Kawaii programunk téli köntöst öltött, hogy az animék magával ragadó világa mellett, a karácsonyi fényárban úszó Tokiót is megcsodáljuk. Programunk elsősorban – de nem kizárólagosan – fiataloknak készült, akiket a hazánkban is egyre népszerűbb japán mesefilmek, az animék világába szeretnénk ezúttal elkalauzolni. Utunk során betekintést nyerhetünk a tokiói fiatalok nyüzsgő, színes életébe, az égig érő felhőkarcolók és a kis sikátorokban megbúvó városi szentélyek, parkok útvesztőjébe, mindezt úgy, hogy a főbb tokiói látványosságokat is útba ejtjük.

Mit jelent az út neve, azaz a „hikari”? Ez a szó a „fény” japánul. Miért ez lett a decemberi út témája? Mert télen, a korai sötétedést kihasználva és az év végi ünnepekre való készülődés jegyében, sok városrészt színes fényárba öltöztetnek: kivilágítást kapnak a közterek, épületek, fák és parkok, hogy varázslatos légkört teremtsenek egy hangulatos esti barangoláshoz. Ezenkívül, az ultramodern „fénymúzeumot” is belevettük az útitervünkbe, hogy kipróbáljuk milyen is valódi fényárban „úszni” a legszínesebb mesevilágban, melyet Tokió kínálni tud az odalátogatóknak.

Útvonal: Tokió – Kamakura – Tokió

1 . Nap – november 30.

Elutazás Budapestről az Air France légitársaság kényelmes járatán a délutáni órákban, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

 

2 . Nap – december 1.

Az esti órákban érkezünk Tokióba. Transzfer külön busszal a szállodához, majd érkezést követően elfoglaljuk szobáinkat. Szállás Tokióban.

3 . Nap – december 2.

Első napunkat egy tokiói városnézéssel kezdjük, amely során a főváros nyűzsgő mindennapi életébe tekinthetünk be egy rövid időre. A városon belül az elsőre bonyolultnak tűnő, ám rendkívül jól szervezett és pontos tömegközlekedést fogjuk használni. Először a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződésnél kezdünk, Shibuyában, ahol többek közt a híressé vált és rendkívül hűséges kutya, Hachiko szobra is található. Innen már gyalog sincs messze a Yoyogi park, ami a város leghíresebb shinto szentélyének, a Meiji szentélynek ad otthont. A “csipetnyi” hagyományos után egyből vissza is térünk a fiatalok világába, a park közvetlen szomszédságában található Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát. Délutánra érünk a Shinjuku városrészbe, ahol a rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló panorámát. Visszaérkezés a szállodához az esti órákban. Szállás Tokióban

4 . Nap – december 3.

A reggeli elfogyasztását követően folyatjuk utazásunkat az animék világába, méghozzá a  Ghibli Múzeumba, amit a híres animátor, Miyazaki Hayao úr alapított. A múzeumban megtekinthetjük többek közt Totoro „macska-buszát”, és különböző rövidfilmeket nézhetünk meg a rajzfilmek készítéséről. A Ghibli múzeum után szabadprogram, majd a kora esti órákban találkozó, és esti sétát teszünk a kivilágított város utcáin. Szállás Tokióban.

5 . Nap – december 4.

Reggeli után folytatjuk a város felfedezését, ezúttal Asakusa negyedbe indulunk, ami az Edo-kori Tokió legfőbb szórakozó negyede volt. Megtekintjük a 7. században épült Senso-ji templomot, amely a főváros leghíresebb buddhista temploma, valamint kedvünkre válogatunk a szuvenírek választékából a Nakamise bevásárló utcán. A délután főszereplői a modern kütyük és az anime figurák lesznek, ugyanis az elektronikai cikkek és anime kultúra fellegvárába, Akihabara városrészbe látogatunk. A kisebb-nagyobb üzletekkel szegélyezett, szűkös sikátorokkal teletűzdelt városrész utcáin olyan népszerű helyeken vásárolgathatunk, mint a Don Quijote vagy a Mandarake, vagy az UDX Building. A nap hátralévő részében kapunk néhány órát, hogy bejárhassuk bolygónk leghatalmasabb elektronikai áruházát, a Yodobashi Akibát. Szállás Tokióban.

6 . Nap – december 5.

Reggeli után célbavesszük Tokió egyik legújabb gyöngyszemét, a „határok nélkülinek” nevezett teamLab Borderless művészeti kiállítást. Ez a 10.000 m2-en fényfestéssel megalkotott művészeti alkotások egymásba fonódó hálózata olyan élményt kínál az idelátogatóknak, amely merőben új és szokatlan élménnyel ajándékozza meg őket. A modern technika segítségével elkápráztatja a szemünket és az érzékeinket, elmerülünk egy képzeletbeli, állandóan mozgó, áramló, különleges világban, ahol megszűnnek a határok. Délután ismét szabadprogram, majd a kora esti órákban találkozó, és esti sétát teszünk az ország legmagasabb épületéhez, a Tokyo SkyTree-hez, illetve barangolhatunk a hatalmas torony lábánál épült bevásárlóközpontban. (A Tokyo SkyTree kilátójába a belépőt az utazás ára nem tartalmazza, látogatása a helyszínen fizetve, egyénileg lehetséges). Szállás Tokióban.

7 . Nap – december 6.

Egész napos szabad program Tokióban.

Fakultatív program lehetőségek erre a napra

Szeretnéd kipróbálni a shinkansen szuperexpresszt? Elugranál Oszakába, vagy Kiotóba? Egyedi ajánlatainkért a szabadnapokra kérdezd munkatársainkat!

8 . Nap – december 7.

Erre a napra Japán egy másik, tradícionálisabb arcát bemutató programot terveztünk. Elhagyjuk Tokiót, és vonattal utazunk a közeli Kamakurába. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot: a Daibutsu 12 méteres magasságával és közel 100 tonnás súlyával egyedülálló látványt nyújt. Kirándulásunk során ellátogatunk a Hasedera templomhoz, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. Amennyiben időnk engedi, pihenhetünk kicsit a közeli tengerparton, vagy az úton visszafelé Yokohamában is tehetünk egy megállót. A szállodához a késő délutáni órákban érkezünk vissza. Szállás Tokióban.

9 . Nap – december 8.

Utolsó napunkon ellátogatunk az Tokyo National Museumba, ahol közelebbről is megismerkedhetünk a világ legnagyobb művészeti múzeumával. A múzeumlátogatás végeztével a Ginza negyedbe vezet utunk, amely Tokió legfelkapottabb “elit” bevásárló negyede. Néhány háztömbnyi területen szinte a világ legnagyobb divattervezőinek üzlete megtalálható itt. Innen tömegközlekedéssel jutunk ki a repülőtérre, hazaérkezés Budapestre december 09-én a déli órákban.

 

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani.

Tervezett időpont: 2023. november 30 – december 9.
Időtartam: 10 nap / 7 éj
Részvételi díj: 869.000 Ft/fő-től

Előfoglalási kedvezménnyel: 2022. augusztus 31-ig: 829.000 Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Tokió-Budapest útvonalon, átszállással
 • Repülőtéri illetékeket
 • 3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban
 • Szállodai reggelit minden nap
 • Transzfereket tömegközlekedéssel a programok ideje alatt
 • Magyar nyelvű idegenvezetést a program időtartama alatt
 • A belépőjegyeket a program szerint

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • sztornó biztosítást, mely a teljes részvételi díj 2,5%-a
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat (150.000 Ft /fő, társítás kérhető!)
 • Tokió: Daiichi Hotel Ryogoku (vagy hasonló)

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Részvételi feltételek:

 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2023. október 29.
 • Az utazáson való részvétel 18 éven felülieknek ajánlott, illetve szülői beleegyező nyilatkozattal fiatalabb résztvevőt is elfogadunk
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
 • Amennyiben valamilyen ételallergiával él vagy valamilyen speciális diétát követ, kérjük tájékozódjon utazása előtt a helyi étkezési szokásokról és a fellelhető termékekről. A közös étkezések során külön menüsort garantálni nem tudunk.

A programváltozás jogát fenntartjuk!