Nyáron induló, elsősorban, de nem kizárólag fiataloknak szóló programunk során tapasztalt, magyar nyelvű idegenvezetőnk segítségével szeretnénk elkalauzolni utasainkat a hazánkban is egyre népszerűbb japán mesefilmek, az animék világába, valamint betekintést engedni a tokiói fiatalok nyüzsgő, színes mindennapjaiba. Megismerkedhetünk többek közt a japán pop-kultúra és divat legfrissebb trendjeivel is, úgy, hogy közben az alapvető fontosabb látnivalókat sem hagyjuk ki. Tokiót a világ “high-tech fővárosának” is gyakran nevezik, amit utunk során mi sem hagyhatunk figyelmen kívül, ezért ellátogatunk például a világ legnagyobb elektronikai áruházába is, ahol a modern technológia mindenféle vívmánya között böngészhetünk kedvünkre.

Ha felkeltettük érdeklődését, és szeretné megtapasztalni az igazi “kawaii” érzést, csatlakozzon utunkhoz!

1 . Nap - június 9.

Elutazás Budapestről az Emirates kényelmes járatán a délutáni órákban, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2 . Nap - június 10.

Az esti órákban érkezünk Tokióba. Transzfer külön busszal a szállodához, majd érkezést követően elfoglaljuk szobáinkat.

Szállás Tokióban.

3 . Nap - június 11.

Reggeli után gyalogos városnézésre indulunk. Napunkat a közeli Odaiba városrészben kezdjük, ahol Miraikan Innovation Museum található, amely a világunk technikai fejlődését mutatja be. Amennyiben a kiírt időben érkezünk láthatjuk ASIMO robot „élő” bemutatóját. Ezen kívül a múzeumban számtalan interaktív kiállítás segíti könnyebben megértenünk hogyan működik a modern technológia és hogyan érték el a kutatók, hogy ASIMO-hoz hasonló emberszerű robotok szülessenek. Innen az Asakusa negyedbe utazunk, ami az Edo-kori Tokió legfőbb szórakozó negyede volt. Megtekintjük a 7. században épült Senso-ji templomot, amely a főváros leghíresebb buddhista temploma, valamint kedvünkre válogatunk a szuvenírek választékából a Nakamise bevásárló utcán. Később az ország legamgasabb épületével, a Tokyo SkyTree-vel ismerkedhetünk meg, illetve barangolhatunk a hatalmas torony lábánál épült bevásárlóközpontban. (A Tokyo SkyTree kilátójába a belépőt az utazás ára nem tartalmazza, látogatása a helyszínen fizetve, egyénileg lehetséges). Visszaérkezés a szállodához a késő délutáni órákban.

Szállás Tokióban.

4 . Nap - június 12.

A reggeli elfogyasztását követően folyatjuk utazásunkat az animék világába, méghozzá a  Ghibli Múzeumba, amit a híres animátor, Miyazaki Hayao úr alapított. A múzeumban megtekinthetjük többek közt Totoro „macska-buszát”, és különböző rövidfilmeket nézhetünk meg a rajzfilmek készítéséről. Innen a Hello Kitty világát bemutató Sanrio Purolandbe utazunk, ahol találkozhatunk a sorozat szuper-cuki szereplőivel. A szállodába az esti órákra érkezünk vissza.

Szállás Tokióban.

5 . Nap - június 13.

A mai programot a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződéssel kezdjük Shibuyában, ahol többek közt a híressé vált és rendkívül hűséges kutya, Hachiko szobra is itt található. Innen már gyalog sincs messze a Yoyogi park, ami a város leghíresebb shinto szentélyének, a Meiji szentélynek ad otthont. A “csipetnyi” hagyományos után egyből vissza is térünk a fiatalok világába, a park közvetlen szomszédságában található Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát. Délutánra érünk a Shinjuku városrészbe, ahol a rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló panorámát. Visszaérkezés a szállodához az esti órákban.

Szállás Tokióban.

6 . Nap - június 14.

A mai napunk főszereplői a modern kütyük és az anime figurák lesznek, ugyanis az elektronikai cikkek és anime kultúra fellegvárába, az Akihabara városrészbe látogatunk. A kisebb-nagyobb üzletekkel szegélyezett, szűkös sikátorokkal teletűzdelt városrész utcáin olyan népszerű helyeken vásárolgathatunk, mint a Don Quijote vagy a Mandarake, vagy az UDX Building. A nap hátralévő részében kapunk néhány órát, hogy bejárhassuk bolygónk leghatalmasabb elektronikai áruházát, a Yodobashi Akibát.

Szállás Tokióban.

7 . Nap - június 15.

Egész napos szabad program Tokióban.

Fakultatív program lehetőségek erre a napra:

Szeretnéd kipróbálni a shinkansen szuperexpresszt? Elugranál Oszakába, vagy Kiotóba? Egyedi ajánlatainkért a szabadnapokra kérdezd munkatársainkat!

8 . Nap - június 16.

Erre a napra Japán inkább hagyományosabb arcát bemutató programot terveztünk. Elhagyjuk Tokiót, és vonattal utazunk a közeli Kamakurába. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot: a Daibutsu 12 méteres magasságával és közel 100 tonnás súlyával egyedülálló látványt nyújt. Kirándulásunk során ellátogatunk a Hasedera templomhoz, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. Amennyiben időnk engedi, pihenhetünk kicsit a közeli tengerparton, vagy az úton visszafelé Yokohamában is tehetünk egy megállót. A szállodához a késő délutáni órákban érkezünk vissza.

Szállás Tokióban.

9 . Nap - június 17.

Utolsó napunkon ellátogatunk a Tokiói Császári Palotához. Láthatjuk a bejárathoz vezető híres Nijubashi hidat, illetve tehetünk egy sétát a palota kertjében. A palotától a Ginza negyedbe vezet utunk, amely Tokió legfelkapottabb “elit” bevásárló negyede. Néhány háztömbnyi területen szinte a világ legnagyobb divattervezőinek üzlete megtalálható itt. Innen tömegközlekedéssel jutunk ki a repülőtérre, hazaérkezés Budapestre június 18-án a déli órákban.

 

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

Időpont: 2020. június 9 – 18.

Időtartam: 10 nap / 7 éj

Részvételi díj: 443.800 Ft/fő-től

Előfoglalási kedvezménnyel
2020. március 31-ig: 422.800 Ft /fő-től

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Tokió-Budapest útvonalon, átszállással
 • 3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban
 • Reggelit minden nap
 • Transzfereket tömegközlekedéssel a programok ideje alatt
 • Magyar nyelvű idegenvezetést a tervezett programok teljes időtartama alatt
 • A belépőjegyeket a program szerint

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékeket (kb. 160.000 Ft/fő)
 • Sztornó biztosítást ( részvételi díj 2,5%-a, 0% önrésszel, baleset-betegség és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve), egyéb esetben a részvételi díj 5% (20% önrésszel)
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat: 145.000 Ft (társítás kérhető!)

 

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 • Tokió: Daiichi Hotel Ryogoku (vagy hasonló)
 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2020. május 8.
 • Az utazáson való részvétel 18 éven felülieknek ajánlott, illetve szülői beleegyező nyilatkozattal fiatalabb résztvevőt is elfogadunk
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek

A programváltozás jogát fenntartjuk!

A nyár Japánban nagyon meleg, és magas a páratartalom. Júniusban az átlaghőmérséklet 25-30 °C körül alakul. A július és augusztus jellemzően esősebb időszak, tájfunok is előfordulhatnak. Könnyű, nyárias ruházat javasolt, de az esős, változékony japán nyár miatt esőkabátot és egy öltözék meleg ruhát mindenképpen érdemes bekészíteni.

Turistaként kényelmes, hétköznapi viseletben is betérhetünk a legtöbb helyre. A legtöbb szentély meglátogatásakor le kell venni a cipőt, így mindenképpen legyen nálunk zokni.