Rajongsz a dél-koreai drámákért vagy épp a K-pop bandák slágereinek megszállottja vagy? Akkor egyértelműen a HALLYU körutazásunkon a helyed! Célunk, hogy magyar csoportkísérőnk társaságában a Szöulban és környékén eltöltött egy hét alatt a világszerte egyre népszerűbb koreai popkultúra minél több zarándokhelyére látogassunk el. Kosztümös és modern filmek forgatási helyszíneire, valamint a zenei előadók által is szeretett vagy látogatott helyekre kalauzolunk el, ahol ha szerencsénk van, akár sztárokkal is találkozhatunk. Nincs más hátra, „lovagold meg” velünk a Koreai Hullámot, tarts velünk Szöulba körutazásunk alkalmával!

Útvonal: Szöul – Suwon – Yongin – Nami Island – Szöul

1 . Nap – július 5.

Elutazás Budapestről délután a LOT légitársaság közvetlen járataival Szöulba, magyar csoportkísérőnk társaságában.

 

 

2 . Nap – július 6.

A délelőtti órákban érkezünk meg Szöul Incheon repülőterére. Privát busszal utazunk Szöulba, ahol elfoglaljuk a szobákat. Rövid pihenőt követően kora délután busszal vetjük bele magunkat a városnézésbe rövid programunk keretein belül. A város egyik legújabb ékkövéhez, a Lotte World Towerhez látogatunk, ahonnan 500 méter magasból csodálhatjuk a panorámát, majd a felhőkarcolóban található plázában használhatjuk ki szabadidőnket étkezésre, vásárlásra vagy csak nézelődésre. Mielőtt a belvárosi szállodánkba tartanánk, még megtekintjük az 1988-as nyári olimpiai játékok helyszínét, a Seoul Olympic Parkot. Szállás Szöulban.

 

3 . Nap – július 7.

Reggel tömegközlekedéssel folytatjuk Szöul felfedezését. Elsőként a hangulatos belvárosi patakhoz, a Cheonggyecheon stream-hez látogatunk, majd innen a Gwanghwamun térre sétálunk át, ahol megismerkedhetünk az ország történetének kiemelkedő alakjaival. Következőként Szöul öt palotája közül az első és legnagyobb Gyeongbokgung palotát látogatjuk meg, ahol megtekintünk egy királyi őrségváltást is. Délután némi szabadidő áll rendelkezésre a szuvenír- és kézműves boltokkal, éttermekkel teletűzdelt Insadong utcán, majd a napot a város közepén magasodó N-Seoul Tower kilátójával zárjuk. Szállás Szöulban.

4 . Nap – július 8.

Reggeli után buszos kirándulásra Suwonba utazunk, ahol a 18. század végén épült Hwaseong erőd máig megmaradt falain sétálgathatunk. Ebédre közösen megkóstoljuk a bibimbapot, mely Korea egyik nemzeti étele, majd az MBC Dramia-ba, más néven a Daejanggeum Parkba látogatunk, mely az MBC média-óriás saját kültéri stúdiója. A két és fél millió négyzetméternyi területen az ország történelmének több korszakát is rekonstruálták, hogy aztán itt forgassák le napjaink kedvenc kosztümös drámáinak nagy részét.

Szállás Szöulban.

5 . Nap – július 9.

A mai nap már inkább Korea modern arcáról és fiatalos kultúrájáról fog szólni: a híres Gangnam városrészben teszünk egy sétát, ahol többek közt a SMTOWN területén szabadprogram, majd egy különleges Hologram koncerten veszünk részt. Metróval és gyalog folytatjuk a felfedezést, következő állomásunk az COEX bevásárló- és szórakoztató központot és a közelben található „Gangnam” stílusú szobor. Meglátogatjuk a felhőkarcolók árnyékában megbúvó bájos kis Bongeunsa templomot, majd az Apgujeong Hallyu Star Streetre tartunk, ahol a legtöbb zenei- és filmsztárt menedzselő iroda főhadiszállását találhatjuk. Nem ritka, hogy egy-egy kedvenc is felbukkanjon erre felé. Szállás Szöulban.

6 . Nap – július 10.

Egész napos program során tömegközlekedéssel folytatjuk Szöul megismerését. Elsőként a DMC, azaz Digital Media City városrészbe utazunk, ami főként TV-társaságok székházainak és tech cégeknek ad otthont, így itt sem elhanyagolható az esélye annak, hogy megpillantsunk egy-egy közszereplőt. Később a Myeongdong utcáin teszünk egy sétát, mely a legfelkapottabb bevásárlóutcák egyike, és a csúcsminőségű kozmetikai cikkek mekkája. Délután a Dongdaemun városrészbe látogatunk, mely hajnalig nyitva tartó divatos plázáiról és kortárs művészeti központjáról, a Design Plaza-ról ismert. Szállás Szöulban.

7 . Nap – július 11.

Ezt a napunkat ismét híres filmek és drámák forgatási helyszíneinek szenteljük. Busszal utazunk az Északi Han folyón található Nami Island kicsiny szigetéhez, mely legfőképp a Winter Sonata című dráma itt felvett jelenetei miatt vált ismertté, bár időközben egy komplett szórakoztató parkká vált. Délutáni állomásunk a közeli Petite France, mely egy francia stílusban épült tematikus park, ami szintén több ismert koreai filmnek és drámának szolgált már „romantikus díszletként”. Szállás Szöulban.

8 . Nap – július 12.

Egész napos szabadprogram áll rendelkezésre Szöul egyéni felfedezésére. Aki még a város modernebb arcára kíváncsi, tegyen egy sétát a fiatalokkal és turistákkal teli Hongdae városrészben, mely főként a közeli egyetemeinek köszönheti célközönségét, aki pedig a hagyományokkal ismerkedne, javasoljuk a látogatást a város valamelyik hagyományos piacára, mint amilyenek a Namdaemun vagy a Gwangjang piacok. Szállás Szöulban.

9 . Nap – július 13.

A kora reggeli órákban kijelentkezünk a szállodából, majd busszal transzfer a Szöul Incheon repülőtérre, ahonnan a délelőtti órákban indul járatunk Varsón keresztül Budapestre. Hazaérkezés várhatóan a délutáni órákban.

Helyi idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez csoportkísérőt nem tudunk biztosítani!

Tervezett időpont: 2023. július 6 – 14.
Időtartam: 9 nap / 7 éj
Részvételi díj: 855.000 Ft /fő-től

Előfoglalási akcióval 2023.április 30-ig: 795.000 Ft /fő-től

 

 A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest – Szöul – Budapest útvonalon LOT légitársaság járatával
 • Repülőtéri illetékek
 • 7 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • Reggelit minden nap és egyszer ebédet
 • Transzfereket
 • Magyar nyelvű idegenvezetést az előre meghirdetett programok alatt
 • Városnézést és kirándulást Szöulban, Suwonban, a Nami Island-en és Petite France-ban
 • A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Sztornó biztosítást
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat (100.000 Ft /fő, társítás kérhető!)

 

 • Szöul (7 éj): Ibis Ambassador Seoul Insadong

Irodánk a szálloda változtatásának jogát fenntartja.

Részvételi feltételek:

 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2023. június 5.
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
 • A programváltozás jogát fenntartjuk!