Vásárlás Japánban

Hol érdemes vásárolni?

Tokyo_Shopping-700x396

Japán az egész világ fogyasztási cikkeinek magas hányadát állítja elő. A világhírű japán termékek miatt az ide látogatók idejük tekintélyes részét vásárlással töltik.

Ajánlott vásárlói negyed Tokióban a Ginza, Shinjuku és Shibuya városrész. Műszaki cikkek vásárlására az Akihabara negyedet javasoljuk. Japánban mindenhol találhatunk éjjel-nappal nyitva tartó boltokat, amelyek gazdag választékot nyújtanak. A japán nagyáruházakban január és július hónapban óriási akciókkal és árleszállításokkal találkozhatunk. Ha nagyon kedvező áron szeretne vásárolni, látogasson el az úgynevezett „100 jenes” boltok egyikébe.

Bolhapiacok

Mindenképpen megér egy látogatást a bolhapiacok kavalkádja, ahol különleges élmény a kimonókba öltözött, asztaloknál alkudozó, egyedi cikkeiket kínáló helyiek látványa. A legtöbb bolhapiac templomok és szenthelyek közvetlen közelében található és késő délutánig nyitva tart.

Adómentes vásárlás

Azok a turisták, akik útlevéllel tudják igazolni, hogy rövid időtartamra érkeztek Japánba – és az egy nap alatt megvásárolt árucikkek összege meghaladja a 5 ezer jent, azoknak lehetőségük van visszaigényelni a 8 % fogyasztási adót. Nem tartozik az adómentes cikkek körébe az alkohol, a cigaretta és a gyógyszerek, valamint a filmek és elemek.
A legtöbb áruházban találhatunk vámmentes (duty free) boltokat.