1. Külföldi turisták, aki “temporary visitor” pecséttel érkeznek Japánba.
2. Japán állapolgárok, akik állandó tartózkodási engedéllyel külföldön élnek.
3. Japán állapolgárok, akiknek a házastársa nem japán és külföldön él.

A viszonylatok pontos listáját a következő (angol nyelvű) oldalon találja: www.japanrailpass.net/eng/en004.html

A vasúton kívül a bérlet számos komphajóra és buszra is érvényes, melyek listáját itt találja: www.japanrailpass.net/eng/en004.html

7, 14 vagy 21 napos bérletet vásárolhatnak. A bérlet kiváltására jogosító vouchert a kiállítás napjától számítva legkésőbb 3 hónapon belül be kell váltani. A bérlet kiváltásakor meg kell nevezni az utazás első napját. Fontos, hogy ez a nap a bérlet kiállítási napjához viszonyítva 30 napon belüli időpont legyen. Utólagos változtatás nem lehetséges.

Magyarországon a Japan Rail Pass hivatalos forgalmazója a Japánspecialista. A vasúti bérlet megvásárolható a weboldalunkon, illetve irodánkban is. A vásárlás készpénzzel, bankkártyával (Visa/Master Card), illetve átutalással történhet.

Irodánkban vehető át az a voucher, amit a Japánba utazást követően bérletre kell váltani. A voucher Japánban, a JR irodákban váltható be (a kiállítás napjától 3 hónapon belül).

A vasúti bérlet jelenleg kísérleti jelleggel Japánban is megvásárolható 2020. március 31-ig. Azonban csak néhány meghatározott helyszínen történik értékesítés, és a magyarországi árakhoz képest jóval magasabb áron lehet hozzájutni. Részleteket angol nyelven az alábbi oldalon talál. A vasúti bérlet kiváltására jogosító vouchert (Exchange Order) az értékesítésre jogosult irodától vagy ügynöktől továbbra is beszerezheti Japánba való utazása előtt.

A legtöbb járatra lehet helyjegyet váltani, amely Japánban bármelyik JR utazási központban és jegyirodában felár nélkül beszerezhető. Felhívjuk figyelmüket, hogy bizonyos időszakokban a vonatok telítettsége miatt nehezebb helyjegyet váltani. Ilyen időszakok:
• december 28 – január 6
• április 27 – május 6
• augusztus 11 – 20

Menetrendeket (angol nyelven) a következő oldalon talál: www.hyperdia.com

A vouchert bármilyen japán vasúti bérlet kiállítására jogosult JR irodában be lehet váltani a kiállítás napjától 3 hónapon belül. A voucher nem jogosít utazásra. Kérjük vegyék figyelembe a nyitvatartási órákat. Amikor beváltják voucherüket, ki kell tölteniük egy rövid űrlapot, és fel kell mutatniuk érvényes “látogatói” pecséttel ellátott útlevelüket. A voucher kiállítása után a vasúti bérlet típusa nem változtatható meg.

További információk (angol nyelven): www.japanrailpass.net

• Fel nem használt vouchert a kiállító irodában, a kiállítás napjától számított egy éven belül lehet visszaváltani. A lemondási díj 17.000 Ft.
• Amennyiben a vouchert Japánban már bérletre váltották, az érvényességi idő kezdete előtt, JR irodákban 10% kezelési költség levonásával visszaválthatják.
• A bérleten megnevezett kezdőnapon vagy azután a bérletet már nem visszaváltható.
• Vis maior esetén (például természeti katasztrófa miatt) a vasúti bérlet ára nem visszatéríthető.
• Elveszített vagy ellopott voucherek vagy vasúti bérletek ára nem visszatéríthető.

Felárat kell fizetni amennyiben:
1. Általános vasúti bérlete van, de első osztályon szeretne utazni.
2. Magánfülkében vagy hálókocsiban szeretne helyet.
4. Túllépi a bérlet érvényességi határidejét.

Felhívjuk figyelmét, hogy a vasúti bérlet a Nozomi és Mizuho shinkansen járatokra nem érvényes!

További kérdés esetén, kérjük lépjen velünk kapcsolatba.
Bővebb információkat a Japan Rail Pass-ről a következő oldalon talál: www.japanrailpass.net