.jp/english/railpass/railpass.html

Árak

Időtartam Másodosztály
Felnőtt
Másodosztály
Gyerek
3 nap 14,000 JPY 7,000 JPY
5 nap 17,000 JPY 8,500 JPY

Ise- Kumano- Wakayama Area Tourist Pass

Érvényes Nagoya, Ise, a Kumano Régió és Osaka környékén. Az 5 napos bérlet néhány busz járatra is felhasználható a Kumano régióban. 6-11 év közötti gyerekek 50%-os kedvezményben részesülnek, 6 év alatti gyerekek ingyen utazhatnak.

További információk: https://touristpass.jp/en/ise_kumano/

Árak

Időtartam

Másodosztály
Felnőtt
(12év-)

Másodosztály
Gyerek
(6év-11év)

5 nap

11,000 JPY

5,500  JPY

 

Wakayama-Kumano Pass buszbérlet

A Wakayama-Kumano Pass érvényessége:

Meiko Bus

 • Minden útvonal Shirahama Onsen-ben
 • Shirahama Tanabe Route;
 • Kumano Route: Kii-Tanabe – Kurisugawa;
 • Express Kumano Kodo Bus: Shirahama Airport – Kii-Tanabe – Kurisugawa – Hongu Taisha-mae – Shingu

Kumano Kotsu

 • Kawatake Route: Shingu – Kanmaru – Shiko – Hongu Taisha-mae – Michi-no-Eki OkuKumano;
 • Koguchi Route: Shingu – Kanmaru – Koguchi;
 • Nachisan Route: Katsuura – Nachisan; and Shinkatsu Route: Shingu – Katsuura

Ryujin Bus

 • Kumano Hongu Route: Kii-Tanabe – Kurisugawa – Hongu Taisha-mae – Hosshinmon-oji

Nara Kotsu

 • Shingu – Kanmaru – Shiko – Hongu Taisha-mae – Michi-no-Eki OkuKumano

További információ a Wakayama-Kumano Pass buszbérletről.

A fenti árak tájékoztató jellegűek, aktuális árakról érdeklődjön irodánkban!

Az árakon felül jegyenként 3 500 Ft kötelező kezelési költség fizetendő.

Repülőjegy és Japan Rail Pass vásárlása

Amennyiben nálunk vásárolja repülőjegyét is, a Japan Rail Pass jegykiállítási díjat elengedjük. Tekintse meg kedvezményes ajánlatainkat Tokióba, Oszakába és Nagoyába.
További információkért, kérjük forduljon hozzánk bizalommal: japan@jtbhungary.com, 06 (1) 486 8063