Dél- Korea és Japán csoportos nagykörút programunkat azoknak ajánljuk sok szeretettel, akik a távol-kelet eme két valódi gyöngyszemével szeretnének megismerkedni és nem tudják eldönteni, melyik ország tartogat több meglepetést számukra. Miért ne legyen egyszerre mindkettő? Bár első ránézésre e két ország hasonlónak tűnhet, biztosíthatjuk, ha velünk tart, az utazás végére kirajzolódnak majd a legkisebb különbségek is, és az itt szerzett élmények hatására mindkét világba visszavágyik majd!

Útvonal: Szöul – Suwon – Paju/DMZ – Gyeongju – Busan – Fukuoka – Oszaka – Kiotó – Nara – Tokió

1 . Nap - május 24.

Elutazás Budapestről a kora esti órákban a LOT légitársaság közvetlen járataival Szöulba, magyar csoportkísérőnk társaságában.

2 . Nap - május 25.

A reggeli órákban érkezünk meg Szöul Incheon repülőterére, ahonnan busszal jutunk be a városba. Délután megkezdjük félnapos városnézésünket busszal Szöulban. Elsőként Szöul öt palotája közül az első és legnagyobb Gyeongbokgung palotát látogatjuk meg, ahol megtekintünk egy királyi őrségváltást is. Teszünk egy sétát a hagyományos épületeket felvonultató Bukchon Hanok Village-ben.

Mielőtt lepihennénk, a város közepén magasodó N Seoul Tower kilátójából csodálhatjuk meg az elénk táruló panorámát. Este elfoglaljuk a belvárosban található szállodai szobánkat. Szállás Szöulban.

3 . Nap - május 26.

Reggeli után buszos kirándulásra Suwonba utazunk, ahol a 18. század végén épült Hwaseong erőd máig megmaradt falain sétálgathatunk. Innen a palota előtti hatalmas térre, a Gwanghwamunra sétálunk át, ahol megismerkedhetünk az ország történetének kiemelkedő alakjaival., majd a Gangnam városrészben található Bongeunsa buddhista templomot tekintjük meg. Az erőd része a Haenggung palota is, mely szintén világörökségi helyszín. Innen Dél-Korea legnagyobb skanzenjébe, a Minsok Village-be látogatunk. Az „élő múzeumban” korhű épületek közt sétálgatunk és betekinthetünk az elmúlt évszázadok Koreájának életébe.

Este kipróbáljuk a híres Korean BBQ vacsorát, majd szállás Szöulban.

4 . Nap - május 27.

Egész napos buszos kirándulásra indulunk az Észak-Koreai határ mentén húzódó, katonailag rendkívül szigorúan ellenőrzött Demilitarizált Övezetbe (DMZ). Napunk során a koreai háborúval foglakozó emlékhelyeket látogatunk meg, mint például az Imjingak Park, majd ellátogatunk az Dorasan Observatory kilátójába. Ebéd egy helyi étteremben, majd megtekintjük a több, mint 1,5 km hosszú „Hármas számú alagutat”, melyet az északi katonák ástak, hogy észrevétlenül juthassanak át Dél-Koreába. A program végeztével busszal jutunk vissza Szöulba. Szállás Szöulban.

 

5 . Nap - május 28.

Reggel metróval utazunk a szöuli pályaudvarra, majd Korea szuperexpresszével, a KTX-el száguldunk Gyeongju városa felé. Az egykori Silla királyság fővárosában elsőként a 600-as évek óta álló Cheomseongdae csillagvizsgálót tekintjük meg, majd a részben felújított Donggung palota romjaihoz látogatunk, ahol a hozzá tartozó Wolji-tóban gyönyörködhetünk. Útba ejtjük még a koreai buddhista művészet egyik mesterműveként számon tartott Bulguksa templomot, és a közeli Seokguram barlang híres Buddha szobrát, ahonnan buszunkkal utazunk tovább Busan városába. Szállás Busanban.

6 . Nap - május 29.

Egész napos városnézésre indulunk Busan városában. A délelőtti órákat az ország legfelkapottabb tengerpartján, a sztárok által is gyakran látogatott Haeundae Beach-en és környékén töltjük. Itt található az elsősorban városi parkként funkcionáló Dongbaekseom félsziget is. Délután az évente megrendezett Busan-i Nemzetközi Filmfesztiválokról elnevezett BIFF térre látogatunk, majd innen a közeli Jalgachi halpiac és a Gukje hagyományos piac végeláthatatlan sorait járjuk be. Szállás Busanban.

7 . Nap - május 30.

Délelőtt busszal utazunk a várostól északra fekvő Haedong Yongungsa templomhoz, mely legfőbb jellegzetessége, hogy közvetlenül a tengerparti sziklákra épült. Következő állomásunk a Gamcheon kultúrfalu, mely a domboldalon sorakozó színes épületeivel elbűvölő látványt nyújt. Innen délután a busani kompkikötőbe tartunk, ahol búcsút intünk Dél-Koreának és hajóval utazunk át a szomszédos Japánba, Fukuoka városába. Érkezés a kora esti órákban. Szállás Fukuokában.

8 . Nap - május 31.

Reggeli után alkalmunk nyílik kipróbálni a híres japán szuperexpresszt. Shinkansen vasúttal száguldunk az ország egyik legfontosabb városába, Oszakába. A dél körüli érkezést követően rövid városnézés tömegközlekedéssel. A Dotonbori városrészben kezdjük japán kalandjainkat, ami leginkább éttermeiről és izgalmas sétálóutcáiról híres. Innen az Oszaka Kastélyhoz látogatunk, ami többek közt egy hatalmas parkkal és múzeumokkal várja a látogatókat. Szállás Oszakában.

9 . Nap - június 1.

Busszal indulunk a japán kulturális főváros, Kiotó felfedezésére. Elsőként felfedezzük a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizudera), melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Innen az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomhoz utazunk, majd a Ryoan-ji templomba látogatunk el, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastély meglátogatásával zárjuk. Szállás Oszakában.

 

10 . Nap - június 2.

Ismét busszal indulunk a környék felfedezésére. Első állomásunk a Byodo-in templom Uji városában, amely a korai buddhista építészet egy ékes példája. Utunkat Nara felé folytatjuk, mely Japán első igazi fővárosa volt. A Todai-ji templom hatalmas Buddha-szobra a város jelképe. Megtekintjük a Kasuga taisha szentélyt és ellátogatunk a Nara Parkba, ahol 1200 őz él szabadon. Oszakába visszatérve közös vacsorára indulunk, ahol a térségre jellemző specialitásokat kóstolhassunk meg, mint az okonomiyaki vagy teppanyaki menük. Szállás Oszakában.

11 . Nap - június 3.

Reggel szuperexpressz vonattal utazunk Tokióba, ahová dél körül érkezünk meg. Innen busszal indulunk várost nézni, elsőként Asakusában barangolunk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából. Szállás Tokióban.

12 . Nap - június 4.

Egész napos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Ellátogatunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, majd a szomszédos Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol kissé extrémnek mondható divatboltokat, és más fiatalos üzleteket találunk. Megtekintjük az egykori császár és császárné emlékére építtetett Meiji-szentélyt, majd a Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami főként Tokió üzleti- és politikai központja. Szállás Tokióban.

13 . Nap - június 5.

Utolsó teljes napunkon ellátogatunk a Tokiói Császári Palotához. illetve tehetünk egy sétát a palota kertjében. A palotától a Ginza negyedbe vezet utunk, amely Tokió legfelkapottabb “elit” bevásárló negyede. Néhány háztömbnyi területen szinte a világ legnagyobb divattervezőinek üzlete megtalálható itt. Útközben a buszról csodálhatjuk meg a Tokiói öböl környékét. Majd napunk zárásaként Akihabara városrész utcáit fedezhetjük fel, aminek főszereplői a modern kütyük és az anime-manga termékek lesznek. Szállás Tokióban.

14 . Nap - június 6.

Kijelentkezés a szállodából a délelőtti órákban, majd szabadprogram délutánig. Késő délután busszal indulunk a tokiói repülőtérre, ahol járatunk az esti órákban indul vissza Varsón keresztül Budapestre, hazaérkezés várhatóan június 7-én a reggeli órákban.

 

Helyi idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez csoportkísérőt nem tudunk biztosítani!

Tervezett időpont: 2023. május 24 – június 7.
Időtartam: 15 nap / 12 éj
Részvételi díj: 1.560.000 Ft /fő-től

Előfoglalási akcióval 2022. december 15-ig: 1.510.000 Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest – Szöul és Tokió – Budapest útvonalon
 • Repülőtéri illetékeket
 • Kompjegyet Busan – Fukuoka útvonalon
 • Vonatjegyeket a programban említett útvonalakra
 • 12 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • Reggelit minden nap
 • 1 ebédet és 1 vacsorát Dél-Koreában, valamint 1 vacsorát Japánban
 • Transzfereket a városnézések során (privát busszal és tömegközlekedéssel a program szerint)
 • Magyar nyelvű csoportkísérőt a program időtartama alatt
 • Városnézést és kirándulást Szöulban, Suwonban, a DMZ-ben, Gyeongjuban, Busanban, Oszakában, Kiotóban, Narában, Ujiban és Tokióban
 • Kikötői illetéket (Busanban)
 • A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat (200.000 Ft /fő, társítás kérhető!)
 • Sztornó biztosítást
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • Szöul (3 éj): Kukdo Hotel Seoul
 • Busan (2 éj): Crown Harbor Hotel Busan
 • Fukuoka (1 éj):  Canal City Washington Hotel
 • Oszaka (3 éj): Hearton Hotel Nishi-Umeda
 • Tokió (3 éj): New Otani Inn Tokyo

 

Irodánk a szállodák változtatásának jogát fenntartja.

Részvételi feltételek:

 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2023. április 23.
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
 • Amennyiben valamilyen ételallergiával él vagy valamilyen speciális diétát követ, kérjük tájékozódjon utazása előtt a helyi étkezési szokásokról és a fellelhető termékekről.
 • A programváltozás jogát fenntartjuk!