Nyáron induló, elsősorban, de nem kizárólag fiataloknak szóló programunk során tapasztalt, magyar nyelvű idegenvezetőnk segítségével szeretnénk elkalauzolni utasainkat a hazánkban is egyre népszerűbb japán mesefilmek, az animék világába, valamint betekintést engedni a tokiói fiatalok nyüzsgő, színes mindennapjaiba. Megismerkedhetünk többek közt a japán pop-kultúra és divat legfrissebb trendjeivel is, úgy, hogy közben az alapvető fontosabb látnivalókat sem hagyjuk ki. Tokiót a világ “high-tech fővárosának” is gyakran nevezik, amit utunk során mi sem hagyhatunk figyelmen kívül, ezért ellátogatunk például a világ legnagyobb elektronikai áruházába is, ahol a modern technológia mindenféle vívmánya között böngészhetünk kedvünkre.

Ha felkeltettük érdeklődését, és szeretné megtapasztalni az igazi “kawaii” érzést, csatlakozzon utunkhoz!

 

Útvonal: Tokió – Kamakura

 

1 . Nap - június 21.

Elutazás Budapestről az Emirates légitársaság járatán a délutáni órákban, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2 . Nap - június 22.

A késő délutáni órákban érkezünk Tokióba. Transzfer külön busszal a szállodához, majd érkezést követően elfoglaljuk szobáinkat.

Szállás Tokióban.

3 . Nap - június 23.

Reggeli után gyalogos városnézésre indulunk. Napunkat a közeli Ikebukuro városrészben kezdjük, a Namja Town szórakoztatóközpont található. A beltéri témaparkban színes díszletek között számtalan játék és egyéb érdekes attrakció, valamint két különleges Showa korabeli város díszleteit idéző éttermi rész is található. Innen az Asakusa negyedbe utazunk, ami az Edo-korabeli Tokió fő szórakozó negyede volt. Megtekintjük a 7. században épült Senso-ji templomot, amely a főváros leghíresebb buddhista temploma, valamint kedvünkre válogatunk a szuvenírek választékából a Nakamise bevásárló utcán. Később az ország legamgasabb épületével, a Tokyo SkyTree-vel ismerkedhetünk meg, illetve barangolhatunk a hatalmas torony lábánál épült bevásárlóközpontban. (A Tokyo SkyTree kilátójába a belépőt az utazás ára nem tartalmazza, látogatása a helyszínen fizetve, egyénileg lehetséges). Visszaérkezés a szállodához a késő délutáni órákban.

Szállás Tokióban.

4 . Nap - június 24.

A reggeli után folyatjuk utazásunkat az animék világába, és ellátogatunk a híres animátor, Miyazaki Hayao úr által alapított Ghibli Múzeumba. Itt megnézzük többek közt Totoro „macska-buszát”, és különböző rövidfilmeket, melyek a rajzfilmek készítését mutatják be. Innen a Hello Kitty világát bemutató Sanrio Purolandbe utazunk, ahol találkozhatunk a sorozat szuper-cuki szereplőivel. A szállodába az esti órákra érkezünk vissza.

Szállás Tokióban.

5 . Nap - június 25.

A mai programot a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződéssel kezdjük Shibuyában, ahol többek közt a híressé vált és rendkívül hűséges kutya, Hachiko szobra is itt található. Innen már gyalog sincs messze a Yoyogi park, ami a város leghíresebb shinto szentélyének, a Meiji szentélynek ad otthont. A rövid hagyományos kitérő után egyből vissza is térünk a fiatalok világába, a park közvetlen szomszédságában található Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát. Délutánra érünk a Shinjuku városrészbe, ahol a rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló panorámát. Visszaérkezés a szállodához az esti órákban.

Szállás Tokióban.

6 . Nap - június 26.

A mai napunk főszereplői a modern kütyük és az anime figurák lesznek, ugyanis az elektronikai cikkek és anime kultúra fellegvárába, az Akihabara városrészbe látogatunk. A kisebb-nagyobb üzletekkel szegélyezett, szűkös sikátorokkal teletűzdelt városrész utcáin olyan népszerű helyeken vásárolgathatunk, mint a Don Quijote vagy a Mandarake, vagy az UDX Building. A nap hátralévő részében kapunk néhány órát, hogy bejárhassuk bolygónk leghatalmasabb elektronikai áruházát, a Yodobashi Akibát.

Szállás Tokióban.

7 . Nap - június 27.

Egész napos szabad program Tokióban.

Szállás Tokióban.

Fakultatív program lehetőségek erre a napra:

Szeretnéd kipróbálni a shinkansen szuperexpresszt? Elugranál Oszakába, vagy Kiotóba? Egyedi ajánlatainkért a szabadnapokra kérdezd munkatársainkat!

8 . Nap - június 28.

Erre a napra Japán inkább hagyományosabb arcát bemutató programot terveztünk. Elhagyjuk Tokiót, és vonattal utazunk a közeli Kamakurába. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot: a Daibutsu 12 méteres magasságával és közel 100 tonnás súlyával egyedülálló látványt nyújt. Kirándulásunk során ellátogatunk a Hasedera templomhoz, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. Amennyiben időnk engedi, pihenhetünk kicsit a közeli tengerparton, vagy az úton visszafelé Yokohamában is tehetünk egy megállót. A szállodához a késő délutáni órákban érkezünk vissza.

Szállás Tokióban.

9 . Nap - június 29.

Utolsó napunkon ellátogatunk a Tokiói Császári Palotához. Láthatjuk a bejárathoz vezető híres Nijubashi hidat, illetve tehetünk egy sétát a palota kertjében. A palotától a Ginza negyedbe vezet utunk, amely Tokió legfelkapottabb “elit” bevásárló negyede. Néhány háztömbnyi területen szinte a világ legnagyobb divattervezőinek üzlete megtalálható itt. A nap végén privát busszal jutunk ki a repülőtérre.

10 . Nap - június 30.

Hazaérkezés Budapestre a délutáni órákban.

 

 

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani.

Tervezett időpont: 2023. június 21 – 30.

Időtartam: 10 nap / 7 éj

Részvételi díj: 895.000 Ft/fő-től

Előfoglalási kedvezménnyel 2023. március 31-ig: 845.000 Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Tokió-Budapest útvonalon, átszállással
 • Repülőtéri illetéket
 • 3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban
 • Reggelit minden nap
 • Transzfereket tömegközlekedéssel
 • Magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt
 • Négy egész napos és két félnapos városnézést Tokióban, illetve Kamakurában
 • A belépőjegyeket a program szerint

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Sztornó biztosítást
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat: 125.000 Ft (társítás kérhető!)

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 • Tokió: Daiichi Hotel Ryogoku (vagy hasonló)
 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2023. május 18.
 • Az utazáson való részvétel 18 éven felülieknek ajánlott, illetve szülői beleegyező nyilatkozattal fiatalabb résztvevőt is elfogadunk
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek

A programváltozás jogát fenntartjuk!